Πρόεδρος της Κένυας


 Ο πρόεδρος της Κένυας Γουίλιαμ Ρούτο συμβουλεύει τους πολίτες του που κρατούν ακόμη δολάρια ΗΠΑ να τα πουλήσουν. Η αγορά θα αλλάξει μέσα σε λίγες εβδομάδες, προβλέπει.

Σε ομιλία στο Ναϊρόμπι την Τετάρτη για να σηματοδοτήσει την εισαγωγή της Laptrust Imara (REIT) στο Χρηματιστήριο του Ναϊρόμπι (NSE), ο Πρόεδρος Ruto είπε ότι ένα από τα μέτρα είναι ότι το κράτος έχει καταλήξει σε συμφωνία να επιτρέψει στους εισαγωγείς πετρελαίου να αγοράσουν το εμπόρευμα με σελίνια αντί για δολάρια.

Οι εισαγωγές πετρελαίου αντιπροσωπεύουν έως και το 30% των ετήσιων εισαγωγικών δαπανών της Κένυας.

Ο τομέας χρειάζεται σχεδόν 64 δισεκατομμύρια Ksh (500 εκατομμύρια δολάρια) κάθε μήνα για να εισάγει ντίζελ, βενζίνη και κηροζίνη για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση της χώρας για αυτά τα προϊόντα.

Οι συναλλαγματικές διακυμάνσεις είναι ένας σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει το εγχώριο κόστος των προϊόντων πετρελαίου, των οποίων η Κένυα είναι καθαρός εισαγωγέας.

«Μόλις καταλήξαμε σε συμφωνία αγοράς για τον τομέα των καυσίμων μας που θα επιτρέψει στην Κένυα να καλύψει όλες τις ανάγκες σε καύσιμα μέσω ενός αναβληθέντος εξάμηνου δανείου, το οποίο θα αφαιρέσει τη ζήτηση 500 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ το μήνα από αυτήν την αγορά», δήλωσε ο Πρόεδρος Ruto.

"Σας δίνω μια δωρεάν συμβουλή ότι όσοι από εσάς συσσωρεύετε δολάρια μπορεί να χάσετε σύντομα. Καλύτερα να κάνετε ό,τι πρέπει γιατί αυτή η αγορά πρόκειται να αλλάξει σε λίγες εβδομάδες.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

 

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις