Στο Νοσοκομείο ο Πάπας!! Επίσημα νοσηλεύεται για λοίμωξη του αναπνευστικού ενώ τα ΜΜΕ μιλούν για καρδιά! Τον ξενυχτάνε…!!

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση

του Βατικανού, ο Πάπας Φραγκίσκος έχει προσβληθεί από λοίμωξη του αναπνευστικού και θα χρειαστεί νοσηλεία στη Ρώμη για «λίγες ημέρες».

Αν και αντιμετώπιζε δυσκολίες στην αναπνοή, δεν έχει Covid-19, ανέφερε η δήλωση.

Η δήλωση πρόσθεσε ότι ο Πάπας θα λάβει «την κατάλληλη ιατρική θεραπεία» κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νοσοκομείο και ότι ήταν ευγνώμων για τα πολυάριθμα μηνύματα υποστήριξης και τις προσευχές που είχε λάβει. Το στενό προσωπικό του Πάπα, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού ασφαλείας, αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο Gemelli τη νύχτα.

Οι εξετάσεις «αποκάλυψαν λοίμωξη του αναπνευστικού (εξαιρουμένης της λοίμωξης από τον Covid 19) που θα απαιτήσει λίγες ημέρες ιατρικής φροντίδας στο νοσοκομείο», διευκρινίζεται σε δελτίο τύπου.

Το Βατικανό είχε ανακοινώσει πρώτα το μεσημέρι τη νοσηλεία του Φραγκίσκου, επικαλούμενο «προγραμματισμένες εξετάσεις». «Τις τελευταίες ημέρες ο Πάπας Φραγκίσκος είχε δυσκολία στην αναπνοή και σήμερα το απόγευμα εισήχθη στην Πολυκλινική A. Gemelli για ιατρικούς ελέγχους», δήλωσε τελικά το βράδυ ο εκπρόσωπος της Αγ. Έδρας ο Matteo Bruni.

Το Βατικανό δεν είπε εάν ο Πάπας θα μπορέσει να προεδρεύσει της Λειτουργίας της Κυριακής των Βαΐων ή των εορτασμών που έχουν προγραμματιστεί για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα.

Αυτή η εποχή του χρόνου είναι συνήθως πολυάσχολη για τον 86χρονο Πάπα, με πολυάριθμες εκδηλώσεις και λειτουργίες που έχουν προγραμματιστεί ενόψει του Σαββατοκύριακου του Πάσχα.

Η Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων έχει προγραμματιστεί για αυτό το Σαββατοκύριακο, ακολουθούμενη από τη Μεγάλη Εβδομάδα και τον εορτασμό του Πάσχα την επόμενη εβδομάδα.

Παρά την ασθένειά του, ο Πάπας προήδρευσε στο εβδομαδιαίο γενικό ακροατήριό του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου την Τετάρτη το πρωί..Προφανώς ύστερα παρουσίασε επιδείνωση της υγείας του και εισάχθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο όπου…… τον ξενυχτάνε.. Ακυρώθηκαν τα ραντεβού του για την Πέμπτη λέει ένα από τα ανακοινωθέντα.

Oι αντικρουόμενες πληροφορίες για την ασθένεια του επιτείνουν την ανησυχία για υγεία του.

 

 Αντιφατικά ανακοινωθέντα από Βατικανό…Πάμε για λευκό καπνό μάλλον….
Ο Πάπας Φραγκίσκος νοσηλεύτηκε την Τετάρτη για «καρδιακό πρόβλημα», ανέφεραν πολλά μέσα ενημέρωσης,
μεταξύ των οποίων το Il Corriere della Sera και το El Mundo αναφέρει το bfmtv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις