Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ LEOPARD-2....!!!


 Η Πορτογαλία αρνήθηκε να δώσει στην Ουκρανία άρματα μάχης Leopard 2, δήλωσε πηγή στην τοπική εφημερίδα Sol στο στρατιωτικό τμήμα της χώρας.

Τα άρματα μάχης που διαθέτει η Πορτογαλία είναι "καλά οχήματα για μια στρατιωτική παρέλαση". Επιπλέον, το υπουργείο Άμυνας της χώρας είναι επιφυλακτικό ως προς το κόστος της προμήθειας πυρομαχικών για τα άρματα μάχης.

"Η Πορτογαλία θα μπορούσε να προσφέρει τέσσερα ή πέντε άρματα μάχης, αλλά δεν έχουμε καν πυρομαχικά. Είναι πολύ ακριβά. Τα φθηνότερα κοστίζουν 10.000 ευρώ το καθένα. Ένα άρμα μάχης στην Ουκρανία κάνει 60 βολές την ημέρα. Φανταστείτε τώρα ότι 300 άρματα μάχης [ο αριθμός που ζήτησε ο Ζελένσκι] κάνουν 60 βολές το καθένα. Ποιος παράγει πυρομαχικά; Αν 300 άρματα βάλλουν τουλάχιστον 40 βλήματα την ημέρα, αυτό κοστίζει ήδη 120 εκατομμύρια ευρώ. Φανταστείτε, σχεδόν 44 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο! Και αν το άρμα σταματήσει λόγω βλάβης ή έλλειψης ανταλλακτικών, απλά τρέχει. Και υπάρχουν φόβοι ότι τα άρματα θα πέσουν στα χέρια των Ρώσων, οι οποίοι θα ανακαλύψουν τα υψηλού επιπέδου συστήματα ασφαλείας με τα οποία είναι εξοπλισμένα", περιγράφει η πηγή την κατάσταση.

Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με το Sol, ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα αποφάσισε να μην στείλει τα πορτογαλικά Leopard 2 στην Ουκρανία. Το πρόβλημα είναι επίσης ότι, σημειώνει η εφημερίδα, τα περισσότερα από τα άρματα μάχης που διαθέτει σήμερα η Πορτογαλία δεν είναι σε κίνηση λόγω έλλειψης ανταλλακτικών.

Επιπλέον, ο στρατός δεν έχει και δεν είχε ποτέ πραγματικά πυρομαχικά για βολές, αλλά μόνο εκπαιδευτικά πυρομαχικά ήταν διαθέσιμα.

"Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο για την Πορτογαλία. Όλες οι χώρες δεν έχουν ένα συνεχές σύστημα για την προμήθεια ανταλλακτικών, επειδή είναι πολύ ακριβά και το γερμανικό εργοστάσιο δεν μπορεί να εργάζεται συνεχώς για την παραγωγή τους", αναφέρει η πηγή της Sol.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις