Ο DeSantis δεν έχει πρόσβαση στο GITMO


 Ο Κυβερνήτης της Φλόριντα και υποτιθέμενος υποψήφιος για την προεδρία του 2024 Ρον Ντε Σάντις δεν έλαβε πρόσβαση στον Κόλπο του Γκουαντάναμο αφού ένας εκπρόσωπος με αιτημα του ενημέρωσε τον Αντιναύαρχο Κράνταλ ότι ο Ντε Σάντις ήθελε να παρακολουθήσει το στρατιωτικό δικαστήριο του Ρον Κλέιν, το οποίο έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, ως παράρτημα του Ναύαρχου Κραντ.

Η εκπρόσωπος του DeSantis, Christina Pushaw, το απόγευμα της Τετάρτης ενημέρωσε την JAG ότι ο DeSantis θα έφτανε στο GITMO νωρίς το πρωί της Παρασκευής για να δει το δικαστήριο και, εάν το επέτρεπε ο χρόνος, να πραγματοποιήσει μια τακτική επιθεώρηση της βάσης για να διασφαλίσει ότι τα πρωτόκολλα ασφαλείας ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του. Αλλά ο ειδικός βοηθός στρατηγικού σχεδιασμού της JAG αρνήθηκε το αίτημα, λέγοντας ότι η GITMO δεν δέχεται επί του παρόντος τουρίστες ή πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνητών των κρατών.

Η  αρνητικη απαντηση φέρεται να εξόργισε την Pushaw επειδή ο DeSantis είχε επιτραπεί να περιοδεύσει στη βάση κατά τη διάρκεια μιας απροειδοποίητης επίσκεψης τον περασμένο Αύγουστο. Ο DeSantis περπάτησε στη βάση σε εκείνη την επίσκεψη με τους ναύαρχους Crandall και David Wilson, οι οποίοι άκουσαν τον DeSantis να αναπολεί τις μέρες του ως αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού JAG στο GITMO το 2006. Ούτε ο αντιναύαρχος Crandall ούτε ο διοικητής της βάσης στρατηγός Lance A. Okamura αντιτάχθηκαν στην παρουσία του DeSantis την εποχή εκείνη.

Στη συνέχεια, ο στρατηγός David H. Berger μίλησε με τον ναύαρχο Crandall και είπε ότι το να επιτρέψουμε στον DeSantis να επισκεφτεί το GITMO ήταν σαν να «αφήνεις μια αλεπού στο κοτέτσι». Ο Μπέργκερ, ο οποίος έχει αναρρώσει σε μεγάλο βαθμό από τα τραύματα που υπέστη από τα χέρια των απαγωγέων του, είχε εκφράσει εδώ και καιρό μια απτή αντιπάθεια για τον ΝτεΣάντις και σε περισσότερες από μία περιπτώσεις τον χαρακτήρισε συμπαθούντα του Deep State.

Σύμφωνα με την πηγή μας, ο Μπέργκερ και ο Κράνταλ είχαν μια σύγκρουση τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ο τελευταίος είπε ότι αυτός και το προσωπικό του, όχι το στρατόπεδο Πέντλετον, διέπουν την πρόσβαση στον Κόλπο του Γκουαντάναμο. «Έχουμε ο καθένας μας μοναδικές ευθύνες», είπε η Κράνταλ, στην οποία ο Μπέργκερ απάντησε, «Έχουμε μια συμβιωτική σχέση, εσύ κι εγώ. Δεν προσπαθώ να πατήσω τα δάχτυλά σου – απλώς δίνω φιλικές συμβουλές». Λίγες μέρες αργότερα, ο Crandall έλαβε μια κλήση από τον Πρόεδρο Τραμπ, ο οποίος τον ενθάρρυνε να απαγορεύσει σε μη εξουσιοδοτημένο προσωπικό να πατήσει το πόδι του στο GITMO, αλλά αρνηθηκε να εκδώσει απευθείας εντολή. Ο Τραμπ, ο οποίος αυτή την εβδομάδα αποκάλεσε τον ΝτεΣάντις παγκοσμιοποιητή RINO, προειδοποίησε τον Κράνταλ ότι ο Ντεσάντις είχε αμφισβητούμενα πίστευω.

«Ο πρόεδρος Τραμπ προφανώς αισθάνεται ότι το GITMO μπορεί να έχει κατασκοπους. Νομίζω ότι το κοινοποίησε στον ναύαρχο Κράνταλ. Νομίζω ότι όταν ο ναύαρχος Crandall συνοδευε τον κυβερνήτη DeSantis τον Αύγουστο, ήταν μια ευγένεια, ο ένας αξιωματικός του Ναυτικού στον άλλο. Ο DeSantis ήταν δυσαρεστημένος όταν άκουσε ότι δεν θα του επέτρεπαν να περιοδευσει. Ακουγόταν στο βάθος να μουρμουρίζει άσχημα λόγια ενώ ο βοηθός του ναυάρχου μιλούσε με την κα Pushaw», είπε η πηγή μας.

Ερωτηθείσα εάν ο ναύαρχος Κράνταλ συνομίλησε με τον Τραμπ προτού αρνηθεί το αίτημα του Ντε Σάντις, η πηγή μας πρόσθεσε: «Δεν ξέρω. Αλλά είναι πρόσωπο μη αρεστο αυτή τη στιγμή».

Επιπλέον, το στρατιωτικό δικαστήριο του Ρον Κλέιν θα ξεκινήσει στις 10:00 π.μ. της Παρασκευής. 

Αναμενονται περισσοτερες πληροφοριες...

 

 

 

 

 

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν..



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις