Αναμέτρηση στην Οτάβα

 

Οι αστυνομικοί της Οττάβα άρχισαν να μοιράζουν φυλλάδια

στους φορτηγατζήδες που έχουν καταλάβει το κέντρο της πόλης και τους ζητούν να φύγουν αμέσως.

 Η επιχείρηση ξεκίνησε γύρω στις 10 το πρωί τοπική ώρα της Τετάρτης γύρω από την κρίσιμη περιοχή του κοινοβουλίου που αποτελεί το σημείο αποκλεισμού.

Το φυλλάδιο έγραφε: "Πρέπει να εγκαταλείψετε την περιοχή τώρα. Όποιος αποκλείει τους δρόμους ή βοηθάει άλλους να αποκλείσουν τους δρόμους, διαπράττει ποινικό αδίκημα και μπορεί να συλληφθεί.

'Πρέπει να σταματήσετε αμέσως την περαιτέρω παράνομη δραστηριότητα, αλλιώς θα αντιμετωπίσετε κατηγορίες... Οι κάτοικοι της Οττάβας στερούνται τη νόμιμη χρήση, απόλαυση και λειτουργία της περιουσίας τους και προκαλείτε το κλείσιμο επιχειρήσεων. Αυτό είναι κακοποίηση σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα".



Ορισμένοι από τους φορτηγατζήδες παρέδωσαν σκισμένες τις ανακοινώσεις, ενώ άλλοι τις επέστρεψαν στους αστυνομικούς. Ένας από αυτούς είπε σε έναν αστυνομικό: "Πάρτε τα σκουπίδια σας πίσω".

Αυτό συμβαίνει καθώς η DailyMail.com είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί αποκλειστικά σε έναν από τους καταυλισμούς της Freedom Convoy, επίσημα γνωστό ως Base Camp 3, Coventry 302. 

Το στρατόπεδο βάσης ήταν το νευραλγικό κέντρο της επιχείρησης για τη διατήρηση του παραλυτικού αποκλεισμού του κέντρου της Οτάβα από φορτηγά.

Απλώνεται σε ένα πάρκινγκ τεσσάρων στρεμμάτων ενός γηπέδου μπέιζμπολ, τρία μίλια από το γραφείο του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό, και είναι σε μεγάλο βαθμό προστατευμένο από έναν πολυσύχναστο δρόμο από μεγάλα φορτηγά και φορτηγά pick-up.


Οι λόφοι χιονιού δίνουν επίσης στον χώρο στάθμευσης κάποια κάλυψη από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Και είναι δίκαιο να πούμε ότι το τι συμβαίνει στην εκκολαπτόμενη πόλη των σκηνών αποτελεί αντικείμενο εικασιών από τότε που εμφανίστηκαν οι πρώτες αυτοσχέδιες κατασκευές στις 29 Ιανουαρίου.

Ωστόσο, η DailyMail.com μπορεί τώρα να αποκαλύψει λεπτομέρειες για τη μαζική επιχείρηση που διεξάγεται εκεί, αφού της δόθηκε αποκλειστική ξενάγηση στον καταυλισμό από αξιωματούχους.


Εκτός από ένα γραφείο για τον κρίσιμο σχεδιασμό, ο καταυλισμός παρέχει επίσης τεράστια υλικοτεχνική υποστήριξη στους φορτηγατζήδες και τους εθελοντές 24 ώρες το 24ωρο.

Αυτό περιλαμβάνει την παροχή 500 ζεστών γευμάτων την ημέρα, εγκαταστάσεις για έως και 30 παιδιά - και ακόμη και δύο καμπίνες σάουνας και τρεις θεραπευτές μασάζ.

Στελέχη εθελοντών μεταφέρουν τους φορτηγατζήδες που καταλαμβάνουν το κέντρο της πόλης πίσω στον καταυλισμό για να τους ταΐσουν, να τους πλύνουν τα ρούχα και να τους παρέχουν θεραπεία σε μια καλοκουρδισμένη λειτουργία.


Ο καταυλισμός διαθέτει επίσης τη δική του δύναμη ασφαλείας.

Πριν από την ξενάγηση, έπρεπε να περάσουμε από απαιτήσεις ασφαλείας που έμοιαζαν σχεδόν με ταχεία διαδικασία ελέγχου.

Υπάρχει ένα αυστηρό σημείο ελέγχου, όπου οι άγνωστοι επισκέπτες ελέγχονται εξονυχιστικά. Παραδώσαμε τις επαγγελματικές μας κάρτες σε μια χαρούμενη νεαρή γυναίκα, η οποία τις πήγε στα κεντρικά γραφεία.














Επέστρεψε δέκα λεπτά αργότερα λέγοντας ότι κάποιος θα μας τηλεφωνήσει και ότι ίσως μπορέσουμε να επιστρέψουμε.

Κανένα τηλεφώνημα δεν ήρθε, οπότε επιστρέψαμε στο σημείο ελέγχου δύο ώρες αργότερα - όπου ο εθελοντής του Base Camp 3 Angel Godsoe, 50 ετών, βγήκε από μια άλλη σκηνή και μας έδωσε αυτοσχέδια διαπίστευση για τα μέσα ενημέρωσης για να την κρεμάσουμε στο λαιμό μας.

Η Godsoe, μια μητέρα εννέα παιδιών που είναι ιδιοκτήτρια ενός ιππικού σταβλισμού, δεν ήθελε να μας πει πόση προεκλογική εκστρατεία σχεδιάζεται στον καταυλισμό - και δεν μας άφησε να τραβήξουμε φωτογραφίες μέσα στη σκηνή του κεντρικού γραφείου.

Απλώς επέμεινε: "Αυτό το μέρος είναι εδώ για να υποστηρίξει τους φορτηγατζήδες. Οι καλύτεροι άνθρωποι της χώρας βρίσκονται εδώ. Είναι οι ηγέτες αυτού του καταυλισμού βάσης. Είμαστε σαν φιλανθρωπική οργάνωση.














'Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αποφάσισε να το στήσει αυτό σε δημόσια ιδιοκτησία, επειδή έχουμε το δικαίωμα να το κάνουμε αυτό. Έτσι, κανείς δεν μπορεί να μας πει να φύγουμε, επειδή ανήκει στην πόλη".

Ο καταυλισμός είναι πλέον ένα εκτεταμένο δίκτυο σκηνών, με δύο λευκές κατασκευές που φαίνεται να αποτελούν το νευραλγικό κέντρο του καταυλισμού. Είναι σφηνωμένο ανάμεσα στο γήπεδο του RCGT Park και δύο ξενοδοχεία, ένα Hampton Inn και ένα Courtyard by Marriott.

Ο Godsoe επέμεινε ότι δεν αποθηκεύονται εκεί καύσιμα για φορτηγά. Αυτό ακολουθεί μια δραματική επιδρομή τις πρώτες πρωινές ώρες της 6ης Φεβρουαρίου από δεκάδες βαριά οπλισμένους αστυνομικούς που παρέσυραν τουλάχιστον ένα βυτιοφόρο με καύσιμα.















Ελεύθεροι σκοπευτές βρίσκονταν στην οροφή του σταδίου και ενός από τα ξενοδοχεία για να υποστηρίξουν την επιδρομή καθώς οι αστυνομικοί κινούνταν μέσα στον καταυλισμό.

Δεν είναι σαφές αν υπάρχει πράγματι μία οργάνωση που διαχειρίζεται τον καταυλισμό. Ο Godsoe επιμένει ότι πρόκειται εξ ολοκλήρου για μια ομάδα εθελοντών που θέλουν να βοηθήσουν το κίνημα Freedom Convoy.

Μας επέτρεψαν να μπούμε μέσα στο κεντρικό γραφείο παρά την απαγόρευση φωτογράφησης. Η δραστηριότητα στο εσωτερικό ήταν έντονη - άνθρωποι σε γραφεία, άνθρωποι που συνομιλούσαν σε ομάδες, άνθρωποι που συμβουλεύονταν λίστες.


Ένας γενειοφόρος άνδρας γύρω στα 40 και ντυμένος στα μαύρα φαινόταν να είναι ένας από τους επικεφαλής. "Είναι ο στρατηγός", είπε ο Godsoe, μισοαστειευόμενος, αλλά ξεκάθαρα θέλοντας να πει κάτι.

'Και αυτός είναι ο Μπόμπι', πρόσθεσε, δείχνοντας έναν άνδρα που στεκόταν στην ίδια ομάδα. 'Ασχολείται με τα λογιστικά, φροντίζει να κυλούν όλα ομαλά. Είναι καταπληκτικός. Είναι και ιδιοφυΐα.

Η Godsoe, ένας ζωηρός χαρακτήρας που βρίσκεται σαφώς στο στοιχείο της, δήλωσε ότι η κατασκήνωση έχει τουλάχιστον 200 εθελοντές, καθώς έχει επεκταθεί φυσικά σε σημείο που μοιάζει ημιμόνιμη.

Άνθρωποι από όλη τη χώρα έρχονται να βοηθήσουν", είπε. "Αρχικά οι φορτηγατζήδες μπορούσαν να φέρουν τα μεγάλα φορτηγά τους εδώ, να παρκάρουν και να πάρουν φαγητό. Τώρα έχουμε φορτηγά που έρχονται και φεύγουν.


'Έχουμε δύο σάουνες και τρεις θεραπευτές μασάζ, ο ένας από αυτούς είναι εδώ αυτή τη στιγμή.

Aυτές οι εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα από τους φορτηγατζήδες. Έχουμε υπηρεσία μεταφοράς για αυτούς, οι άνθρωποι πηγαινοέρχονται από το κέντρο της πόλης.

'Τους παρέχουμε τροφή, υποστήριξη, σάουνα, μασάζ'.

Χρήματα εισρέουν επίσης στον καταυλισμό από δωρεές, δήλωσε ο Godsoe. Και οι ιδιαίτερες δεξιότητες κάθε εθελοντή χρησιμοποιήθηκαν για να γίνει η βάση πιο άνετη καθώς περνούσαν οι εβδομάδες - μεταξύ άλλων, κάνοντας τις δομές πιο ασφαλείς και "στεγανές" ενάντια στο συντριπτικό κρύο της ημέρας, το οποίο έφτασε στην πραγματική αίσθηση των αρνητικών 24 Φαρενάιτ.

Στη γεμάτη σκηνή φαγητού, όπου οι ψησταριές μπάρμπεκιου και οι καπνιστές δουλεύουν υπερωρίες, υπάρχει μια μεγάλη τηλεόραση στον τοίχο που χρησιμοποιήθηκε για ένα πάρτι Super Bowl την Κυριακή.















Εν τω μεταξύ, σε μια άλλη περιοχή της σκηνής, οι πάγκοι με τα δωρεά φρέσκα φρούτα, τις κονσέρβες και τα είδη αρτοποιίας είναι ασφυκτικά γεμάτοι.

Η Godsoe, από το Lindsay του Οντάριο, δήλωσε ότι αυτή και άλλοι εθελοντές εργάζονται σε τιμωρητικές βάρδιες για να βοηθήσουν στη συντήρηση του καταυλισμού. 'Είμαι από πέντε ώρες μακριά και έκανα 30 συνεχόμενες ώρες', είπε. 'Πήγα σπίτι, κοιμήθηκα λίγο, έκανα ένα ντους και επέστρεψα. Όλοι συνεισφέρουμε".


Στο πίσω μέρος της σκηνής υπάρχουν δύο μεγάλα ρυμουλκούμενα που είναι εξ ολοκλήρου γεμάτα τρόφιμα. Περισσότερα τρόφιμα που δεν θα παγώσουν φυλάσσονται σε μπλε σκηνές.

'Υπάρχουν διαφορετικά τμήματα βοήθειας', είπε ο Godsoe. 'Έχουμε εθελοντές στην κουζίνα, έχουμε τεχνίτες, έχουμε μηχανικούς, ηλεκτρολόγους και ξυλουργούς. Δεν χρειαζόμαστε υδραυλικούς εδώ γιατί δεν έχουμε τρεχούμενο νερό.

'Πιστεύω ότι έχουμε μερικούς από τους καλύτερους σεφ στην Οτάβα που εργάζονται εθελοντικά εδώ, επειδή το φαγητό ανταγωνίζεται κορυφαία εστιατόρια. Το φαγητό εδώ είναι πραγματικά καλό. Είναι καταπληκτικό. Τρία ζεστά γεύματα την ημέρα. Η ψησταριά κλείνει τη νύχτα, αλλά υπάρχει ακόμα φαγητό διαθέσιμο 24 ώρες το 24ωρο. Και οι σαλάτες και οι σούπες είναι επίσης εξαιρετικές".


Και πρόσθεσε: "Έχουμε εθελοντές ασφαλείας. Και αυτό γιατί θέλουμε να διατηρήσουμε την ειρήνη. Θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα μεγάλο πάρτι, αλλά δεν έχει γίνει.

'Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι οι άνθρωποι είναι συγκεντρωμένοι, κάνουμε μια δουλειά εδώ, διορθώνουμε τη χώρα. Δεν είναι ένα κόμμα.

Οι φορτηγατζήδες κάνουν και αυτοί τα δικά τους ρολόγια στο Parliament Hill. Αλλά αν έχουμε επιπλέον ασφάλεια, τους στέλνουμε εκεί κάτω και για τις νυχτερινές ώρες.

Υπάρχουν ελάχιστα σκουπίδια στους δρόμους γύρω από το κτίριο του Κοινοβουλίου, το οποίο είναι το κύριο επίκεντρο της κατάληψης. Τα φέρνουμε πίσω εδώ", δήλωσε ο Godsoe.














Το κέντρο διοίκησης δημιουργεί επίσης καταλύματα για τους εθελοντές και προσπαθεί να βοηθήσει και κάποιους φορτηγατζήδες. Αλλά ο Godsoe ισχυρίστηκε ότι οι αρχές είχαν κλείσει ξενοδοχεία σε μια προσπάθεια να τους εμποδίσουν να βρουν δωμάτια.

"Φιλοξενούμε ανθρώπους", είπε. 'Έχουμε έναν κατάλογο, ένα από τα άλλα καθήκοντά μου, έναν κατάλογο ανθρώπων που είναι πρόθυμοι να προσφέρουν καταλύματα, να κάνουν ντους, να πλένουν ρούχα - έχουμε ανθρώπους που φέρνουν ρούχα που έχουν κάνει για τους φορτηγατζήδες.















'Έχω έναν κατάλογο με πάρα πολλούς ανθρώπους. Έρχονται, θα έλεγα μια ντουζίνα την ημέρα, πρόθυμοι να φέρουν άλλους ανθρώπους στα σπίτια τους. Και αυτό συμβαίνει μόνο όταν μου μιλάνε. Στη συνέχεια, υπάρχουν και οι εκκλησίες που επίσης εμπλέκονται.

'Συμβαίνουν μικρά θαύματα, όπως όταν μας έλειπαν οι πυροσβεστήρες μας, δεν ξέρω αν ήταν σκανδαλιά ή αν ήταν απλά, ξέρετε, οτιδήποτε, αλλά τους ψάχναμε. Και τότε ένας άνδρας μπαίνει στο γραφείο και λέει: "Είμαι εθελοντής πυροσβέστης και έχω τρεις στο αυτοκίνητό μου". Ξανά και ξανά και ξανά συμβαίνουν αυτά τα πράγματα.


Η Οτάβα μας άνοιξε την αγκαλιά της'.

Ο Godsoe ήταν φιλοσοφημένος σχετικά με το πότε θα τελειώσει το αδιέξοδο. Σχετικά με τη δήλωση του Trudeau για το νόμο περί έκτακτης ανάγκης, είπε: "Είναι ένα απελπισμένο μέτρο από έναν απελπισμένο άνθρωπο. Είναι η ύστατη προσπάθειά του.

Δεν ξέρουμε πότε θα φύγουμε. Κανείς δεν ξέρει την ημέρα ή την ώρα που θα τελειώσει." Μπορούμε όμως να δούμε τις ρωγμές στους τοίχους. Ο αρχηγός της αστυνομίας μόλις παραιτήθηκε. Αυτό είναι ένα μεγάλο κομμάτι εκεί. Τα τείχη καταρρέουν".















Στελέχη εθελοντών μεταφέρουν τους φορτηγατζήδες που καταλαμβάνουν το κέντρο της πόλης πίσω στον καταυλισμό για να τους ταΐσουν, να τους πλύνουν τα ρούχα και να τους παράσχουν τη θεραπεία σε μια καλοκουρδισμένη επιχείρηση. 

'Πιστεύουμε ότι η αστυνομία βρίσκεται ακόμα σε ένα από αυτά τα ξενοδοχεία και μας παρακολουθεί με όλες τις τεχνικές παρακολούθησης', είπε.

Ο Godsoe πρόσθεσε: 'Μας παρακολουθούν από αυτά τα παράθυρα, Έχουμε drones που πετούν συνεχώς πάνω από εδώ. Έχουμε τρίποδα σε αυτά τα παράθυρα".















Εν τω μεταξύ, οι διοργανωτές και οι υποστηρικτές του Freedom Convoy κάλεσαν τους Καναδούς να κατέβουν στην Οτάβα αυτό το Σαββατοκύριακο για να καταστήσουν αδύνατη την επέμβαση της αστυνομίας και τον τερματισμό της διαμαρτυρίας.

Σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, δύο πρώην αστυνομικοί και ένας βετεράνος του στρατού προέτρεψαν τους συμπολίτες τους να αγνοήσουν τις προειδοποιήσεις των αρχών να μείνουν μακριά από την πρωτεύουσα της χώρας αυτό το μακρύ Σαββατοκύριακο της Ημέρας της Οικογένειας.


'Καλούμε τους συμπολίτες μας Καναδούς να έρθουν στην Οτάβα για να ασκήσουν το νόμιμο δικαίωμά τους να συγκεντρώνονται και να διαμαρτύρονται', δήλωσε ο Ντάνιελ Μπούλφορντ, πρώην αξιωματικός της RCMP. 'Όσο περισσότεροι Καναδοί έρθουν στην Οτάβα, τόσο πιο δύσκολο θα είναι για την κυβέρνηση να βάλει την αστυνομία να ακολουθήσει την παράνομη διαταγή της'.

Η Αστυνομική Υπηρεσία της Οττάβας προειδοποίησε ότι ο Ομοσπονδιακός Νόμος περί Εκτάκτων Αναγκών που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό "επιτρέπει τη ρύθμιση ή την απαγόρευση ταξιδιών προς, από ή εντός οποιασδήποτε συγκεκριμένης περιοχής".


Προειδοποίησε ότι "οποιοσδήποτε έρχεται στην Οτάβα με σκοπό να συμμετάσχει στη συνεχιζόμενη διαδήλωση παραβιάζει το νόμο".

Η Bulford δήλωσε ότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι "σοκαρισμένοι" από το γεγονός ότι η κυβέρνηση του Trudeau κατέφυγε σε ένα τέτοιο "ακραίο και αυταρχικό μέτρο και ότι η κυβέρνηση θέλει να χρησιμοποιήσει βία εναντίον μιας ειρηνικής διαδήλωσης.















'Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό', είπε.

 

 

 

 

 

 

 

 







ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. ΤΑ LOCKDOWN ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ! ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ.

    Mas tonbrixton

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ψηφοφορία πάει για Δευτέρα. Η αστυνομία θα προσπαθήσει να τους διώξει ειρηνικά. Εάν δεν το καταφέρετε να το πράξετε αυτό ρώτησε ο δημοσιογράφος τον υπεύθυνο της αστυνομίας. Τι θα κάνετε. Και ο υπεύθυνος της Αστυνομίας δεν θέλησε να δώσει περισσότερες εξηγήσεις/απαντήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις