ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ...ΕΜΕΙΣ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΑΝΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ "ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ"...!!!
Η μεταστροφή της Τουρκίας του Ερντογάν και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας, υπό τον Ερσίν Τατάρ, σε σχέση με την αλλαγή παραδείγματος ως προς
τις παραμέτρους λύσης του Κυπριακού δείχνει να εστιάζει, στην παρούσα φάση, στην επαναδραστηριοποίηση μιας εκστρατείας, κατά τα πρότυπα των δεκαετιών του ’80 και του ’90, για διπλωματική αναβάθμιση της λεγόμενης «ΤΔΒΚ» σε διεθνές και περιφερειακό επίπεδο. Η σπουδή αυτή στην αναγνώριση της «ΤΔΒΚ» από κράτη τα οποία διατηρούν παραδοσιακά άριστες σχέσεις με την Τουρκία έρχεται μάλιστα σε μια στιγμή που, όπως έγραψε και η «Κ» την περασμένη εβδομάδα, η Άγκυρα, και επισήμως φέρεται να σηματοδοτεί, ιδίως προς την Ε.Ε., πως συζητά μόνο την παράμετρο λύσης «δύο κρατών», σ’ ένα μοντέλο δηλαδή συνομοσπονδίας όπου θα συνυπάρχουν δύο ισότιμα, κυριαρχικά, κράτη.To Πακιστάν πρωταγωνιστούσε ανέκαθεν στις προσπάθειες αναγνώρισης της «ΤΔΒΚ». Υπήρξε μάλιστα, ιστορικά, η μοναδική χώρα που αντιτάχθηκε στην έκδοση του ισχυρού ψηφίσματος 541 του Συμβουλίου Ασφάλειας του ΟΗΕ, τον Νοέμβριο του 1983, μετά την παράνομη ανακήρυξη της «ΤΔΒΚ» υπό τον Ραούφ Ντενκτάς. Πακιστανοί διπλωμάτες από την Άγκυρα επισκέπτονται, μάλιστα, συχνά τα Κατεχόμενα τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές της «Κ», η προσπάθεια συντονισμού της Ισλαμαμπάντ με την Άγκυρα για τη λειτουργία προξενείου της ισλαμικής δημοκρατίας στην «ΤΔΒΚ» φαίνεται να βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, με την ενέργεια αυτή να μην αποκλείεται να συμβαίνει εντός της χρονιάς ή στις αρχές του 2023.
Τα φίλια κράτη
H περίπτωση της διπλωματικής αναβάθμισης ή και πλήρους αναγνώρισης του παράνομου μορφώματος στα Κατεχόμενα δεν είναι καινούργια ιστορία όσον αφορά τις προσπάθειες της Άγκυρας και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας να αναγνωριστεί, μετά το 1983, η παράνομα κηρυχθείσα «Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου». Τα «αδελφά έθνη» της Τουρκίας, όπως το Αζερμπαϊτζάν και το Πακιστάν ή το Μπαγκλαντές, καθώς και σειρά μικρότερων χωρών, όπως η Σομαλία ή τα κράτη του Συμβουλίου Συνεργασίας των Τουρκόφωνων Κρατών, Turkic Council, (βλέπε Καζακστάν, Κυργιστάν και Ουζμπεκιστάν) έχουν κατά καιρούς βρεθεί στη γραμμή των φίλιων κρατών της Τουρκίας που εν δυνάμει θα μπορούσαν να αναβαθμίσουν την «ΤΔΒΚ». Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, αρκετά συχνά, διάφορες αντιπροσωπείες των εν λόγω κρατών –σε κοινοβουλευτικό ή υπουργικό επίπεδο– έχουν επισκεφθεί τις αντίστοιχες «αρχές» της λεγόμενης «ΤΔΒΚ». Η πρόσφατη εμπλοκή μάλιστα της Τουρκίας στον πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ υπέρ του Αζερμπαϊτζάν, όπως και τα γενναία διπλωματικά ανοίγματα της τουρκικής διπλωματίας στην αφρικανική ήπειρο και το ευρύτερο υποσύστημα του Καυκάσου, δείχνουν πως μια οργανωμένη προσπάθεια της Άγκυρας σε συνεργασία με τον Τατάρ, εντός του αραβομουσουλμανικού κόσμου αλλά και πέραν αυτού,θα στόχευε στην ενίσχυση του αφηγήματος της ύπαρξης δύο κρατών στη Κύπρο.
ΠΡΟΔΟΤΕΣ!ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ! ΠΡΕΠΕΙ! ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΏΣΕΙ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ! ΟΙ! ΘΕΣΜΟΙ! ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΟΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ! 301 ΚΛΙΚΑ ΣΥΓΓΕΝΗΣ Κ ΧΡΗΣΗΜΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ,ΛΕΣ?! ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ!!!ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΓΩΓΕΣ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝΗΛΣ ΧΟΛΓΚΕΛΣΟΝ