ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΩΝ ΚΕΔΒ ΧΑΙΔΑΡΙ Η ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΣΚΟΠΙΑ

 

Η βορινή πλευρά του στρατοπέδου βλέπει προς το βουνό και έχει

ένα μικρό δρομάκι (χωρίς φώτα). Εκεί υπάρχει μια πύλη και μια σκοπιά που επιβλέπει το δρόμο. Στο σημείο που είναι η σκοπιά ήταν ο χώρος των παλιών κρατητηρίων.

Για την ιστορία, το στρατόπεδο κατασκευάστηκε από τους Γερμανούς στον Β’ Παγκόσμιο σαν φυλακή. Έχει πεθάνει πολύς κοσμάκης μέσα εκεί. Αργότερα εμείς το κάναμε στρατόπεδο. Πίσω λοιπόν στην περιγραφή…

Δεκαετία του ’80 και στη συγκεκριμένη σκοπιά βρίσκεται ένας στρατιώτης. Φυλάει «γερμανικό» νούμερο 2-4.

Κάποια στιγμή περνά μια κοπέλα μαυροφορεμένη. Ο στρατιώτης της πιάνει συζήτηση γιατί η κοπέλα δείχνει να φοβάται που περνά από εκείνο το σημείο τέτοια ώρα , οπότε προσπαθεί να την καθησυχάσει.

Η κοπέλα τώρα νοιώθει καλύτερα και αρχίζει και συνομιλεί με τον στρατιώτη ο οποίος για να περάσει και η ώρα την πείθει να κάτσει λίγο μαζί του να μιλήσουν. Η ώρα περνά και η κοπέλα αποφασίζει να φύγει. Κανονίζουν να βρίσκονται κατ’ αυτόν τον τρόπο όποτε ο στρατιώτης θα είχε νούμερο εκεί και μέχρι να βγει εξοδούχος να συναντηθούν και έξω. Συναντήθηκαν 3 φορές ακόμα.

Την τελευταία φορά η κοπέλα φεύγοντας ξεχνά την τσάντα της. Ο στρατιώτης την παίρνει και αποφασίζει να την παραδώσει ο ίδιος. Βρίσκει ταυτότητα και διεύθυνση μέσα στην τσάντα της. Πάει την μέρα που είναι εξοδούχος να την παραδώσει στο σπίτι της , όπου συναντά μια κυρία μαυροφορεμένη και ζητά να δει την κοπέλα που γνώρισε. Η γυναίκα του λέει ότι η κόρη της πέθανε πριν 3 μήνες. Ο στρατιώτης γυρνά στο στρατόπεδο και λέει το τι έχει γίνει σε 2 φίλους του οι οποίοι δεν τον πιστεύουν.

Την επόμενη φορά που έχει σκοπιά ο ίδιος σε εκείνο το σημείο που συνάντησε την κοπέλα , αυτοκτονεί. Μέχρι το 1992 είχαν αναφερθεί επίσημα αυτοκτονίες στρατιωτών και στρατιώτες που παρουσίασαν «ψυχικές διαταραχές» και τους έκλεισαν μέσα. Όλοι τους είχαν κοινό σημείο ότι είχαν σκοπιές στο συγκεκριμένο σημείο. Το 1990 αποφασίστηκε από το Υπουργείο Αμύνης να μην ξαναυπάρξει σκοπιά στο συγκεκριμένο σημείο, απαγορεύεται στους πάντες εντός και εκτός στρατοπέδου καθώς και στα περίπολα του στρατοπέδου να πλησιάσουν τον χώρο των παλιών κρατητηρίων.

Έξω από τα κρατητήρια έχει τοποθετηθεί ένας τεράστιος σταυρός και στις πόρτες του κτιρίου άλλοι πιο μικροί σταυροί. Για όποιον δε πιστεύει ας πάει στη βορινή πλευρά έξω από το στρατόπεδο να δει ο ίδιος τον χώρο. Ανεπίσημα, τη δεκαετία του 1980-1990 το Στρατόπεδο αυτό είχε τις περισσότερες αυτοκτονίες στρατιωτών σε όλη την Ελλάδα…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

 

Σχόλια

  1. Αστυνόμος Μπέεεκας22 Δεκεμβρίου, 2021 18:29

    Τέτοιες ιστορίες κυκλοφορούσαν καί στό Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στήν Θήβα από όπου πέρασα γιά δύο μήνες.
    Μιά ιστορία πού αξίζει νά ανεβάσεις είναι αυτή τού παλιού αρχοντικού στά Κάτω Λεχώνια του Βόλου, το οποίο ...είναι στοιχειωμένο. Είχε κάνει εκπομπή καί ο Χαρδαβέλλας σχετική.
    Η μάνα μου είχε καί έχει ακόμα φοβία μέ τις σαύρες. Κυκλοφορούσε μία ιστορία γιά μία οικογένεια πλούσια ενός γιατρού μάλλον, πού πέθανε από δηλητηρίαση, γιατί μπήκε μία σαύρα στό γάλα, πού τότε πιθανόν τό φέρναν καί σέ ανοικτά δοχεία, μιλάμε γιά δεκαετία τού 1960 στίς αρχές. Αργότερα έμαθα ότι επρόκειτο γιά τήν ίδια ιστορία πού υπήρχε γιά τό εν λόγω αρχοντικό. Στήν πορεία διάβασα ότι η πραγματική αιτία ήταν, μάλλον δηλητηρίαση πού πιθανότατα προκάλεσε ο μπάτλερ πού είχαν καί ο οποίος μετά τόν μαζικό θάνατο την έκανε για την πατρίδα του κάπου στήν Ταϊλάνδη και έκτοτε αγνοείται. Τό αρχοντικό αυτό είναι εμφανέστατο από τόν δρόμο πού πηγαίνει παραλιακά και είναι εντυπωσιακό κτίριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1996 120ΠΕΑ (Καλαμάτα αεροπορία) βραδάκι σκοπια στην πύλη της διασποράς,
    απο το βάθος του στρατοπέδου πλησιάζει αυτοκίνητο με αναμένα τα φώτα,
    ξέρω οτι είναι το περίπολο και το παρακολουθώ να σταματά στις σκοπιές για αναγνώριση,
    ξαφνικά βλέπω κατι να περνάει τον δρόμο κοντά σε εμένα, περίπου στα 30 μετρα (μετα τα σωστικά και πρίν την σημαία),
    κάθομαι και το παρατηρώ, περνάει και στην ευθεία των αναμένων φώτων του περιπόλου και το βλέπω καλύτερα,
    είναι το περίγραμμα ενός ΔΙΑΦΑΝΟΥ ανθρώπου που τρέχει χαλαρά,
    πέρασε τον δρόμο και μπήκε πίσω απο το κτίριω των σωστικών.

    Δεν είπα τίποτα σε κανέναν, θα με περνάγανε για μαστουρωμένο.

    Ξέρω, θα μου πείτε "ήρθε το predator",

    δεν ξέρω τι ήταν, φυσικό; υπερφυσικό; γήινο; εξωγήινο; Ελληνικό; αλλοδαπό με στολή εξελιγμένης τεχνολογίας;

    Αυτό που ξέρω είναι οτι το είδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοντά στή σκοπιά αυτή έχουν γίνει τελετές μαύρης μαγείας στό παρελθόν,έίχαν ακουστεί φριχτά πράγματα...άστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις