Δηλωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού ο Νόβακ Τζόκοβιτς...

 

Σε έναν εκπληκτικό αγώνα με τον Στέφανο Τσιτσιπά ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησε

το Roland Garros.

Ο Σέρβος πρωταθλητής όμως δεν είναι μόνο κορυφαίος τενίστας. Όπως αποκαλύπτει μεγάλωσε παλικαρίσια στη Σερβία την εποχή των βομβαρδισμών του Βελιγραδίου και σήμερα έχει το Ίδρυμα Νόβακ Τζοκοβιτς το οποίο στο επίκεντρο του έχει τα παιδιά τα οποία βοηθάει γενναιόδωρα.

Ο χαρακτήρας του φαίνεται και από κάτι άλλο. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ξεκάθαρος και για το εμβόλιο κατά του covid-19. 

Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο μετά από την πρόκριση του στους "4" στο Serbian Open, στα τέλη Απριλίου, είχε μιλήσει για την πανδημία και σημείωσε για άλλη μια φορά πως το εμβόλιο είναι προσωπική επιλογή και δεν μπορεί να γίνει υποχρεωτικό. 

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν από την αρχή κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού ενώ το καλοκαίρι του 2020 στην Κροατία είχε προσβληθεί από τον covid-19 και εκείνος και η σύζυγος του Γιέλενα.

«Δεν νομίζω ότι θα φτάσουμε σε σημείο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των αθλητών. Ελπίζω να μην γίνει ποτέ αυτό, γιατί πάντα πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω, στο δικαίωμα της επιλογής.
Αν εμβολιαστώ, θα το κρατήσω για τον εαυτό μου. Είναι προσωπική επιλογή και δεν θέλω να μπω στο παιχνίδι με αυτούς που είναι υπέρ ή με αυτούς που είναι κατά των εμβολίων για τον covid-19.
Δυστυχώς, τα media δημιουργούν αυτό το παιχνίδι τις τελευταίες μέρες. Δεν θέλω να μπω σε καμία από τις δυο ομάδες. Δεν είμαι ούτε υπέρ, ούτε κατά και δεν πρόκειται να απαντήσω αν εμβολιάστηκα ή αν θα εμβολιαστώ. Θέλω να το σεβαστούν όλοι αυτό»,
είπε ο Νόβακ Τζόκοβιτς.  















ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις