Στρατιωτικο Δικαστηριο του Bill Clinton ημερα 1

 

Το απόγευμα της Δευτέρας ο Γουίλιαμ Τζέφερσον Κλίντον, ντυμένος

με λευκή φόρμα και χειροπέδες, οδηγηθηκε στη νότια δικαστική αίθουσα του GITMO και έριξε ένα χαμόγελο στην επιτροπή τριών αξιωματικών που ήταν επιφορτισμένη να κρίνει την υπόθεση του γενικού εισαγγελέα δικαστή εναντίον του. 

Σε αυτό που μπορεί να περιγραφεί μόνο ως σουρεαλιστικό σενάριο, μία επιτροπή με μια γυναίκα υψηλοβαθμη αξιωματικος της Πολεμικής Αεροπορίας, επέστρεψε το χαμόγελο και είπε στον Κλίντον: «Είναι χαρά μου που σε συναντώ επιτέλους, κύριε Πρόεδρε» 

 Ο Αντιπρόεδρος John G. Hannink, παρών για να ασκήσει δίωξη για την υπόθεση της JAG, κοίταξε την αξιωματικό - την οποια επεπληξε... την Ashley Redding . 

Στη συνέχεια, την ρωτησε γιατί παραβίασε το πρωτόκολλο εμπλέκοντας τα καθηκοντα της  σε μια κοινωνικη συζήτηση.
Η αξιωματικος Ρέντντινγκ κοίταξε τόσο τον Αντιπρόεδρο Χάινκ όσο και τους άλλους δύο δικαστες με ένα έντονο χαμόγελο. Το πρόσωπό της ήταν εντονα κοκκινο και παραδέχτηκε ότι ήταν κάποτε οπαδός του Κλίντον και τον ψήφισε δύο φορές.

 «Δεν μπορώ να το αλλαξω. Οι άνθρωποι με αγαπούν », είπε ο Μπιλ Κλίντον.

Ο Αντιπροεδρος Hannink διέταξε τη συνοδεία του Clinton να τον σύρει πίσω στο κελί του και στη συνέχεια να εκκενωσει την αίθουσα του δικαστηρίου εκτός από την αξιωματικο Redding 

Ρώτησε αν ο ζεστός χαιρετισμός της προς τον Κλίντον ήταν σαρκαστικός, και ομολόγησε ότι είχε αναπτύξει μια αγάπη για τον Κλίντον πολύ πριν μπεί στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Όπως με όλους τους εθελοντές της επιτροπής, η Redding είχε ελεγχθεί έντονα πριν από την επιλογή. Ήταν ένας από τους 350 αξιωματικούς που είχαν προσφερθεί εθελοντικά να κρίνουν τα αποδεικτικά στοιχεία του στρατού εναντίον του Μπιλ Κλίντον χωρίς προκατάληψη και παθος. Στην πραγματικότητα, αξιωματούχοι της JAG αφιέρωσαν αρκετές ώρες στη συνέντευξη για να διασφαλίσουν ότι θα μπορούσε να αποφανθεί αμερόληπτα.

Η Redding είπε στον Αντιπρόεδρο Hannink ότι είχε πει ψέματα σε ένα ερωτηματολόγιο και είχε εξαπατήσει αυτους που της πηραν συνεντευξη και που την είχαν ρωτήσει αν είχε προσωπικά συναισθήματα για τον Κλίντον, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Είπε ότι το «παιδικο της ονειρο» της δεν θα παρεμπόδιζε το πνεύμα της για να δώσει δίκαιη κρίση.

«Απλώς χάθηκα τη στιγμή που τον έβλεπα», είπε στον Αντιπρόεδρο Hannink. «Θα ήθελα να τον συναντήσω όλη μου τη ζωή. Αλλά αυτό δεν θα επηρεάσει την ικανότητά μου να τον κρίνω δίκαια. "

Ο Αντιπρόεδρος Hannink δεν εντυπωσιάστηκε. «Προδώσατε τον όρκο σας στον στρατό των ΗΠΑ σε αυτό το δικαστήριο. Είστε σε διαθεσιμοτητα με το ερωτημα της αποταξης και θεωρείτε τον εαυτό σας τυχερό που δεν θα επιδιώξουμε ποινή εναντίον σας. "

Είπε ότι το δικαστήριο του William Jefferson Clinton θα ξεκινήσει σε λίγες μέρες, αφού αυτός και ο JAG θα ελεγξουν σωστά ένα τρίτο μέλος της επιτροπής ωστε ν αντικαταστησουν την Redding.













ΠΗΓΗ


Σχόλια

  1. ΤΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΕΛΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΥΝΤΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αστυνόμος Μπέεεκας17 Ιουνίου, 2021 18:20

    Πρέπει να πιάστηκε πολύ εύκολα γιατί από το πολύ μπήδημα θα έχει εξουθενωθεί. Πρίν πολλά χρόνια, κοντά στο 2000 άκουσα την εξής εκδοχή ραδιοφωνικά(πρέπει να έκανε ραδιοφωνικές εκπομπές τότε) από επαγγελματία που γνωρίσατε με άλλη ιδιότητα καλά από την τηλεόραση. Τόν είδαν τι λιγούρης ήταν του πέταξαν την Μόνικα, τον κινηματογράφησαν και μετά με την απειλή της δημοσιοποίησης του βίντεο, τον εκβίασαν να επιτεθεί στην ...Σερβία. Εμένα μου φαίνεται πολύ καλή εξήγηση ων τότε γεγονότων, εσάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις