Στις φλόγες το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου του Ιράν

 

Απανωτές εκρήξεις σημειώνονται στο μεγαλύτερο διυλιστήριο του Ιράν λίγες ώρες μετά την

βύθιση του μεγαλύτερου πλοίου του ιρανικού Στόλου.

Στις φλόγες βρίσκεται το διυλιστήριο Tondguyan στο νότιο τμήμα της Τεχεράνης.

Οι εξελίξεις είναι ανησυχητικές καθώς ανατινάζονται η μία μετά την άλλη κρίσιμες στρατηγικές υποδομές του Ιράν. Τις τελευταίες εβδομάδες έχει συμβεί μπαράζ εκρήξεων και πυρκαγιών σε υποδομές του Ιράν. Συνολικά έχουν υποστεί ζημιές 20 αποθήκες πετρελαίου μέχρι τώρα.

Tι αναφέρουν ιρανικά ΜΜΕ

“Η πυρκαγιά ξεκίνησε στη γραμμή υγροποιημένου φυσικού αερίου του διυλιστηρίου Τοντγκουγιάν της Τεχεράνης”, δήλωσε ένας τοπικός αξιωματούχος στην κρατική τηλεόραση.

Πυροσβέστες έχουν σταλεί στην περιοχή, μετέδωσε το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, ενώ τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι πυκνός καπνός πάνω από το διυλιστήριο είναι ορατός από διάφορα μέρη της ιρανικής πρωτεύουσας. Τουλάχιστον 20.000 βαρέλια βενζίνης έχουν καεί στη φωτιά στο διυλιστήριο της Τεχεράνης, ανέφερε το τμήμα δημοσίων σχέσεων της εταιρείας. Οι δεξαμενές αποθήκευσης ανατινάζονται η μία μετά την άλλη σύμφωνα με την YJC.

Η πυρκαγιά στο διυλιστήριο ξεσπά λίγες ώρες αφότου το Ναυτικό του Ιράν ανακοίνωσε τη βύθιση του πλοίου εφοδιασμού Kharg στην Θάλασσα του Ομάν, ανοικτά του λιμανιού Ζασκ, έπειτα από την εκδήλωση πυρκαγιάς, η οποία ξεκίνησε σε ένα από τα συστήματα του πλοίου.

Image

Image

 

Image























Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις