ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται 
 
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε την Παρασκευή νομοθεσία που θα διώξει τις κινεζικές εταιρείες από τα χρηματιστήρια των ΗΠΑ, εκτός εάν τηρούν τα αμερικανικά ελεγκτικά πρότυπα, δήλωσε ο Λευκός Οίκος, δίνοντας στους Ρεπουμπλικάνους ένα ακόμη εργαλείο για να απειλήσει το Πεκίνο πριν αποχωρήσει από τον αξίωμα τον επόμενο μήνα. 
 
Το "The Holding Foreign Companies Accountable Act" απαγορεύει την εισαγωγή τίτλων ξένων εταιρειών σε οποιοδήποτε χρηματιστήριο των ΗΠΑ, εάν δεν συμμορφώθηκαν με τους ελέγχους του Διοικητικού Συμβουλίου Δημόσιας Λογιστικής των ΗΠΑ για τρία συνεχόμενα χρόνια. 
 
Ενώ εφαρμόζεται σε εταιρείες από οποιαδήποτε χώρα, οι υποστηρικτές της νομοθεσίας σκόπευαν να στοχεύσουν κινεζικές εταιρείες που είναι εισηγμένες στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως η Alibaba (K: BABA), η εταιρεία τεχνολογίας Pinduoduo (NASDAQ: PDD) Inc και ο γίγαντας πετρελαίου PetroChina Co Ltd. 
 
Η νομοθεσία, όπως πολλοί άλλοι παίρνουν πιο σκληρή γραμμή για τις κινεζικές επιχειρήσεις, είχε περάσει από το Κογκρέσο με μεγάλους αριθμούς νωρίτερα φέτος. 
 
Οι Νομοθέτες - τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και οι συνάδελφοι του Ρεπουμπλικανικού Τραμπ - επαναλαμβάνουν τη σκληρή γραμμή του Προέδρου εναντίον του Πεκίνου, το οποίο έγινε φέτος πιο έντονο, καθώς ο Τραμπ κατηγόρησε την Κίνα για τον κοροναϊό που πλήττει τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η πράξη θα απαιτούσε επίσης από δημόσιες εταιρείες να αποκαλύψουν εάν ανήκουν ή ελέγχονται από ξένη κυβέρνηση. 
 
Κινέζοι αξιωματούχοι έχουν απορρίψει το μέτρο ως πολιτική που εισάγει διακρίσεις που καταπιέζει πολιτικά τις κινεζικές εταιρείες. 
 
Οι κινεζικές αρχές είναι από καιρό απρόθυμες να επιτρέψουν στις ρυθμιστικές αρχές του εξωτερικού να επιθεωρήσουν τοπικές λογιστικές εταιρείες, επικαλούμενες ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια.
 
 
 Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο που λέει "Investing .com TT Trump signs bill that could kick Chinese firms off U.S. stock exchanges Reuters Dec 18, 2020 04:55PM ET View all comments (15)> WASHINGTON (Reuters) Presiden Donald Trump on Friday signed legislation that would kick Chinese companies off U.S. stock exchanges unless they adhere to American auditing standards, the White House said,"
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




ΠΗΓΗ

Σχόλια

  1. Βλέπω τις φωτογραφίες (αν δεν κάνω λάθος, είναι με τον αυτοκράτορα της Ιαπωνίας) και λέω μέσα μου : "Ωραίος τύπος ο Τραμπ".

    Μάγκες, αν δεν κάνουμε κάτι με τον Τραμπ, δεν θα το κάνουμε ποτέ. Πολύ δύσκολο να βρεθεί ξανά Τραμπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .....

      Στην φωτογραφία,έτσι όπως πετάει το μαλλί.. είναι λες και έχει καθήσει ενα περιστέρι μπροστά στην κεφαλή.. σαν μήνυμα.. ειρήνης...
      (εικονικα παιχνίδια φαντασίας)


      Ποιητής των χρωμάτων

      Διαγραφή
    2. φιλε φοβερο! οπως το λες...

      Διαγραφή
  2. Ο φιλος μας ο Τζοναθαν Κωσταντινου, εριξε ολο το βαρος ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ, ΣΤΟ ΙΡΑΝ, ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ και στο τζοβενο που εφερε τον καφε χυμενο // ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ για την αρχι-εγκληματια καραπουτανα CIA και για το σαπιο Εβραιο-Μασωνικο σκατο-κυκλωμα (Σορος, Ροτσιλντ, Ροκφελερ κλο - αλωστε ειναι και ο ιδιος Εβραιος) και το βαθυ σαπιο παρακρατος της Αμερικης που μεθοδευσε ολο αυτο το εξευτελιστικοτατο για την Αμερικη σεναριο της ασυληπτης καλπο-νοθειας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις