ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΟΥΝ ΤΟ "ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ" ΚΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ...!!!

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες

είχαν λάβει πληροφορίες για ένα ιρανικό σχέδιο με στόχο τη δολοφονία του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ τις τελευταίες εβδομάδες, δήλωσαν τρεις αξιωματούχοι, που ενημερώθηκαν για το θέμα την Τρίτη, στο NBC News.

Αυτές οι πληροφορίες οδήγησαν μάλιστα τη Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ στο να αυξήσει την ασφάλεια γύρω από τον Τραμπ, πρόσθεσαν οι αξιωματούχοι, που μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Είχαν ενημερωθεί για σχέδιο του Ιράν πριν από τη συγκέντρωση του Σαββάτου
Οι πληροφορίες- τις οποίες διέψευσε το Ιράν- και η απόφαση για την ενισχυμένη ασφάλεια ήρθαν πριν από την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ, σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσυλβάνια, το περασμένο Σάββατο.

Το γεγονός αυτό εντείνει τα ερωτήματα για την παταγώδη αποτυχία της Μυστικής Υπηρεσίας. Κανείς δεν έχει ακόμη απαντήσει στο ερώτημα πώς είναι δυνατό να φτάσει ένας ένοπλος 20χρονος στη στέγη κτιρίου, σε απόσταση 120 μέτρων από τον πρώην πρόεδρο και να προλάβει να πυροβολήσει επανειλημμένα πριν τελικά τον εξουδετερώσει ελεύθερος σκοπευτής.

Σημειώνεται ότι το CNN μετέδωσε πρώτο τις πληροφορίες περί ιρανικής συνωμοσίας.

Δεν υπάρχει σύνδεση του Κρουκς με ξένες δυνάμεις
Η εκπρόσωπος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας Αντριέν Γουάτσον δήλωσε ότι οι αρχές επιβολής του νόμου που ερευνούν την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ «δεν έχουν εντοπίσει δεσμούς μεταξύ του δράστη, του 20χρονου Τόμας Κρουκς, και οποιουδήποτε συνεργού ή συνωμότη, ξένου ή εγχώριου».

«Όπως έχουμε πει πολλές φορές, παρακολουθούμε τις ιρανικές απειλές εναντίον αξιωματούχων της κυβέρνησης Τραμπ εδώ και χρόνια», είπε η Γουάτσον.

«Αυτές οι απειλές προκύπτουν από την επιθυμία του Ιράν να εκδικηθεί για τη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί. Θεωρούμε ότι αυτό αποτελεί ζήτημα εθνικής και εσωτερικής ασφάλειας ύψιστης προτεραιότητας», συμπλήρωσε.

Η Μυστική Υπηρεσία, η οποία είναι υπεύθυνη για την προστασία των πρώην προέδρων και των σημαντικών προεδρικών υποψηφίων, έχει αντιμετωπίσει σκληρή κριτική τα τελευταία 24ωρα. Ο Τζο Μπάιντεν έχει δώσει εντολή για ανεξάρτητη έρευνα, προκειμένου να δοθεί απάντηση στο γιατί απέτυχαν τα μέτρα ασφαλείας στην προεκλογική συγκέντρωση του Σαββάτου.

Διαψεύδει το Ιράν
Το Ιράν χαρακτήρισε τις πληροφορίες του CNN, «αβάσιμες και κακόβουλες».

«Για την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, ο Τραμπ είναι εγκληματίας ο οποίος πρέπει να διωχθεί και να καταδικαστεί ενώπιον δικαστηρίου επειδή διέταξε τη δολοφονία του στρατηγού Σουλεϊμανί», ανέφερε η ιρανική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ σε δήλωσή της στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Πρόσθεσε πως το Ιράν «έχει επιλέξει τη νομική οδό» προκειμένου να λογοδοτήσει ο Ντόναλντ Τραμπ

Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει, το δημοσίευμα, αλλά εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας θύμισε πως οι ιρανικές απειλές εναντίον του πρώην προέδρου και αξιωματούχων της κυβέρνησής του χρονολογούνται είχαν γίνει χρόνια νωρίτερα, σχετίζονται με την επιθυμία της Τεχεράνης να εκδικηθεί τη δολοφονία του στρατηγού Σουλεϊμανί τον Ιανουάριο του 2020.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. Δηλαδή εάν δεν είχε αποφασιστεί η παροχή ενισχυμένου τύπου ασφαλείας στον Τραμπ το θα είχε συμβεί;
    Εάν η κατάσταση εκινείτο στα πλαίσια της απλής ασφαλείας πόσο χειρότερα θα ήταν τα πράγματα;
    Το ερώτημα εδώ είναι απλώς μια προσπάθεια γελοιοποίησης της εν λόγω ανακοίνωσης και οπωσδήποτε δεν ζητείται απάντηση αφού αυτή είναι προφανής

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις