Οι συντεταγμένες των πυραμίδων της Γκίζας και η ταχύτητα φωτός

 Οι συντεταγμένες των πυραμίδων της Γκίζας και η ταχύτητα φωτός

Υπάρχουν συμπτώσεις.

Υπάρχουν και αριθμοί τόσο ακριβέστατοι που πλέον δεν μπορεί να θεωρηθεί σύμπτωση η σύγκρισή τους. Αυτό αληθεύει για την περίπτωση των πυραμίδων της Γκίζας. Οι συντεταγμένες τους στο γεωγραφικό πλάτος είναι 29.9792458°N. Σε περίπτωση που δεν σας θυμίζει κάτι, αρκεί να δείτε τη ταχύτητα του φωτός, η οποία είναι 299,792,458 μέτρα ανά δευτερόλεπτο. Δείτε τους δυο αριθμούς μαζί:

Συντεταγμένες πυραμίδων Γκίζας: 29.9792458°N
Ταχύτητα φωτός (m / sec): 299,792,458

Φυσικά, απ’ όσο γνωρίζουμε επίσημα τουλάχιστον, οι αρχαίοι Αιγύπτιοι δεν είχαν μετρήσει τη ταχύτητα του φωτός πριν από χιλιάδες χρόνια. Επίσημα, η ταχύτητα του φωτός υπολογίστηκε από τον Δανό αστρονόμο Ole Roemer το 1676 μ.Χ.

Ή τουλάχιστον αυτό γνωρίζουμε επίσημα.

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι δεν χρησιμοποιούσαν τις παγκόσμιες γραμμές γεωγραφικού μήκους και πλάτους ώστε να προσδιορίσουν αυτό που ονομάζουμε στις ημέρες μας “συντεταγμένες”. Συνεπώς, ούτε το σύστημα των συντεταγμένων χρησιμοποιούσαν, ούτε τη ταχύτητα του φωτός γνώριζαν. Θα μπορούσε όντως ένας τόσο ακριβέστατος 9ψήφιος αριθμός να είναι αποτέλεσμα κάποιας τυχαίας σύμπτωσης ή μήπως η τοποθέτηση της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας ήταν κάθε άλλο παρά τυχαία εκφρασμένη ώστε να ταυτίζεται με την έννοια της ταχύτητας του φωτός;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. ή μηπως η συγκεκριμενη συμπτωση δεν εχει να πει τιποτα διοτι το φως βρισκεται διαχυτο και η ταχυτητα του ειναι πολυ μεγαλυτερη απο αυτη που εχουνε υπολογισει εδω και χρονια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις