Άρχισαν τα αντίποινα: Δικαστήριο της Αγίας Πετρούπολης παγώνει κεφάλαια 440 εκατ. δολ της JPMorgan στη Ρωσία

 Άρχισαν τα αντίποινα: Δικαστήριο της Αγίας Πετρούπολης παγώνει κεφάλαια 440 εκατ. δολ της JPMorgan στη Ρωσία

Το Διαιτητικό Δικαστήριο

της Αγίας Πετρούπολης και της Περιφέρειας Leningrad πάγωσε τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία της JP Morgan συνολικού ύψους 439, 5 εκατομμυρίων δολαρίων ως μέρος των προσωρινών μέτρων σε μήνυση που κατέθεσε η ρωσική τράπεζα VTB Bank κατά του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος και των θυγατρικών του.

Η VTB έχει ζητήσει τη λήψη προσωρινών μέτρων επειδή οι κατηγορούμενοι «έκαναν κινήσεις για να αποσύρουν τους πόρους τους» από τη Ρωσία τη στιγμή που η τράπεζα διεκδικεί την ανάκτηση 440 εκατ. δολαρίων από τη JPMorgan.

Το δικαστήριο συμφώνησε να παγώσει τα χρήματα στους ρωσικούς λογαριασμούς της JP Morgan, το μερίδιο της στη ρωσική θυγατρική και τα δικαιώματα ιδιοκτησίας σε κάποια από τα εμπορικά της σήματα.

Η επόμενη ακρόαση έχει οριστεί για τις 17 Ιουλίου.

Το Κρεμλίνο έχει περιορίσει την πρόσβαση των εταιρειών από μη φιλικές χώρες στα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν στη Ρωσία ως απάντηση στις κυρώσεις που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ και άλλες χώρες της Δύσης.

Η VTB επλήγη από κυρώσεις των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου την άνοιξη του 2022 και κυρώσεις της ΕΕ επιβλήθηκαν επίσης εναντίον της.

Οι περιορισμοί προβλέπουν δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση συναλλαγών φυσικών και νομικών προσώπων από αυτές τις χώρες με τη ρωσική τράπεζα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις