ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ...Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ


Σέ προηγούμενη ανάρτηση καυτηρίασα την σημερινή κατάσταση μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας ενώ σε προηγούμενες δημοσιεύσεις μου έχω πολλάκις αναφερθεί στον ανύπαρκτο πολιτισμό των Τούρκων.

Στη παρακάτω τεκμηριωμένη αφήγηση θα κάνω μια αναδρομή στην ιστορία των προγόνων των Οθωμανών και στον «πολιτισμό» τους.

Όπως είναι γνωστό, οι Οθωμανοί ήρθαν από τα βάθη της κεντρικής Ασίας πάνω σε μια ράχη αλόγου χωρίς σέλα και σαμάρι, φέρνοντας μαζί τους ο καθένας ένα δισάκι ψείρες και τσιμπούρια.

Στο σύνολό τους 416 οικογένειες σε σκηνές οι οποίες εγκαταστάθηκαν στο σημερινό Σογιούτ της Ανατολίας.

Ο αρχηγός και ο ιδρυτής της κατοπινής αυτοκρατορίας Οσμάν ήταν τελείως αμόρφωτος, αγράμματος και αναλφάβητος (Βλέπε Οικονομική Ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας του Ομέρ Λουτφή Μπάρκαν σελ. 3.

 Πρώτα, χάρη σε συμπεθεριό με Βυζαντινούς, Άραβες και Πέρσες και ύστερα με σφαγές και κατακτήσεις έκλεψαν οι Οθωμανοί την περιοχή από την κεντρική Ανατολία μέχρι τα παράλια της Μ. Ασίας.

Κατά τον τρόπο αυτό θεμελιώθηκε η Οθωμανική αυτοκρατορία των έξι αιώνων που δεν έχει προσφέρει τίποτα στην ανθρωπότητα, στα γράμματα, στις τέχνες, στον πολιτισμό, όπως αντίθετα προσέφεραν η Αυτοκρατορία του Μ. Αλεξάνδρου, η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και κατόπιν η Βυζαντινή, οι οποίες μετέφεραν τον πολιτισμό στα εδάφη που κατελάμβαναν.

Οι Οθωμανοί λεηλατούσαν και οικειοποιούνταν τους ξένους πολιτισμούς, σφάγιαζαν τον ανδρικό πληθυσμό, και πωλούσαν τα γυναικόπαιδα στα σκλαβοπάζαρα της Ανατολής.

Όλη η Οθωμανική ιστορία των 600 χρόνων είναι τόσο φτωχή που δεν ξεπερνά τις 50 σελίδες.

Το ''Φουτουχάτ'' δηλαδή οι κατακτήσεις ξένων εδαφών και ο αφανισμός άλλων λαών είναι το μόνο καύχημά τους και το θεωρούν πολιτισμό τους.

Αυτά βεβαίως είναι παγκοσμίως γνωστά και αδιαμφισβήτητα.

Κάποιοι γενίτσαροι Πομάκοι καμαρώνουν και υπερηφανεύονται λέγοντας ne mutlu Tόrkόm diyene χωρίς να γνωρίζουν τι σημαίνει και τι αντιπροσωπεύει η λέξη Τούρκος.

Η έννοια της λέξης Τούρκος σημαίνει χωριάτης και Ογούζος (Ouz), η φυλή της καταγωγής των Τούρκων, σημαίνει ηλίθιος, ελληνιστί βλάκας ή αλλιώς τουρκιστί μπουνταλάς, γι' αυτό αποκαλούνται οι Τούρκοι Μεμέτηδες Μπουνταλάδες. (Βλέπε και το σύγγραμμα του Ιωάννη Χλωρού, καθηγητή της Οθωμανικής Γλώσσας στη Μεγάλη του Γένους Σχολή, το έτος 1899 που εκδόθηκε κατόπιν αδείας του Υπουργείου Δημόσιας Εκπαίδευσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας).

Στο Αχταρή Κεμπίρ [το πρώτο αραβο-τουρκικό λεξικό] Τούρκος σημαίνει ο στρατιώτης που φορούσε σιδερένια περικεφαλαία, έτσι αποκαλούνταν οι τουρκικές φυλές που καλούνταν από τους Άραβες να λάβουν μέρος στις διενέξεις μεταξύ των κρατών .

Καθ' όλα απίθανο το γνωμικό βλάκας με περικεφαλαία από τους Τούρκους να προήλθε.

Ο συγγραφέας Αζίζ Νεσίν [προσπάθησαν να τον κάψουν ζωντανό] είπε δημόσια στην τηλεόραση ότι το 60% των σύγχρονων Τούρκων είναι ηλίθιοι!!!!!!!!!

Όπως, επίσης, ο σύγχρονος ηθοποιός Μουζδάτ Γεζέν [σούπερ σταρ], είχε δήλωσε σε ένα φόρουμ ότι οι ηλίθιοι στην Τουρκία δεν είναι 58%, αλλά ξεπερνούν κατά πολύ το 60%.

Τα παραπάνω μπορεί να φαίνονται αστεία, αλλά δεν είναι καθόλου αστεία.

Οι Οθωμανοί, οι πρόγονοι των σημερινών Τούρκων, ήταν αγράμματοι, απολίτιστοι και η γλώσσα τους ήταν ένα κράμα περσο-αραβικών λέξεων κατά 75% με 80%.

Σύμφωνα με τον διάσημο Ούγγρο Ασιανολόγο Vambery, καθαρά τουρκική γλώσσα δεν υπήρξε.

Ο ίδιος κατέταξε τους διάφορους ιδιωματισμούς σε δέκα τύπους.

Οι Οθωμανοί ποτέ δεν είχαν διανοούμενους (όλοι είχαν καταγωγή από άλλες εθνότητες), δεν ασχολήθηκαν με γράμματα και τέχνες.

Πάντοτε ήταν εχθρικοί προς αυτά και κάθε τι το καινούριο.

Κατά τον 17ο αιώνα όταν τυπώθηκε για πρώτη φορά το κοράνιο από το τυπογραφείο του GUTEMBERG πέταξαν το τυπογραφείο μαζί με τα κοράνια στο Βόσπορο.

Στη τουρκική γλώσσα η λέξη Σχολείο μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα δεν υπήρχε.

Η σημερινή λέξη okul αποτελεί δάνειο από την γαλλική λέξη ecol.

Στην Οθωμανική Γλώσσα υπήρχε η αραβική λέξη mektep που σήμαινε χώρος που μάθαιναν γραφή.

Αυτό ίσχυσε μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα.
Το πρώτο Οθωμανικό λεξικό γράφτηκε και εκδόθηκε από τον Αχμέτ Βεφήκ Πασά [1823-1891] Πομάκο από τη Βουλγαρία και από μητέρα χριστιανή [πολύ πιθανόν Ρωμιά, διότι γνώριζε απταίστως την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα].

Αυτό ήταν το Lehηe-i Osmani και περιλάμβανε κανόνες οθωμανικής και τουρκικής γλώσσας.

Προσπάθησε να φτιάξει χώρια τουρκική γλώσσα από την οθωμανική.

Διότι στην οθωμανική γλώσσα χιλιάδες λέξεις χρησιμοποιούνταν λάθος και σήμαιναν άλλα αντί άλλων.

Ακόμα, την οθωμανική και θρησκευτική ιστορία του Ισλάμ, την πρώτη γραμματική και το συντακτικό της οθωμανικής γλώσσας, τον πρώτον Αστικό Κώδικα της δικαιοσύνης, την πρώτη Σχολή για δασκάλες , την πρώτη έντυπη εφημερίδα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία που εκδόθηκε, πρωταίτιος ήταν ένας Πομάκος από το Λόβετς της Βουλγαρίας (Λόφτσα) ο Αχμέτ Τζεβδέτ Πασάς [1822-1895] που διετέλεσε Υπουργός παιδείας και δικαιοσύνης της αυτοκρατορίας.

Την σύγχρονη τουρκική γλώσσα την έγραψε για πρώτη φορά, με εντολή του Κεμάλ, ένας Αρμένιος, ο Agop Dilaηan για το Ίδρυμα Τουρκικής Ιστορίας και Γλώσσας.

Τα πρώτα κείμενα στην τουρκική γλώσσα με λατινικό αλφάβητο (ανθολόγια ποίησης) τα έγραψε μια Εβραία, η Halide Edip Adivar.

Τον εθνικό ύμνο της Τουρκίας τον έγραψε ένας Αλβανός, ο Mehmet Akif ERSOY.

Τώρα πως οι Τούρκοι με ανύπαρκτη πολιτιστική και πολιτισμική διαδρομή και με την ρετσινιά του <<μπουνταλά>> έχουν καταφέρει τόσα πολλά και εμείς οι Έλληνες οδεύουμε προς την εθνική ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ‘’’δεν είναι πλέον άξιας απορίας’’’ αφού πλέον γνωρίζουμε τους λόγους και είναι καιρός να αποτινάξουμε αυτή τη κατάρα από πάνω μας!!!

Όσο υπάρχει ακόμη καιρός!!!

Αλλιώς θα αρχίσει πάλι να υπάρχει όχι μια Ελλάδα κράτος/έθνος αλλά μια θλιβερή περιοχή πάλι με κοτζαμπάσηδες και ραγιάδες!!!!!

 

 

 

 

 

 



Επιμέλεια παρουσίασης : Γιώργος Χαβαλές

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 









Σχόλια

  1. ...Χαβαλές χαβαλές αλλα το συγκεκριμένο άρθρο πρέπει να συμπεριληφθεί στα Ελληνικά σχολικά βιβλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις