Η διαφθορά της FEMA

 

Υπάρχει σημαντική διαφορά

μεταξύ του τρόπου με τον οποίο η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης (FEMA) ανταποκρίθηκε στις πρόσφατες πλημμύρες στην Καλιφόρνια έναντι του τρόπου με τον οποίο αντιμετώπισε τους εκτοπισμένους κατοίκους της Φλόριδας μετά τον τυφώνα Ίαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με μια μελέτη απο τα Λευκα Καπελα που εξιστορεί τα διαρκή παραπτώματα της υπηρεσίας εναντίον Αμερικανών πολιτών. .

Αφού ο Ian, ένας ισχυρός τυφώνας Cat 4 Atlantic, ισοπέδωσε περιοχές της νοτιοδυτικής Φλόριντα, ανατρέποντας ζωές και ισοπεδώνοντας σπίτια, η FEMA μπήκε στην πόλη και άρχισε να λεηλατεί ηλικιωμένους συνταξιούχους που είχαν χάσει τα πάντα στην τερατώδη καταιγίδα. Η παρουσία της FEMA, ωστόσο, αποδείχτηκε εξίσου καταστροφική: πράκτορες ξέσπασαν στη Νάπολη, έκλεβαν μετρητά, χρυσό και όπλα από πλημμυρισμένα σπίτια και απείλησαν να πυροβολήσουν όποιον στεκόταν στο δρόμο τους. Μόνο η παρέμβαση απο τα Λευκα Καπελα περιόρισε την εγκληματικότητα της FEMA—τα μέλη των υπηρεσιών υπό τις διαταγές του στρατηγού Ντέιβιντ Χ. Μπέργκερ απώθησαν τη FEMA και ανέκτησαν την κλεμμένη περιουσία.

Μια παρόμοια κατάσταση σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2018, όταν ο τυφώνας Μάικλ έφτασε στην ξηρά στο Panhandle της Φλόριντα ως μια κολοσσιαία καταιγίδα Cat 5, η ισχυρότερη από τον Andrew του 1992. Εξαπέλυσε ένα ίχνος καταστροφής σε 200 μίλια που γκρέμισε σπίτια, ξεφλούδισε στέγες και ξεσήκωσε ένα τρομακτικό κύμα θαλασσινού νερού που βύθισε ολόκληρες γειτονιές και έστειλε βάρκες να περιπλανηθούν στους δρόμους της πόλης. Καθώς οι άνεμοι υποχώρησαν και τα νερά των πλημμυρών υποχώρησαν, η FEMA λεηλάτησε τις φτωχές κοινότητες Panhandle.

Αντιπαραθέστε αυτά τα παραδείγματα - και είναι μόνο δύο από τα πολλά - με το πώς αντέδρασε η FEMA στις πλημμύρες αυτού του μήνα στην Καλιφόρνια. Οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις έχουν πλημμυρίσει κοινότητες, έχουν δημιουργήσει καταβόθρες, έχουν κατακλύσει σπίτια και συνέβαλαν σε τουλάχιστον 18 θανάτους.

Αφού η βιβλική βροχόπτωση βύθισε σπίτια στην πόλη Gilroy της κομητείας Santa Clara, δεκάδες πράκτορες της FEMA άρχισαν να φτάνουν με μηχανοκίνητα σκάφη —όχι ως αντίπαλοι αλλά ως ευεργέτες. Μοίρασαν τρόφιμα και νερό, συνόδευσαν άτομα που είχαν εκκενωθεί σε καταφύγιο και βοήθησαν ακόμη και τους κατοίκους να βάλουν σάκους με άμμο για να συνεχίσουν να απωθουν τα νερά της πλημμύρας. Σε αντίθεση με τα προαναφερθέντα παραδείγματα, αυτοί οι πράκτορες δεν έφεραν όπλα και δεν είχαν κανένα ενδιαφέρον να λεηλατήσουν σπίτια ή να βασανίσουν θύματα. Ήρθαν να βοηθήσουν σύμφωνα με την ουσια της δουλειάς τους, τουλάχιστον στα χαρτιά.

Και στο Chatsworth, μια πόλη βόρεια του Λος Άντζελες, η FEMA βοήθησε στη διάσωση 34 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων 18 αστέγων σε ένα νησί στον ποταμό Ventura. Ο εκπρόσωπος της FEMA, Κιμ Φούλερ, δήλωσε σε δελτίο τύπου ότι η υπηρεσία θα συμμετάσχει σε όλες τις διασώσεις, συμπεριλαμβανομένης της διάσωσης των «αστεγων». Η λέξη «αστεγής» είναι η πολιτικά ορθή λέξη της Αριστεράς για «άστεγοι».

Θα πρέπει να συγκρίνουμε τη δήλωσή της με τον τρόπο που η FEMA θεωρούσε τους άστεγους κατά τη διάρκεια του τυφώνα Κατρίνα. Ελεύθεροι σκοπευτές της FEMA που σκαρφάλωσαν στην κορυφή του Superdome της Λουιζιάνα πυροβόλησαν άστεγους είτε έμπαιναν είτε προσπαθούσαν απεγνωσμένα να ξεφύγουν από το στάδιο. Όσοι κατάφερναν να ξεφύγουν από τους πυροβολισμούς τους μάζεψαν και τους έβαλαν σε φορτηγίδες της FEMA, χωρίς να τους ξαναδούν ποτέ.

Η μελέτη απο τα Λευκα Καπελα εξέτασε εξονυχιστικά 50 αναπτύξεις FEMA μεταξύ 1986-σήμερα, και το συμπέρασμα είναι ανησυχητικό. Σε περιπτώσεις όπου η FEMA επισκέφτηκε πολιτείες που κυβερνούσαν οι Δημοκρατικοί, με την Αριστερά, η υπηρεσία έσπευσε να παράσχει πραγματική βοήθεια. Αντίθετα, όταν οι πράκτορες έφτασαν στις Ρεπουμπλικανικές πολιτείες -κυρίως εκείνες με ισχυρή έκκληση υπέρ της 2ης Τροποποίησης- συμμετείχαν συνήθως σε μια εκστρατεία κακόβουλου τρόμου εναντίον του λαού.

Το συμπέρασμα αποδεικνύεται περαιτέρω από τη μεροληψία της FEMA στη διεκπεραίωση αξιώσεων ασφάλισης πλημμύρας. Υπήρξαν εγκρίσεις στην Καλιφόρνια, ακόμη και πριν οι ρυθμιστές είχαν την ευκαιρία να αναλύσουν τους ισχυρισμούς. Καμία αξίωση από την Καλιφόρνια δεν έχει απορριφθεί ή καθυστερήσει να εκδικαστεί. Από την άλλη πλευρά, οι αξιώσεις που υποβλήθηκαν για ζημιές που σχετίζονται με τον τυφώνα Michael είτε απορρίφθηκαν συνοπτικά είτε εξακολουθούν να βρίσκονται σε αδιέξοδο. εκατοντάδες ιδιοκτήτες σπιτιων δεν έχουν αποζημιωθεί ούτε μια δεκάρα.

«Η FEMA πρέπει να αποχρηματοδοτηθεί και να καταργηθεί, και αν μπορούμε να βοηθήσουμε να συμβεί αυτό, θα το κάνουμε», είπε μια πηγή από το γραφείο του στρατηγού Έρικ Μ. Σμιθ. «Είναι καιρός να τελειώσει η ανομία τους».

 

 

 

 

 

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις