Η ΠΑΡΑΒΟΛΗ


 Η παρακάτω παραβολή αναφέρεται σε αυτά που συμβαίνουν και δεν μπορούμε να τα δούμε …

 Στη μήτρα μιας μητέρας υπήρχαν δύο μωρά.Το ένα ρώτησε το άλλο: «Πιστεύεις στη ζωή μετά τον τοκετό;» Το άλλο απάντησε: «Γιατί, φυσικά.  Πρέπει να υπάρχει κάτι μετά την παράδοση.  Ίσως είμαστε εδώ για να προετοιμαστούμε για αυτό που θα είμαστε αργότερα».
 «Ανοησίες» είπε ο πρώτος.  «Δεν υπάρχει ζωή μετά τον τοκετό.  Τι είδους ζωή θα ήταν αυτή;»
 Ο δεύτερος είπε, «Δεν ξέρω, αλλά θα υπάρχει περισσότερο φως από εδώ.  Ίσως περπατάμε με τα πόδια και τρώμε από το στόμα μας.  Ίσως θα έχουμε άλλες αισθήσεις που δεν μπορούμε να καταλάβουμε τώρα».
 Ο πρώτος απάντησε: «Αυτό είναι παράλογο.  Το περπάτημα είναι αδύνατο.  Και να τρώμε με το στόμα μας;  Γελοίος!  Ο ομφάλιος λώρος παρέχει τη διατροφή και όλα όσα χρειαζόμαστε.  Αλλά ο ομφάλιος λώρος είναι τόσο κοντός.  Η ζωή μετά τον τοκετό πρέπει λογικά να αποκλειστεί».
 Ο δεύτερος επέμεινε, «Λοιπόν, νομίζω ότι υπάρχει κάτι και ίσως είναι διαφορετικό από ότι είναι εδώ.  Ίσως δεν θα χρειαστούμε πια αυτό το φυσικό κορδόνι».
 Ο πρώτος απάντησε: «Ανοησία.  Και επιπλέον, αν υπάρχει ζωή, τότε γιατί κανείς δεν έχει επιστρέψει ποτέ από εκεί;  Η παράδοση είναι το τέλος της ζωής, και στη μετά τον τοκετό δεν υπάρχει τίποτα άλλο από το σκοτάδι και τη σιωπή και τη λήθη.  Δεν μας πάει πουθενά».
 «Λοιπόν, δεν ξέρω», είπε ο δεύτερος, «αλλά σίγουρα θα συναντήσουμε τη μητέρα και θα μας φροντίσει».
 Ο πρώτος απάντησε «Μητέρα;  Αλήθεια πιστεύεις στη μητέρα;  Αυτό είναι για γέλιο.  Αν υπάρχει μητέρα, τότε πού είναι τώρα;»
 Ο δεύτερος είπε: «Είναι παντού γύρω μας.  Είμαστε περιτριγυρισμένοι από αυτήν.  Είμαστε από αυτήν, μέσα σε αυτήν ζούμε.  Χωρίς αυτήν αυτός ο κόσμος δεν θα υπήρχε και δεν θα μπορούσε να υπάρξει».
 Είπε ο πρώτος: «Λοιπόν, δεν τη βλέπω, οπότε είναι λογικό να μην υπάρχει».
 Στο οποίο ο δεύτερος απάντησε, «Μερικές φορές, όταν είσαι σε σιωπή και εστιάζεις και ακούς πραγματικά, μπορείς να αντιληφθείς την παρουσία Της και μπορείς να ακούσεις τη στοργική φωνή Της, να καλεί από ψηλά».

 – μια παραβολή από τον Ιερό Εαυτό σου από τον Δρ.  Γουέιν Ντάιερ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις