Κομμουνιστική κατάληψη: Η Κίνα χωρίς μία τουφεκιά αποκτά τον έλεγχο των αγροτικών εκτάσεων της Αμερικής

«Κομμουνισμός χωρίς λεφτά δεν γίνεται» – Η Κίνα πολιορκεί τη Δύση 

Οι Κινέζοι κομμουνιστές έχουν τις άκρες τους σχεδόν σε κάθε αμερικανική βιομηχανία, από την παραγωγή

τροφίμων μέχρι τη γεωργία, τις μεταφορές, την εκπαίδευση, τα φάρμακα, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τις ταινίες κ.λπ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης νωρίτερα το 2021 μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ ότι η Κίνα “θα μας φάει το μεσημεριανό μας”. Προσοχή, ήδη το κάνουν- κυριολεκτικά τρώνε το μεσημεριανό μας, καθώς αγοράζουν αμερικανικές καλλιεργήσιμες εκτάσεις και επενδύουν σε χιλιάδες αμερικανικές εταιρείες.

“Η τρέχουσα τάση στις ΗΠΑ μας οδηγεί προς τη δημιουργία ενός κινεζικού μονοπωλίου αγροτικής γης”, προειδοποίησε ο εκπρόσωπος Dan Newhouse (R-WA) σε πρόσφατη ακρόαση της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Σύμφωνα με το American Military News, ο Newhouse εξέφρασε τις ανησυχίες του σχετικά με την κινεζική ιδιοκτησία γης καθώς πρότεινε μια τροπολογία σε ένα νέο νομοσχέδιο για τις γεωργικές πιστώσεις, το H.R. 4356. Η τροπολογία θα μπλοκάρει κάθε νέα αγροτική αγορά από εταιρείες που ελέγχονται πλήρως ή εν μέρει από την κινεζική κυβέρνηση. Επιπλέον, θα απαγόρευε στις υπάρχουσες κινεζικής ιδιοκτησίας γεωργικές εκμεταλλεύσεις στις ΗΠΑ να αντλούν από ομοσπονδιακά προγράμματα στήριξης της γεωργίας.

Ο βουλευτής Newhouse είναι γεωργικός επιστήμονας και διετέλεσε διευθυντής Γεωργίας στην Ουάσιγκτον από το 2009 έως το 2013. Οι Δημοκρατικοί φοβήθηκαν ότι η τροπολογία θα μπορούσε να προκαλέσει αντι-ασιατικές αντιδράσεις σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά το νομοθετικό πακέτο πέρασε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων με διακομματική ψήφο. Το θέμα τώρα είναι η Γερουσία.  

Ο Ρόμπι Στάρμπακ, υποψήφιος για το αμερικανικό Κογκρέσο στην 5η περιφέρεια του Μέσου Τενεσί, επέστησε πρόσφατα την προσοχή στην απειλή της κομμουνιστικής Κίνας να αγοράσει τις αγροτικές εκτάσεις της Αμερικής. Ο υποψήφιος δήλωσε στο Twitter.

photo 1


Σηκώστε το χέρι σας αν πιστεύετε ότι θα πρέπει να απαγορεύσουμε στις κινεζικές εταιρείες και στους Κινέζους υπηκόους να αγοράζουν γεωργικές εκτάσεις στις ΗΠΑ ΚΑΙ να επιβάλλουμε έναν ετήσιο ειδικό φόρο στις υπάρχουσες γεωργικές εκτάσεις που ανήκουν σε Κινέζους υπηκόους μέχρι να τις πουλήσουν και να διαθέσουν τα έσοδα για τη βελτίωση των τοπικών υποδομών.

Οι αγροτικές μας εκτάσεις είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωσή μας. Το να δώσουμε τον έλεγχό τους σε μια κομμουνιστική οντότητα είναι πέρα για πέρα ηλίθιο. Είναι επικίνδυνο. Ποτέ δεν θα μας αφήσουν να ελέγξουμε τις γεωργικές τους εκτάσεις. Αυτή η πρακτική πρέπει να σταματήσει. Η αγροτική γη των ΗΠΑ πρέπει να ανήκει στους πολίτες των ΗΠΑ. Προστατέψτε τον ανεφοδιασμό μας σε τρόφιμα και βάλτε τους Αμερικανούς ΠΡΩΤΑ!”  

Ο παράγοντας Κίνα – δεν είναι όλα σχετικά με την “επισιτιστική ασφάλεια”

Τον Δεκέμβριο, η Κίνα κατηγορήθηκε ότι αποθησαύρισε τρόφιμα, όπως σιτηρά, γαλακτοκομικά και άλλα είδη, με αποτέλεσμα να ανέβει η τιμή των τροφίμων. Φυσικά, καταλαβαίνουμε ότι αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος για την αύξηση των τιμών, αλλά είναι ένας από αυτούς. Σύμφωνα με την οικονομική νέα ιστοσελίδα, Nikkei Asia,

Η παραγωγή σιταριού και άλλων προμηθειών της Κίνας, καθώς και η έκταση της γης που χρησιμοποιείται για τη γεωργία έμεινε στάσιμη το 2015. “Η γεωργική παραγωγικότητα στην Κίνα είναι χαμηλή λόγω της διασποράς των γεωργικών εκτάσεων και της μόλυνσης του εδάφους”, δήλωσε ο Γκόρο Τακαχάσι, ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αϊτσί και ειδικός στην κινεζική γεωργία. “Η ποσότητα της γεωργικής παραγωγής θα συνεχίσει να παραπαίει, καθώς οι αγρότες μεταναστεύουν σε αστικές περιοχές”.

Η Κίνα κατέχει επί του παρόντος τα ακόλουθα,

    Το 65% της παγκόσμιας παραγωγής καλαμποκιού (καλαμπόκι)
    61% του ρυζιού στον κόσμο
    51% του παγκόσμιου σιταριού
    37% της παγκόσμιας παραγωγής σόγιας

Τίποτα από αυτά δεν μετράει το κρέας. Το 2013, η WH Group, μια εταιρεία του Χονγκ Κονγκ, εξαγόρασε την Smithfield meats, τον μεγαλύτερο παραγωγό χοιρινού κρέατος. Είναι αμερικανική εταιρεία από το 1936 και παρέχει περίπου 40.000 θέσεις εργασίας. Να θυμάστε ότι είτε πρόκειται για το Χονγκ Κονγκ είτε για την ηπειρωτική Κίνα, όλες οι επιχειρήσεις που ανήκουν σε κινεζικές εταιρείες πρέπει να ελεγχονται απο το ΚΚΚ (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα). Και ένα μεγάλο μέρος της προέλασής τους συνδέεται με την “Πρωτοβουλία Belt and Road” του Κομμουνιστικού Κόμματος. Η Κίνα εξαγόρασε επίσης τον παραγωγό χοιρινού κρέατος Clougherty Packing στην Καλιφόρνια το 2017.  Με αυτές τις εξαγορές έρχονται να αγοράσουν στρέμματα και στρέμματα γης.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο γεωργικών ειδήσεων Agweb,

Με 1,4 δισεκατομμύρια πολίτες της ηπειρωτικής χώρας στο τραπέζι, η Κίνα αναζητά απεγνωσμένα περισσότερη γεωργική γη. Αν και ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping σπάνια χάνει ευκαιρία για ομιλία χωρίς να αναφέρει την ασφάλεια των τροφίμων, η Κίνα είναι ο Νο 1 εισαγωγέας αγροτικών προϊόντων παγκοσμίως.

Αν και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ συχνά ισχυρίζεται ότι όλα αυτά γίνονται για την επισιτιστική ασφάλεια, υπάρχουν πολύ περισσότερα. Σύμφωνα με μια έκθεση του USDA από το 2018,

Οι Κινέζοι αξιωματούχοι έχουν φιλόδοξα στρατηγικά σχέδια για γεωργικές επενδύσεις με σκοπό να αναδιαμορφώσουν τα πρότυπα του γεωργικού εμπορίου και να αυξήσουν την επιρροή της Κίνας στις παγκόσμιες αγορές”.

Οι φιλοδοξίες της Κίνας

Επί του παρόντος, η Χαβάη, η Αϊόβα, η Μινεσότα, το Μισισιπή, η Βόρεια Ντακότα και η Οκλαχόμα έχουν νόμους κατά των ξένων επενδυτών που αποκτούν γεωργική γη. Ένα από τα κύρια προβλήματα είναι ότι ορισμένοι ξένοι παράγοντες, ιδίως η Κίνα, είναι έμπειροι στο να κρύβουν την ιδιοκτησία τους σε γη. Ωστόσο, άλλες πολιτείες, όπως το Μιζούρι, καλωσόρισαν ενεργά τις ξένες επενδύσεις στην απόκτηση γεωργικών εκτάσεων. Το Άινταχο προσπάθησε να φέρει κινεζικές επενδύσεις το 2007, αλλά όταν θέλησαν να ξεκινήσουν ένα βιομηχανικό θύλακα 30.000 στρεμμάτων κοντά στο αεροδρόμιο του Μπόις, ακολούθησαν αντιδράσεις και δεν κατασκευάστηκε.

Ο ομοσπονδιακός νόμος που απαιτεί από τις ξένες οντότητες να ενημερώνουν το Υπουργείο Γεωργίας για τις επενδύσεις σε γη εφαρμόζεται μόνο πρόχειρα και οι εταιρείες από την Κίνα αναφέρονται με διάφορα ονόματα. Επιπλέον, το USDA δεν έχει επιβάλει την παρακολούθηση των ξένων οντοτήτων βάσει του νόμου από το 2014.

Οι κινεζικές εταιρείες έχουν διάφορες ονομασίες, από την “Brights Foods” έως την WH και τον όμιλο COFCO, ο οποίος δραστηριοποιείται με πολλές ονομασίες σε πολλές χώρες. Ο εντοπισμός του ποιος ανήκει σε τι είναι ένα δύσκολο έργο. Οι Κινέζοι κομμουνιστές έχουν τα πλοκάμια τους σχεδόν σε κάθε αμερικανική βιομηχανία, από την παραγωγή τροφίμων μέχρι τη γεωργία, τις μεταφορές, την εκπαίδευση, τα φάρμακα, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τις ταινίες κ.λπ.  Όλα αυτά είναι ανησυχητικά. Και η αποδέσμευση από την κινεζική ύδρα θα είναι τρομακτική… ακόμη και αν η κυβέρνηση προσπαθήσει.

“Βλέπουμε την τάση. Βλέπουμε τον αριθμό των στρεμμάτων και των εταιρειών που έχουν αγοραστεί από την κομμουνιστική κυβέρνηση της Κίνας. Και πρέπει να το σταματήσουμε τώρα”, προειδοποιεί ο βουλευτής Dan Newhouse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. Εδω Καναδα ειναι καποιος ο οποιος ονομαζεται Real Pat King εχει στο φεις λογαριασμο και πηγαινει σχεδον σε ολο τον Καναδα απο τοτε που ξεκινησε ολο αυτο με την ψευδοπανδημια .Ειναι πολυ καλα οργανωμενος εχει κοσμο μαζι του και τωρα θα σταματησουν στις 23 Ιανουαριου τα φορτηγα .Παντα με αυτον ως μπροσταρη αν θελετε .Αυτος λοιπον ανεφερε περισυ πως ο Καστρο πουλησε τον Καναδα στην Κινα ,μιλησε σε βιντεο με στοιχεια .Στοιχεια τα οποια δεν τα βγαζει απο το στομαχι του αλλα με ντοκουμεντα . Εστειλα αυτη την ειδηση σε μια Ελληνοκαναδεζα και απο τοτε επαψε να μου μιλαει .Πας να τους ανοιξεις τα ματια και στραβωνουν τι αλλο ακομη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Sinomosiologe στο youtube το malenare έχει στην περιγραφή ενα λινκ η ΤΑΙΝΊAΡΑ NOSSO LAR με Έλλην υποτ.ΚΑΛΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΡΑΣ.🧠

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρόεδρος των ΗΠΑ από 4/11/2020 είναι ο Xi πλέον.
    Αριμνηστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://katohika.gr/ellada/akkel-prochoroun-se-aneksartitopoiisi-tis-thrakis-mas/

    Απόσχιση της Θράκης από τον Ελληνικό κορμό ετοιμάζουν οι "προστάτες" των λαών με ορμητήριο την Αλεξανδρούπολη λέει το ΑΚΚΕΛ. Ο Ρώσος μας το επισήμανε σχετικά με την Αλεξανδρούπολη πάντως...
    Αριμνηστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΡΙΜΝΗΣΤΟΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΒΓΑΝΕΣ ΟΤΙ Ο Xi είναι πάρεδρος;ΑΠΛΑ ΕΤΣΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΣΟΥ ΒΡΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ.(ΒΛΕΠΕΙΣ ΔΕΝ ΛΕΩ ΤΡΟΛΑΚΙ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μην αγχωνεσθε, ο πορτοκαλής και οι λευκοκαπελαδες εχουν σχεδιο αφου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις