Η Ρωσία εκκενώνει την πρεσβεία της στην Ουκρανία...!!!

 

Καθώς οι εντάσεις αυξάνονται στα ρωσικά σύνορα με την Ουκρανία, η Μόσχα

έχει αρχίσει να απομακρύνει τους διπλωμάτες της και τις οικογένειές τους από την πρεσβεία της στο Κίεβο και το προξενείο της στο Λβοφ, ισχυρίστηκαν οι New York Times, επικαλούμενοι ανώνυμους αξιωματούχους.

Σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, η εφημερίδα ισχυρίστηκε ότι 18 άτομα, κυρίως παιδιά και σύζυγοι Ρώσων διπλωματών, έφυγαν από την Ουκρανία στις 5 Ιανουαρίου. Άλλα 30 άτομα φέρονται να έφυγαν τις δύο εβδομάδες που ακολούθησαν και διπλωμάτες από άλλα δύο ρωσικά προξενεία (Kharkov και την Οδησσό) φέρεται να τους ειπώθηκε πει να προετοιμαστούν να φύγουν από τη χώρα.

Σε απάντηση, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι «η ρωσική πρεσβεία στο Κίεβο λειτουργεί κανονικά», αλλά δεν αρνήθηκε οποιαδήποτε μείωση του προσωπικού.

Σύμφωνα με τους New York Times, αξιωματούχοι τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την Ουκρανία επιβεβαίωσαν ότι οι Ρώσοι διπλωμάτες αποχώρησαν.

Οι αναφορές για εκκενώσεις έρχονται καθώς η Μόσχα κατηγορείται από τα δυτικά έθνη για συσσώρευση στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία, με σκοπό όπως εικάζεται την εισβολή στη χώρα τις επόμενες εβδομάδες και μήνες. Το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένα αρνηθεί οποιοδήποτε σχέδιο επίθεσης και έχει προτείνει ότι το ΝΑΤΟ επικαλείται το φάσμα της «ρωσικής επιθετικότητας» ως πρόσχημα για να αναπτύξει περισσότερο στρατιωτικό εξοπλισμό στην περιοχή.

Την περασμένη εβδομάδα, το CNN της Αμερικής ισχυρίστηκε ότι μια “ ομάδα μυστικών πρακτόρων” εκπαιδευμένων στον αστικό πόλεμο και τη χρήση εκρηκτικών είχε σταλεί για να “πραγματοποιήσει πράξεις σαμποτάζ εναντίον των αντιπροσωπευτικών δυνάμεων της Ρωσίας” για να δημιουργήσει ένα πρόσχημα για στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία.

Αυτή η ιστορία, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, απηχούσε προηγούμενη δήλωση του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών Τζέικ Σάλιβαν, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν λόγους να πιστεύουν ότι η Μόσχα σχεδιάζει ένα σενάριο όπου μπορεί να δικαιολογήσει μια στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία.

«Η Ρωσία θέτει τα θεμέλια για να έχει την επιλογή να δημιουργήσει πρόσχημα για εισβολή, μεταξύ άλλων μέσω δραστηριοτήτων δολιοφθοράς και πληροφοριών, κατηγορώντας την Ουκρανία ότι προετοιμάζει μια επικείμενη επίθεση κατά των ρωσικών δυνάμεων στην Ανατολική Ουκρανία», είπε ο Σάλιβαν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. ΚΑΛΑ Η ΡΩΣΙΑ ΟΚ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ;ΥΠΑΡΧΟΥΝ; Η... ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ 4 ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΝ-ΕΛ-ΛΗΝΕΣ ΤΟ ΜΉΝΥΜΑ ΕΊΝΑΙ-FAKE !!! TO YΠ.ΕΞΩΤΕΡΙΚΏΝ ΡΩΣΊΑΣ ΥΠΟΓΡΆΜΜΙΣΕ ΌΤΙ ΚΑΝΈΝΑΣ ΡΩΣΩΣ ΠΡΩΣΊΑΣ Η ΠΡΌΞΕΝΟΣ ΔΕΝ ΦΕΎΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΊΑ. ..ΠΗΓΕΣ ΣΤΟ ΑΠΟ ΜΟΣΧΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΚΕΤΑ ,, FAKE,, ΕΊΝΑΙ Η ΕΊΔΗΣΗΣ ΑΠΌ ΑΜΕΡΙΚΉ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ.ΠΑΊΖΕΤΕ ΒΡΏΜΙΚΟΣ ΠΌΛΕΜΟΣ ΑΠΌ ΤΑ ΜΜΕΞΑΠΆΤΗΣΗΣ ΕΝΆΝΤΙΑ ΡΩΣΊΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις