Το βρώμικο μυστικό του «Great Reset» πίσω από τον νέο πόλεμο ενάντια στους συντηρητικούς.

Τι σημαίνει «Μεγάλη Επανεκκίνηση-Great Reset» σε απλά ελληνικά 

Τους τελευταίους μήνες, εκατοντάδες μεγάλες εταιρείες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν συγκεντρωθεί γύρω από τους

φιλελεύθερους σκοπούς και μάλιστα εφαρμόζουν πολιτικές που στοχεύουν άμεσα τους συντηρητικούς ή τις απόψεις τους.

Για παράδειγμα, στις 14 Απριλίου, εκατοντάδες από τις μεγαλύτερες εταιρείες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Amazon, Google, Netflix και Starbucks, υπέγραψαν μια δήλωση κατά της «νομοθεσίας που εισάγει διακρίσεις» που στοχεύει να κάνει τις εκλογές πιο ασφαλείς – μια προφανής αναφορά στην κοινή λογική μεταρρυθμίσεις όπως αυτές που ψηφίστηκαν πρόσφατα στην Georgia, οι οποίες περιλαμβάνουν την απαίτηση να παρέχουν οι ψηφοφόροι άδεια οδήγησης ή ταυτότητα ελεύθερης πολιτείας για να αποδείξουν την ταυτότητά τους πριν από την ψηφοφορία.

Παρομοίως, το Major League Baseball ανακοίνωσε πρόσφατα ότι απομακρύνει το ετήσιο All-Star Game από την Georgia, ως διαμαρτυρία για τις νέες εκλογικές απαιτήσεις της Πολιτείας.

Τον Φεβρουάριο, η Coca-Cola φέρεται να παρείχε στους υπαλλήλους που τους ζητούσε να «προσπαθήσουν να είναι λιγότερο λευκοί», εκπαίδευση ριζικής ποικιλομορφίας η οποία, σύμφωνα με διαρροές διαφανειών από την παρουσίαση, περιλαμβάνει το να είναι «λιγότερο καταπιεστικοί» και απαιτεί «διάλειμμα από τη λευκή αλληλεγγύη».

Το Φεβρουάριο και το Μάρτιο, οι έξι μεγαλύτερες τράπεζες στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι θα θέσουν σε εφαρμογή μια απαίτηση χρηματοδότησης καθαρού μηδενικού διοξειδίου του άνθρακα για όλες τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, καθιστώντας ουσιαστικά αδύνατο για τις εταιρείες ορυκτών καυσίμων – καθώς και για οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση . που αρνείται να «γίνει πράσινη» – να εξασφαλίσει δάνειο ή να επωφεληθεί από διάφορες άλλες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας. Πολλές άλλες, μικρότερες τράπεζες έχουν επίσης υπογράψει.

Γιατί τόσες πολλές μεγάλες εταιρείες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αγκαλιάζουν αριστερές αιτιάσεις, αποξενώνοντας δεκάδες εκατομμύριων συντηρητικούς Αμερικανούς από τη διαδικασία; Αν και υπάρχουν πιθανότατα πολλοί σημαντικοί λόγοι, ο μεγαλύτερος είναι ο κρονιτισμός (σημ. μετ.: ο κρονιτισμός είναι ο διορισμός φίλων και συνεργατών σε θέσεις εξουσίας, χωρίς να λαμβάνονται δεόντως υπόψη τα προσόντα τους) – αλλά όχι απαραίτητα το παλιομοδίτικο είδος «κάτω από το τραπέζι» συμφωνιών μεταξύ εταιρικών ηγετών και πολιτικών που όλοι έχουμε συνηθίσει.

Τα τελευταία χρόνια, οι δραματικές μεταβολές στη νομισματική πολιτική, σε συνδυασμό με τον μεγαλύτερο συντονισμό μεταξύ τραπεζιτών, επενδυτών, κυβερνητικών αξιωματούχων και εταιρειών, έχουν οδηγήσει σε μια εντελώς νέα εποχή κρονιτισμού και τη συγκέντρωση της οικονομικής και κοινωνικής λήψης αποφάσεων, που δημιουργεί σημαντικούς κινδύνους στην ατομική ελευθερία.

Ο… εμπνευστής του «Great Reset» Klaus Schwab σε στιγμές… απείρου κάλλους…

Στο θεμέλιο αυτής της αλλαγής είναι η πρόσφατη ταχεία αύξηση της εκτύπωσης χρήματος που επιδιώκουν οι κεντρικές τράπεζες στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, οι οποίες αύξησαν την προσφορά χρήματος κατά τρισεκατομμύρια δολάρια σε λίγα χρόνια.

Μόλις οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι συνειδητοποίησαν ότι είναι πλέον σε θέση να ξοδέψουν σχεδόν όσα χρήματα θέλουν χωρίς να χρειαστεί να αυξήσουν τους φόρους και οι τράπεζες έμαθαν ότι μπορούν να πάρουν μια σταθερή ροή μετρητών από τις κεντρικές τράπεζες κατά παραγγελία, αυτές οι δύο ισχυρές ομάδες ήρθαν στο το συμπέρασμα ότι μπορούν να διαχειριστούν αποτελεσματικά τη μεγαλύτερη οικονομική δραστηριότητα χωρίς να χρειάζεται να περάσουν πολλές νέες νομοθεσίες, φόρους και περιορισμούς.

Αντί να αντισταθούν σε αυτές τις αλλαγές, οι μεγάλες εταιρείες και οι επενδυτές γνωρίζουν ότι μπορούν να επωφεληθούν πάρα πολύ από αυτήν τη συμφωνία. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να παίξουν μπάλα συμφωνώντας να τηρήσουν τις ιδιοτροπίες των κεντρικών τραπεζών, των κυβερνήσεων στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, και τους πολιτικούς τους συμμάχους – οι περισσότερες από τις οποίες είναι αριστερές ακτιβιστικές ομάδες και συνδικάτα.

Ξέρω ότι αυτό μπορεί να ακούγεται σαν μια άγρια θεωρία συνωμοσίας, αλλά τα στοιχεία είναι αρκετά συντριπτικά. Τον Ιούνιο του 2020, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, σε συνεργασία με διευθύνοντες συμβούλους και προέδρους από μεγάλες εταιρείες, ισχυρούς τραπεζίτες, διεθνή ιδρύματα, ηγέτες συνδικαλιστικών οργανώσεων και ακτιβιστές, ξεκίνησε το σχέδιο «Great Reset», ένα σχέδιο για την αναμόρφωση ολόκληρης της παγκόσμιας οικονομίας.

Πώς, ακριβώς, θα συμβεί αυτός ο μετασχηματισμός; Όπως ακριβώς το βλέπουμε να παίζει τώρα. Οι εταιρείες και οι τράπεζες θα επιβάλουν στην κοινωνία αριστερές πολιτικές κοινωνικής δικαιοσύνης και θα ανταμειφθούν από κυβερνήσεις, κεντρικές τράπεζες και επενδυτές, οι οποίοι, με τη σειρά τους, θα κερδίσουν επίσης μεγάλα κέρδη από νέες ροές μετρητών τυπωμένων από την κυβέρνηση.

Γνωρίζουμε ότι αυτό συμβαίνει όχι μόνο επειδή οι εταιρείες και οι τράπεζες έχουν ήδη αρχίσει να ευθυγραμμίζονται με τους αριστερούς στόχους, παρόλο που γνωρίζουν ότι θα αποθαρρύνει τα μεγάλα ποσοστά της πελατειακής τους βάσης, αλλά και επειδή οι εταιρείες έχουν υιοθετήσει ευρέως στο περιβάλλον, στην κοινωνική και στη διακυβέρνηση (ESG) πρότυπα που συστηματοποιούν τους στόχους κοινωνικής δικαιοσύνης στις επιχειρήσεις τους.

Σύμφωνα με μια έκθεση (δείτε σχετικό pdf) της KPMG, χιλιάδες εταιρείες παγκοσμίως έχουν ήδη εφαρμόσει συστήματα αναφοράς ESG ή βιωσιμότητας, συμπεριλαμβανομένου του 98% των μεγάλων εταιρειών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επιπλέον, ομάδες όπως οι αρχές για υπεύθυνη επένδυση (PRI) κατάφεραν να ωθήσουν περισσότερους από 3.000 επενδυτές και ομάδες επενδυτών να συμφωνήσουν να υποστηρίξουν επιχειρήσεις που αγκαλιάζουν συστήματα ESG. Οι υπογράφοντες της PRI ελέγχουν περισσότερα από 100 τρισεκατομμύρια δολάρια σε πλούτο, οπότε μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι όταν μιλάνε, οι μεγάλες εταιρείες ακούνε.

Στο παρελθόν, οι εταιρείες συνήθιζαν να αποφεύγουν τις περισσότερες πολιτικές και ιδεολογικές συζητήσεις, επειδή η αποξένωση τεράστιων τμημάτων της κοινωνίας γενικά δεν είναι μια καλή συνταγή επιτυχίας σε μια οικονομία της αγοράς. Αλλά τώρα που τρισεκατομμύρια δολάρια ρέουν σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τράπεζες, έχει πολύ μεγαλύτερη οικονομική σημασία για τις εταιρείες να κινηθούν προς τα αριστερά από ό, τι για να παραμείνουν ουδέτερες.

Δεκάδες εκατομμύρια συντηρητικοί πελάτες ελέγχουν συλλογικά ένα σημαντικό ποσό χρημάτων, να είστε σίγουροι, αλλά είναι μια σταγόνα στον κουβά σε σύγκριση με τους ανθρώπους που έχουν εγγραφεί στο PRI και που περνούν τους χειμώνες τους κάνοντας σκι με τον George Soros στο Νταβός.

Οι εταιρείες κινούνται προς τα αριστερά για έναν λόγο, και αυτό δεν οφείλεται στο γεγονός ότι ξαφνικά είχαν μια μετατροπή που έφτασε στο Bernie. Η «Μεγάλη Επαναφορά» (Great Reset), όπως και πολλές άλλες κινήσεις στην ιστορία, έχει να κάνει με χρήματα και δύναμη – και αυτές τις μέρες, υπάρχουν μπόλικα και τα δύο διαθέσιμα για την ελίτ της άρχουσας τάξης για να γεμίσουν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

ΠΗΓΗ 

Μετάφραση αρχικού κειμένου: Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)

 

Σχόλια

  1. Δεν αντιμετωπίζεται με συμβατικούς τρόπους η Καμπάλ, έχει τεράστια δύναμη (=άφθονο χρήμα, ικανό να εξαγοράζει και να χρηματοδοτεί το οτιδήποτε).
    Μόνο Στρατός και Πόλεμος μπορεί να τους σταματήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό για όσους πιστεύουν ότι η μετάβαση εξουσίας στην επιφάνεια του πλανήτη μπορεί να είναι ειρηνική...

      Διαγραφή
  2. EINAI AΛΗΘΙΝΗ Η ΦΩΤΟ??????


    .
    ΑΝΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτή η αλόγιστη εκτύπωση χρήματος πιστεύω θα οδηγήσει νομοτελειακά στην απαξίωσή του. Για να κρατήσουν την αξία του χρήματος που τυπώνουν, αυτό που κάνουν τα τελευταία 30 χρόνια είναι να κρατάνε σταθερές τις τιμές κάπου 10 βασικών αγαθών όπως του χρυσού του ασημιού του πετρελαίου κλπ. Ήδη όμως αυτή η πολιτική τους έχει αρχίσει να "μπάζει νερά". Πιστεύω αυτό που θα δούμε σύντομα να σκάει είναι η τιμή του ασημιού που μετά το κίνημα των "Reddits" να αγοράσουν όλοι ταυτόχρονα ασήμι και να το ζητάνε σε φυσική μορφή κόντεψε να διαλύσει το σύστημα και τα κεντρικά θησαυροφυλάκια ασημιού της Morgan Stanley στο Λονδίνο σχεδόν άδειασαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις