Ο ψαράς που μεταμορφώνεται σε διάβολο

 

Ο «Γέρος Ψαράς» είναι ένας πίνακας του 1902 που φέρει την

υπογραφή του Ούγγρου ζωγράφου Tivadar Kosztka Csontvary. Με μια πρώτη ματιά, το έργο φαίνεται σαν τους κλασικούς πίνακες που βλέπουμε στα περισσότερα σπίτια.

 



Αν όμως τοποθετήσει κάποιος έναν καθρέφτη σε γωνία 90 μοιρών ακριβώς στη μέση του πίνακα να «βλέπει» προς την αριστερή πλευρά, θα δει έναν ψαρά με μια ήρεμη θάλασσα στο φόντο.


Αν τοποθετήσει τον καθρέφτη να «βλέπει» προς τα δεξιά του πίνακα, θα δει τον διάβολο με μια μανιασμένη θάλασσα στο φόντο! (όπως μπορείτε να δείτε - με μεγάλη ανατριχίλα).



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

  1. 🧐 πώς γίνεται αυτό; Απίστευτος ζωγράφος!
    Capricorn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2021/04/blog-post_643.html?m=1

    Ο πλανήτης των ερπετών είμαστε. Όλοι στο μεγάλο κόλπο για τον Αντίχριστο. Όλες οι κυβερνήσεις. Άγιοι φωτισμένοι άνθρωποι τα είδαν αιώνες πριν. Ότι και να πούμε εμείς, δεν μετράει. Πλησιάζουν οι ημέρες που ή ομολογούμε Χριστό ή δεχόμαστε το χάραγμα του Αντιχρίστου.
    Και ότι διακινείται περί "φωτεινών", Τραμπ, κιου, Πούτιν κλπ.κλπ., όλα ήταν ένα καλοστημένο παραμυθακι από τους ίδιους για να ελπίζει ο κόσμος ότι κάτι θα συμβει και για να παραλύσει κάθε περιθώριο αντίδρασης των λαών της οικουμένης.
    Αριμνηστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρίμνηστε, ο Τράμπ ασφαλώς έκανε τεράστιο έργο στον εντοπισμό και τιμωρία των ερπετοελίτ που τυραννούν όλο τον κόσμο. Πολλοί παιδόφιλοι βγήκαν στη φόρα, δικάστηκαν και καταδικάστηκαν. Φανερά ή μυστικά, για το δεύτερο δεν ξέρω. Ομως οι παγκόσμιοι σατανιστές έχουν άσσους στο μανίκι τους και τους χρησιμοποιούν για να παίζουν παιχνίδια λογικής με τον νού μας με το να μπερδεύουν αλήθειες, μυστικούς κώδικες, γραφήματα και ψέματα, δύσκολο να ξεχωρίσεις πιά την αλήθεια, γιατι αυτό θέλουν να πετύχουν. Αυτό επίσης γίνεται με την ανάμιξη λαών, πολιτισμών και θρησκειών. Μετα θα εμφανίσουν κάποιον σωτήρα δήθεν του κόσμου να τον ξεμπερδέψει, να τον ηρεμήσει και να τον καθοδηγήσει. Αυτός είναι ο στόχος τους. Το πόσο μεταβατικό είναι το στάδιο που περνάμε και πόσο θα κρατήσει δεν το ξέρω, αυτό όμως που ελπίζω είναι να κρατήσουμε όσο αντέχουμε τη λογική μας, να κρατήσουμε την πατροπαράδοτη πίστη και τις αξίες μας και να βγούμε πιό δυνατοί απο αυτόν τον αγώνα. Είναι χρέος ζωής σε εμάς και τα παιδιά μας και κάποια στιγμή θα ξεχωρίσει η ήρα απο το σιτάρι, υπομονή θέλει και να πιστεύουμε στη δική μας λογική, αυτή που στοχεύουν τα νεοταξίτικα τσιράκια τους.
      Capricorn

      Διαγραφή
  3. ΑΦΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΨΑΡΑΔΕΣ
    Αν σας ενδιαφέρει κάτι πολύ πιο εκπληκτικό για το οποίο η Εκκλησία δεν έχει λάβει θέση αλλά είναι βαθύτατα ερμηνευτικό είναι η αρχαιότερη και σπουδαιότερη χριστιανική εικόνα Ο Χριστός Παντοκράτωρ (αγιογραφία του Σινά).
    Που είναι το φοβερό; ότι αν τοποθετηθεί καθρέφτης ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΤΥΠΟΙ ΙΗΣΟΥ! ποιοί τώρα είναι αυτοί; ΤΟ ΑΡΝΙΟΝ-ΠΡΑΟΣ ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΙΦΙΟΝ-ΑΓΡΙΟΣ ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ δηλαδή το ΚΑΚΟ και το ΚΑΛΟ στο ίδιο πρόσωπο.
    Επιπλέον παρατηρήστε το λαιμό βλέπετε κάποιες φιγούρες;
    Δείτε το εδώ: https://en.wikipedia.org/wiki/Christ_Pantocrator_(Sinai)#/media/File:Composite_christ_pantocrator.png

    Δημήτρης Αλεξόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός παρουσιάζεται από εσένα και ως αρνίον και ως ερίφιον, δηλαδή το κακό και το καλό στο ίδιο πρόσωπο, όπως γράφεις.
    Είναι ξεκάθαρο ότι είσαι μπερδεμένος.
    Για την ορθή ερμηνεία και τους συμβολισμούς στην ορθόδοξη αγιογραφία, συμπεριλαμβανομένης βεβαίως και της προαναφερθείσας εικόνας του Χριστού Παντοκράτορος, να ανατρέξεις σε ορθόδοξα ιστολόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις