Η αλήθεια, πάντα πονάει…

 

Η Αλήθεια βλέπετε, είναι μία άσχημη γυναίκα, ρακένδυτη, που κανείς δεν

τη θέλει. Όλοι τη φοβούνται. Ή σχεδόν όλοι…

Αντίθετα το Ψεύδος, φοράει λαμπερά ρούχα κι έχει όμορφο πρόσωπο. Γι’ αυτό κι όλοι το θέλουν. Ή σχεδόν όλοι…

Ευρισκόμενοι πλέον στο έτος 2021 μ.Χ. (ή στο 2797 μετά τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες αν το επιθυμείτε), κάνουμε μία νοερή αναδρομή στην ελληνική ιστορία. Αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι οι Έλληνες, είτε ως πόλεις-κράτη, είτε ως ενιαίο κράτος, είχαν ένα κοινό: η έννοια της Ελευθερίας, ήταν αδιαπραγμάτευτη. Αποτελούσε το υπέρτατο αγαθό.

Όσο κι αν πικράνει κάποιους, η πρώτη φορά που οι Έλληνες προτίμησαν την ασφάλεια από την Ελευθερία, ήταν επί Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Ήταν μία εποχή, όπου η Ελλάδα έχοντας υποστεί σοβαρότατα πλήγματα από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, δεν είχε τη δύναμη ν’ αντισταθεί στη Νέα Ρώμη.

Η πτώση της Πρεσβυτέρας Ρώμης, η οποία ήταν αποτέλεσμα του εγωισμού, της υπερηφάνειας και της άκρατης διαφθοράς, έφερε μαζί της ποικίλες αντιδράσεις. Χώρες όπως η Βρετανία, η Γαλατία και άλλες, βρήκαν την ευκαιρία ν’ απελευθερωθούν. Αντίθετα, η Ελλάδα δεν είχε αυτήν την πολυτέλεια. Έτσι, ήταν εύκολο να υποταχθεί στο καθεστώς της Νέας Ρώμης (Βυζάντιο). Άλλωστε, ο Κωνσταντίνος ήταν ένας χαρισματικός στρατιωτικός. Ως εκεί όμως. Διότι ως πολιτικός, ήταν λίγο κάτω του μετρίου.

Στη Νέα Ρώμη, ξεκίνησε πάλι να ανθεί το εμπόριο. Το «διάταγμα των Μεδιολάνων (313 μ.Χ.) που επέτρεπε ένα καθεστώς ανεξιθρησκείας στη νέα αυτοκρατορία, άλλαξε τη ροή της ιστορίας. Αυτό όμως είναι κάτι που χρήζει ιδιαίτερης ανάρτησης και δεν πρόκειται να το αναλύσουμε εδώ.

Εάν μελετήσει κάποιος τη λίστα με τους βυζαντινούς αυτοκράτορες, θα διαπιστώσει ότι σε αυτήν δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας. Ωστόσο, η Νέα Ρώμη υιοθέτησε κάποια από τα στοιχεία της Ελλάδος, όπως η γλώσσα, οι τέχνες, και τη λογοτεχνία.

Οι Έλληνες, θεώρησαν τη Νέα Ρώμη ως προστάτη τους. Όμως η ζοφερή πραγματικότητα δείχνει το ακριβώς αντίθετο. Το ελληνικό ιδεώδες διώχτηκε από πολλούς αυτοκράτορες. Σχολές έκλεισαν, πραγματοποιήθηκαν σφαγές (όπως η σφαγή στον Ιππόδρομο της Θεσσαλονίκης από τον Θεοδόσιο Α’ το 390 μ.Χ. αλλά και ο διωγμός των χριστιανών από τον μιθραϊστή αυτοκράτορα Ιουλιανό) και πολλά άλλα.

Οι αντιδράσεις από πλευράς Ελλήνων, ήταν ισχνές έως μηδαμινές. Κι αυτό γιατί προτίμησαν την ασφάλεια από την Ελευθερία.

Η Οθωμανική Αυτοκρατορία, άλλαξε και πάλι τις συνήθειες του ελληνικού λαού, ξυπνώντας την επιθυμία για Ελευθερία. Σποραδικές αποτυχημένες προσπάθειες απελευθέρωσης πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Οθωμανικού ζυγού, ώσπου να έρθει το 1818 Για να ξεκινήσει η οργάνωση της μεγάλης επανάστασης για την Ελευθερία, η οποία από το 1821, ξεκινά ν’ αποδίδει καρπούς.

Η Ελλάς, ελευθερώνεται από τον Οθωμανικό ζυγό, σκλαβώνεται όμως στους Ευρωπαίους. Μία εθελούσια σκλαβιά οικονομικής φύσεως.

Στο Έπος του 1940, ο αγώνας για ελευθερία ξεκινά με το «ώστε λοιπόν, έχουμε πόλεμο» του Κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά προς τον Ιταλό πρέσβη. Στη συνέχεια, ταλαιπωρημένοι από το Αλβανικό μέτωπο και από τα όσα έγιναν στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Έλληνες αντιστέκονται. Αντιστέκονται λανθασμένα ποθώντας τη λευτεριά. Και την κατακτούν. Απελευθερώνονται από τους Γερμανούς, σκλαβώνονται στην αμερικανική ΟΥΛΕΝ…

Και φτάνουμε στο 2021. Μία «πανδημία» που κανένα τεστ δεν είναι εξειδικευμένο να αναγνωρίσει (κανένα τεστ δεν μπορεί να διαβεβαιώσει εάν πρόκειται για το στέλεχος SARSCov2, ή για οποιοδήποτε άλλο στέλεχος της οικογένειας των κορωναϊών) έρχεται να μας φυλακίσει στα σπίτια, να μας κλείσει τα καταστήματα και να μας καταποντίσει με κάθε τρόπο.

Η κλασσική μέθοδος της ΝΤΠ σε λειτουργία: δίνει το «πρόβλημα» στον πληθυσμό (covid19) και στη συνέχεια προσφέρει και τη «λύση»: εμβόλια! Κι όχι απλά εμβόλια. Εμβόλια mRNA…

Και τώρα, ο πληθυσμός καλείται να επιλέξει: «ασφάλεια» ή Ελευθερία;

Έπεισαν τον πληθυσμό ότι το υπέρτατο αγαθό είναι η υγεία. Λάθος! Το υπέρτατο αγαθό, είναι η Ελευθερία! Διότι, τι να την κάνεις την υγεία όταν είσαι σκλάβος; Σε τι θα σε ωφελήσει η υγεία όταν είσαι ραγιάς;

Αρκετοί είναι εκείνοι που έσπευσαν να εμβολιαστούν, πιστεύοντας ότι έτσι θα σώσουν την υγεία τους. Πολλαπλάσιοι εκείνοι που έχουν δηλώσει σειρά για να το κάνουν. Το τυρί το είδαν. Με τη φάκα είχαν ένα πρόβλημα όμως.

Έχει ειπωθεί άπειρες φορές, αλλά άλλη μία, δεν είναι κακό: ένα εμβόλιο, προκειμένου να κυκλοφορήσει στην αγορά, θα πρέπει να περάσει μία δοκιμασία 8 έως 10 ετών, ώστε να μελετηθούν οι αντιδράσεις του οργανισμού και οι όποιες παρενέργειες. Κι όμως! Μέσα σε 6 μήνες «δημιουργήθηκε» ένα εμβόλιο, χωρίς να περάσει ο απαραίτητος χρόνος δοκιμασίας του και χωρίς να πάρει καμία έγκριση. Και βγήκε στην αγορά. Και κανένας από αυτούς που εμβολιάζονται δε σκέφτηκε ότι ο πληθυσμός έχει μετατραπεί σε πειραματόζωα… Προείχε η «ασφάλεια»…

Έκαναν την επιλογή τους! Επέλεξαν την «ασφάλεια» από την Ελευθερία. Κι αυτή η «ασφάλεια», θα στερήσει από την ανθρωπότητα την ευκαιρία να επιβιώσει, να ζήσει, να δημιουργήσει. Κι αυτό, δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε! Ο καθ’ ένας, ας αναλάβει τις ευθύνες του για όσα έρχονται. Κι όσα έρχονται, είναι αποτέλεσμα των δικών μας επιλογών.

Όλοι μας έχουμε επιλογές. Στην προκειμένη περίπτωση ή καθόμαστε και γινόμαστε σκλάβοι, ή πολεμάμε για Λευτεριά! Δεν υπάρχει μέση λύση…

Κι αυτήν τη φορά, ο Αγώνας είναι για πλήρη Ελευθερία! Χωρίς εξαρτήσεις!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις