Το San Andreas είναι έτοιμος να μετακινηθεί από την ταινία καταστροφών στην εκπομπή της πραγματικότητας.

 

Το San Andreas είναι ένα από τα πιο διάσημα ρήγματα στην Καλιφόρνια. Χωρίς αμφιβολία, επειδή έχει δημιουργήσει επικές

σεισμικές ταινίες καταστροφών, κερδίζοντας τη φήμη σαν ένα από τα πιο επικίνδυνα ρήγματα στον κόσμο.

Ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι η φήμη αξίζει. Δεδομένου ότι λένε ότι το ρήγμα είναι το μεγαλύτερο στην Καλιφόρνια, με σχεδόν όλο το μήκος της πολιτείας και λένε ότι έχει καθυστερήσει για να δώσει έναν μεγάλο σεισμό.

Το San Andreas πηγαίνει σε όλη την Καλιφόρνια, από κοντά στα σύνορα του Μεξικού μέχρι το Σαν Φρανσίσκο. Το ρήγμα είναι τόσο μεγάλο που χωρίζεται σε 3 κύρια τμήματα.

Με το βόρειο τμήμα κοντά στο Σαν Φρανσίσκο, ο οποίος είχε τελευταία έναν μεγάλο σεισμό το 1906 που συγκλόνισε το Σαν Φρανσίσκο.

Και το κεντρικό τμήμα είναι κοντά στο Monterey, το οποίο λένε ότι το τμήμα είχε τελευταία έναν μεγάλο σεισμό το 1857. Στη συνέχεια, το νότιο τμήμα είναι κοντά στο Λος Άντζελες, το οποίο αυτό το τμήμα λέγεται ότι είχε τελευταία έναν μεγάλο σεισμό το 1690.

Μπορεί να είναι αδύνατο να προβλεφθεί ακριβώς πότε μπορεί να συμβεί ο επόμενος σεισμός στο San Andreas, αλλά οι επιστήμονες λένε ότι μπορούν να προσδιορίσουν αυτό που αποκαλούν διάστημα επανάληψης.

Αυτό που λένε είναι το μέσο χρονικό διάστημα μεταξύ των σεισμών για μια συγκεκριμένη γραμμή ρήγματος.

 Αποτέλεσμα εικόνας για SAN ANDREAS FAULT

Και οι ειδικοί λένε ότι ο χρόνος κύκλου για ρήξεις με μεγάλους σεισμούς στο ρήγμα του San Andreas είναι κατά μέσο όρο περίπου 130 έως 150 χρόνια.

Έτσι, η συντριπτική πλειοψηφία του μήκους του ρήγματος στην Καλιφόρνια είναι καθυστερημένη σημαντικά για ένα « μεγάλο σεισμό ».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το ρήγμα San Andreas είναι ικανό να εξαπολύσει έναν σεισμό σε μέγεθος / πάνω από 8,0 ρίχτερ. Και η πλειονότητα του πληθυσμού της Καλιφόρνιας ζει κοντά στο ρήγμα του San Andreas.

Όπου πόλεις, κωμοπόλεις, κατοικίες και δρόμοι, έχουν κατασκευαστεί ακριβώς πάνω στο ρήγμα. Για παράδειγμα, μια σήραγγα του συστήματος γρήγορης διαμετακόμισης του Σαν Φρανσίσκο στην περιοχή του κόλπου είναι  μέσω της ζώνης του  ρήγματος. Ένας μεγάλος σεισμός στο San Andreas δεν μπορεί παρά να είναι σοβαρά καταστροφικός.

Φαίνεται ότι ο San Andreas είναι έτοιμος να κάνει τη μετάβαση από μια ταινία καταστροφών σε μια καταστροφική πραγματικότητα.

Οι Βιβλικές προφητείες (Ματθαίος 24, Λουκάς 21) προβλέπουν ότι θα υπάρξουν σεισμοί ως ένδειξη των Τελευταίων Ημερών που δείχνουν το πλησιέστερο τέλος αυτής της εποχής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις