Όλες οι πληροφορίες για τους ισχυρισμούς περί εκλογικής απάτης στις ΗΠΑ
Μετά το πέρας των αμερικανικών προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, πολυάριθμοι ισχυρισμοί εκλογικών ανωμαλιών έχουν
εμφανιστεί με την μορφή ενόρκων καταθέσεων και άλλων ενοχοποιητικών στοιχείων.Το παρακάτω διάγραμμα παρέχει μια περίληψη κάποιων από των πληροφοριών που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ
Αυτήν την χρονιά, η χρήση επιστολικών (ταχυδρομικών) ψηφοδελτίων για όλους υιοθετήθηκε από πολιτείες ως απάντηση στον ιό του ΚΚΚ. Παλιότερα ένας ψηφοφόρος θα έπρεπε να αιτηθεί για ένα επιστολικό ψηφοδέλτιο και να έχει έναν μάρτυρα που να πιστοποιεί την ταυτότητά του ώστε να μπορέσει να ψηφίσει επιστολικά. Αυτήν την χρονιά, εννέα πολιτείες και η Περιοχή της Κολούμπια απέστειλαν ταχυδρομικώς ψηφοδέλτια σε όλους τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους τους, ενώ άλλες κατήργησαν την απαίτηση μάρτυρα.
ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ
Προοδευτικές ομάδες σε πολλές πολιτείες μήνυσαν για να μειώσουν ή απαλύνουν τα μέτρα ασφαλείας της επιστολικής ψήφου, όπως απαιτήσεις για υπογραφή και μάρτυρα, και σε κάποιες περιπτώσεις να επιτρέπονται ψηφοδέλτια που καταφτάνουν μετά τις εκλογές.
ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΕΠΟΠΤΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΨΗΦΩΝ
Εθελοντές επόπτες της εκλογικής διαδικασίας σε πολιτείες όπως Πενσυλβάνια και Μίσιγκαν είπαν ότι δεν τους επιτράπηκε να παρακολουθήσουν με κατάλληλο τρόπο την καταμέτρηση ψηφοδελτίων. Σε κάποιες περιπτώσεις, τους είπαν να σταθούν τόσο μακριά που χρειάζονταν κιάλια για να δουν τι κάνουν οι καταμετρητές ψηφοδελτίων. Κάποιοι επόπτες της διαδικασίας εξαναγκάστηκαν να περιμένουν έξω από το κτήριο.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ
Τα μηχανήματα ψηφοφορίας, που βασίζονται σε παλιά τεχνολογία, είναι ευάλωτα σε παραβίαση (χάκινγκ). Δύο από τις βασικές εταιρείες που κατασκευάζουν εκλογικά μηχανήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Dominion και η Election Systems & Software LLC, βασίζονται σε ψηφιακά μέρη κινεζικής κατασκευής, που κάνει τα μηχανήματα ιδιαιτέρως ευάλωτα. Μια ακόμα εταιρεία, η Smartmatic, έχει περίεργους δεσμούς με ξένα κράτη, όπως η Βενεζουέλα.
ΠΙΘΑΝΗ ΞΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) έχει πολλά να κερδίσει από μια προεδρία Μπάιντεν, με τον οποίον ο επικεφαλής του, Σι Τζινπίνγκ, έχει καλλιεργήσει μια στενή σχέση ανά τα χρόνια. Επιπλέον, η οικογένεια Μπάιντεν έχει κερδίσει από επιχειρηματικές συμφωνίες στην Κίνα, όπως συμφωνίες με μέλη του ΚΚΚ. Το ΚΚΚ, μέσω των κρατικά ελεγχόμενων μέσων ενημέρωσής του, έχει δημοσίως δηλώσει την υποστήριξή του στον Μπάιντεν.
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Εταιρείες μέσων ενημέρωσης και μεγάλης τεχνολογίας όπως οι Facebook και Twitter κάλεσαν τηλεφωνικά γρήγορα τον Τζο Μπάιντεν προ της επικύρωσής του, παρά τις τρέχουσες νομικές αγωγές, και ονόμασαν οτιδήποτε αντίθετο ως ψέμα και παραπλανητική πληροφορία, όπως αναρτήσεις στο Τουίτερ από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
4 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ
Οι τρέχοντες ισχυρισμοί εκλογικής απάτης έρχονται μετά από τέσσερα χρόνια προσπαθειών να απομακρύνουν τον Τραμπ από το αξίωμα, πρώτα μέσω της ψευδούς αφήγησης συμπαιγνίας Τραμπ-Ρωσίας, μετά μέσω της Κατηγορίας από βουλευτές.
ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ
98% ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΪΝΤΕΝ
Σε ένορκη κατάθεση στην Γεωργία μία επόπτρια της εκλογικής διαδικασίας με είκοσι χρόνια εμπειρίας είπε πως έμεινε έκπληκτη όταν είδε ομάδες «ατσαλάκωτων» ψηφοδελτίων στην επαναληπτική καταμέτρηση της πολιτείας και σημείωσε ότι «η επιλογή υποψηφίου σε αυτά τα ψηφοδέλτια ήταν περιέργως ομοιογενής.» Η επόπτρια εκτίμησε ότι σε αυτά τα ψηφοδέλτια «περίπου το 98 τοις εκατό ήταν ψήφοι για τον Τζόσεφ Μπάιντεν.»
ΤΕΛΕΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΜΑΥΡΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ [ΚΥΚΛΑΚΙΑ]
Πολλοί επόπτες της Γεωργίας είπαν σε ένορκες καταθέσεις ότι κατά την επαναληπτική καταμέτρηση είδαν ψηφοδέλτια με «τέλεια σχηματισμένα» κυκλάκια επιλογής. «Είχαν όλα έναν τέλειο μαύρο κύκλο και όλα επέλεγαν Μπάιντεν» δήλωσε ένας επόπτης. Σύμφωνα με τον επόπτη, καθώς εργαζόμενοι επεξεργάζονταν τα ψηφοδέλτια, το όνομα του Μπάιντεν ακούστηκε «πάνω από 500 φορές συνεχόμενα».
ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ
Εργαζόμενοι της εκλογικής διαδικασίας σε Μίσιγκαν και Γεωργία είπαν ότι δεν έγινε καμία προσπάθεια ταυτοποίησης των υπογραφών στους φακέλους των επιστολικών ψήφων. Στο Ντιτρόιτ, μια εργαζόμενη του εκλογικού κέντρου είπε σε ένορκη κατάθεση πως της είπαν να μην ζητά έγγραφο ταυτοποίησης σε ψηφοφόρους που κατέφθαναν για να ψηφίσουν αυτοπροσώπως.
ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΚΑΤΑΦΘΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ
Δεκάδες χιλιάδες μη σφραγισμένα, μη ασφαλισμένα ψηφοδέλτια κατέφθασαν με οχήματα με πινακίδες άλλων πολιτειών στην Κομητεία Γουέιν του Μίσιγκαν περίπου στις 4:30 π.μ., το πρωί μετά τις εκλογές σύμφωνα με ένορκη κατάθεση από εργαζόμενο του εκλογικού κέντρου. «Ειδικά παρατήρησα ότι κάθε ψηφοδέλτιο που κοίταξα είχε επιλεγμένο τον Τζο Μπάιντεν», είπε ο εργαζόμενος του κέντρου.
ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΚΑΤΑΜΕΤΡΩΝΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ
Επτά μάρτυρες στο Μίσιγκαν λένε σε ένορκες καταθέσεις ότι είδαν τα ίδια ψηφοδέλτια να περνώνται από τις μηχανές καταμέτρησης πολλές φορές. Ένας Ρεπουμπλικανός εκκινητής αγωγής είδε μια στοίβα 27 ψηφοδελτίων – και οι αριθμοί των ψηφοδελτίων ήταν καλυμμένοι με ταινία – να τροφοδοτούνται σε μηχάνημα καταμέτησης πέντε φορές.
ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ
Ένας εργαζόμενος του εκλογικού κέντρου στην πόλη του Ντιτρόιτ υπέγραψε μια κατάθεση στην οποία αναφέρει πως της ζητήθηκε να αλλάξει της ημερομηνίες επιστολικών ψηφοδελτίων και να βάλει νωρίτερες ημερομηνίες, και να μην εξετάσει τα ψηφοδέλτια για όποιες ελλείψεις. Στην Πενσυλβάνια, μια ανάλυση της βάσης δεδομένων ψηφοφόρων δείχνει πως περισσότερα από 51.000 ψηφοδέλτια είχαν επισημανθεί ως επιστραφέντα μόλις μία μέρα μετά την αποστολή τους – ένα εκπληκτικό κατόρθωμα δεδομένων των χρόνων παράδοσης της αμερικανικής ταχυδρομικής υπηρεσίας – ενώ σχεδόν 35.000 είχαν επιστραφεί, προς καταμέτρηση στις εκλογές, την ίδια μέρα με την μέρα αποστολής τους. Ακόμα πάνω από 23.000 είχαν μια ημερομηνία επιστροφής νωρίτερα από την ημερομηνία αποστολής τους.
ΨΗΦΟΙ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ
Το Ανώτατο Δικαστήριο Πενσυλβανίας αποφάσισε στις 17 Σεπτεμβρίου ότι οι εκλογικοί αξιωματούχοι θα μπορούσαν να αποδεχθούν όλες τις επιστολικές ψήφους, συμπεριλαμβανομένων άλλων εξ αποστάσεως ψήφων, έως και 3 μέρες μετά τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Όμως, στις 6 Νοεμβρίου ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ Σάμιουελ Αλίτο είχε διατάξει τους εκλογικούς αξιωματούχους της Πενσυλβάνια να διαχωρίζουν ψηφοδέλτια που καταφθάνουν μετά την Ημέρα Εκλογών.
ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ
Ρεπουμπλικανοί παρατηρητές της καταμέτρησης σε Φιλαδέλφεια, Ντιτρόιτ και άλλες μεγάλες πόλεις είπαν ότι παρεμποδίστηκαν από το να παρατηρούν κατάλληλα την διαχείριση και καταμέτρηση ψηφοδελτίων. Παρατηρητές είπαν πως τους είπαν να στέκονται τόσο μακριά που δεν μπορούσαν να δουν τι συμβαίνει, ή ότι σε κάποιες περιπτώσεις η επεξεργασία των ψηφοδελτίων γινόταν σε δωμάτια που δεν είχαν πρόσβαση. Άλλοι παρατηρητές είπαν πως τους απαγορεύτηκε η είσοδος αν και είχαν τα σωστά πιστοποιητικά μαζί τους. Σύμφωνα με τον Ρούντυ Τζουλιάνι, δικηγόρο στην ομάδα του Τραμπ, στην Πενσυλβάνια μόνο υπήρξαν πάνω από 682.000 επιστολικά ψηφοδέλτια που κατατέθηκαν τα οποία «δεν τα έλεγξε ούτε καν ένας Ρεπουμπλικανός». Ένας παρατηρητής της Φιλαδέλφειας είπε πως η συντριπτική πλειοψηφία των επιστολικών ψηφοδελτίων καταμετρούνταν «15 έως 200 και άνω πόδια από εμάς». Ο παρατηρητής είπε πως «ήταν αδύνατον … για οποιονδήποτε παρατηρητή να δει τι έκαναν οι καταμετρητές με οποιονδήποτε βαθμό σαφήνειας» και «οι παρατηρητές δεν μπορούσαν να δηλώσουν ένσταση σε οποιαδήποτε απόφαση ή καθορισμό που γινόταν στην επεξεργασία αυτών των επιστολικών ψηφοδελτίων».
ΕΛΛΕΙΨΗ Ή ΧΑΛΑΡΗ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ
Μια αγωγή που κατατέθηκε στην Γεωργία στις 30 Νοεμβρίου δηλώνει πως «μειωμένη ταυτοποίηση υπογραφών εμφανίστηκε επειδή οι κομητείες δεν έλεγχαν τις λανθασμένες υπογραφές ή την απουσία υπογραφής και ψηφοδέλτια χωρίς υπογραφή και χωρίς τον όρκο που απαιτούνται από τον Εκλογικό Κανονισμό.» Παρόμοιες κατηγορίες για μη τήρηση των απαιτήσεων ταυτοποίησης υπογραφών έγιναν σε πολιτείες ανά την χώρα. Στην Αριζόνα, ένας δικαστής αποφάσισε στις 30 Νοεμβρίου ότι το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα της πολιτείας θα μπορούσε να ελέγξει ένα δείγμα των φακέλων των επιστολικών ψηφοδελτίων. Παρόμοια αιτήματα στην Γεωργία έχουν μέχρι σήμερα απορριφθεί.
ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
Συγκρίνοντας δεδομένα από την βάση δεδομένων Εθνικής Αλλαγής Διευθύνσεων, ο αναλυτής Ματ Μπρέυναρντ και η ομάδα του εντόπισαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε έξι κρίσιμες πολιτείες (Πενσυλβάνια, Γεωργία, Μίσιγκαν, Ουισκόνσιν, Αριζόνα και Νεβάδα) που είχαν μετακομίσει σε άλλη πολιτεία αλλά υπήρχε μια ψήφος που είχε κατατεθεί στο όνομά τους στην αρχική πολιτεία τους. Η Γεωργία για παράδειγμα, είχε 138.221 τέτοιους ανθρώπους.
ΚΟΥΤΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΩΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ
Η ομάδα του Μπρέυναρντ εντόπισε, βάσει δεδομένων καταγραφής ψηφοφόρων, ψηφοφόρους που είχαν εγγραφεί χρησιμοποιώντας μια διεύθυνση κουτιού ταχυδρομικής υπηρεσίας, αλλά οι ψηφοφόροι προσπάθησαν να παρουσιάσουν τον αριθμό του ταχυδρομικού κουτιού ως διεύθυνση κατοικίας ή διαμερίσματος. Μόνο στην Γεωργία η ομάδα του βρήκε 1.000 τέτοιους ανθρώπους.
ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΧΑΜΗΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ
Μια κατάθεση από τον Μπέντζαμιν Όβερχολτ, ειδικό σε εφαρμοσμένη στατιστική και ερευνητικές μεθόδους στο Πανεπιστήμιο του Βόρειου Κολοράντο, αναφέρει πως υπήρχε ένα ποσοστό απόρριψης 0,15 τοις εκατό στις προεδρικές εκλογές του 2020, σε σύγκριση με ένα ποσοστό απόρριψης 0,28 τοις εκατό στις προεδρικές εκλογές του 2016, 0,20 τοις εκατό στις εκλογές του 2018, και 0,28 τοις εκατό στον αρχικό γύρο των εκλογών του 2020.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ
ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΠΕΙΡΑΧΤΟΥΝ
Ο Άλεξ Χάλντερμαν, καθηγητής επιστήμης υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, είχε καταθέσει στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας το 2017 σχετικά με το «πόσο εύκολο είναι να παρέμβεις παράνομα σε εκλογικές μηχανές που έχουν συστήματα υπολογιστή». Ο Χάλντερμαν είπε ότι στην έρευνά του αυτός και η ομάδα του βρήκαν πως «μπορούσαν να επαναπρογραμματίσουν τις μηχανές ώστε με αόρατο τρόπο να μετατρέψουν οποιονδήποτε υποψήφιο θέλουν σε νικητή.»
ΔΕΣΜΟΙ ΜΕ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Ένας από τους εμπόρους εκλογικών μηχανών που χρησιμοποιήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Smartmatic, ήταν έως το 2005 «περιουσιακό στοιχείο επενδυτών από την Βενεζουέλα» σύμφωνα με την Wall Street Journal. Σύμφωνα με την New York Times το 2006, η εταιρεία «συνδέεται με την αριστερή κυβέρνηση της Βενεζουέλας του προέδρου Ούγκο Τσάβες». Δεν είναι σαφές ποιος κατέχει την Smartmatic αυτήν την στιγμή. Η εταιρεία η ίδια μιλά μυστηριωδώς για τους κατόχους της, λέγοντας μόνο πως ανήκει σε «ιδιώτη κάτοχο».
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΤΡΩΤΟΤΗΤΕΣ
Μηχανήματα ψηφοφορίας που κατασκευάστηκαν από την Dominion έχουν διαθέσιμες ρυθμίσεις που επιτρέπουν την αλλαγή δεδομένων από τον διαχειριστή τους. Οι επιλογές περιλαμβάνουν το να μπορείς να αποδώσεις διαφορετικούς συντελεστές βαρύτητας σε ψήφους διαφορετικών υποψηφίων. Το σύστημα επίσης επιτρέπει ένα ψηφοδέλτιο να σκανάρεται πολλές φορές και αποτελέσματα ψηφοφορίας να διαγράφονται. Αυτές οι λειτουργίες καθιστούν το σύστημα ευάλωτο σε κακόβουλο χειρισμό. «Ερευνώντας αυτά τα συστήματα, εντοπίσαμε σχεδόν δέκα τρόπους με τους οποίους μπορείς να εισαγάγεις ή να απαγορεύσεις πράγματα ώστε να χειριστείς κακόβουλα ψήφους», κατέθεσε ο ειδικός κυβερνοασφάλειας Φιλ Γουόλντρον ενώπιον βουλευτών της Αριζόνα στις 30 Νοεμβρίου.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Σύμφωνα με ένορκη κατάθεση ειδικού κυβερνοασφαλείας στην Γεωργία, οι υπάλληλοι της Dominion είναι οι μόνοι με γνώση και πρόσβαση στον διακομιστή της Dominion. Ο ειδικός είπε πως αυτό ήταν «εξαιρετικά παράξενο σύμφωνα με την εμπειρία μου και τρομερά ανησυχητικό από την οπτική γωνία της ασφάλειας και της σύγκρουσης συμφερόντων». Είπε επίσης πως ήταν εμφανές πως οι υπάλληλοι της Dominion έχουν «πλήρη πρόσβαση» στο σύστημα υπολογιστών.
ΔΙΑΚΟΜΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΚΛΗΡΥΝΘΕΙ;
Υπολογιστές Dell που λειτουργούσαν ως διακομιστές της Dominion φάνηκε να μην είχαν «σκληρυνθεί» – η διαδικασία «ενίσχυσης της ασφάλειας ενός συστήματος μέσω μείωσης της επιφάνειας τρωτότητας» – σύμφωνα με έναν ειδικό ψηφιακής ασφάλειας που παρατήρησε την εκλογική διαδικασία στους αρχικούς γύρους της Γεωργίας. Ο ειδικός είπε ότι το θεωρεί «απαράδεκτο για έναν διακομιστή EMS να μην έχει σκληρυνθεί πριν την εγκατάσταση».
ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΚΑΚΟΒΟΥΛΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ (ΧΑΚΙΝΓΚ)
Ένας ειδικός ψηφιακής ασφάλειας στην Γεωργία είπε πως παρατήρησε ότι υπολογιστές που χρησιμοποιήθηκαν για επεξεργασία ψήφων στην Γεωργία στους αρχικούς γύρους φαινόταν να είχαν «οικιακά/μικρών επιχειρήσεων πακέτα λογισμικού» εγκατεστημένα σε αυτούς. «Ένα από τα πρώτα βήματα της διαδικασίας σκλήρυνσης είναι η αφαίρεση περιττού λογισμικού και η αφαίρεση αυτών των εικονιδίων παιχνιδιών και των σχετιζόμενων παιχνιδιών», είπε ο ειδικός.
ΠΑΛΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Ένας ειδικός ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων που επόπτευσε τους αρχικούς γύρους στην Γεωργία είπε πως το σύστημα Windows του κεντρικού υπολογιστή στο ράφι που συνδεόταν με το εκλογικό σύστημα της Dominion «δεν είχε ενημερωθεί για τέσσερα χρόνια και είχε ένα ευρύ φάσμα πολύ γνωστών και δημοσίως αποκαλυμμένων τρωτοτήτων». Ο ειδικός σημείωσε πως ο διακομιστής (σέρβερ) φαινόταν να έχει «μια λειτουργία για κάποιον συγκεκριμένο σκοπό χωρίς την επίσημη διαδικασία».
ΣΠΑΣΜΕΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
Η ομοσπονδιακή Επιτροπή Υποστήριξης Εκλογών (ΕΥΕ) είναι υπεύθυνη για την πιστοποίηση επί όλων των εκλογικών μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η υπηρεσία, ωστόσο, είναι τόσο μικρή που το 2017 γερουσιαστές έστειλαν επιστολή στην ΕΥΕ όπου εξέφραζαν τις ανησυχίες τους για το γεγονός ότι η υπηρεσία «κατέχει έναν μόνο υπάλληλο πλήρους απασχόλησης επικεντρωμένο στην επίβλεψη της διαδικασίας πιστοποίησης». Η υπηρεσία βασίζεται σε δύο μόνο μικρές εταιρείες για να γίνει κάποιος πραγματικός έλεγχος.
ΣΤΙΚ USB ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΣΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ
Ένας παρατηρητής της εκλογικής διαδικασίας από την Κομητεία Ντέλαγουερ της Πενσυλβάνια, ο Γκρεγκ Στένστρομ, είπε ότι «είδε προσωπικά κάρτες usb να φορτώνονται σε εκλογικά μηχανήματα από τον διαχειριστή του εκλογικού μηχανήματος σε πολλές περιπτώσεις.» Ο Στένστρομ είπε σε βουλευτές της Πενσυλβάνια σε ακρόαση στις 25 Νοεμβρίου ότι αυτό το άτομο «δεν βρισκόταν υπό επίβλεψη» και «δεν ήταν μέρος της διαδικασίας» απ΄ ό,τι μπορούσε να δει. Σύμφωνα με τον Στένστρομ, ο διαχειριστής «εισέβαλλε μέσα φορώντας φαρδιά ρούχα» και τον είδε να συνδέει τις κάρτες στα μηχανήματα τουλάχιστον 24 φορές.
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Ένας εργολάβος πληροφορικής για την Dominion Voting Systems που εργαζόταν στο εκλογικό κέντρο Μίσιγκαν και ένας πρώην πολιτειακός γερουσιαστής που υπέβαλε ένσταση για τις εκλογές, είπαν αμφότεροι σε ένορκες καταθέσεις ότι τα μηχανήματα ψηφοφορίας που χρησιμοποιήθηκαν στις 3 Νοεμβρίου ήταν συνδεδεμένα στο Διαδίκτυο.
Η Dominion έχει αρνηθεί ότι τα μηχανήματά της είναι συνδεδεμένα στο Διαδίκτυο.
https://www.rebelnews.com/dominion_ceo_testifies_that_voting_machines_contain_some_made_in_china_parts
ΑπάντησηΔιαγραφή.
https://www.rebelnews.com/dominion_voting_shares_office_with_far_left_george_soros_linked_group
.
AGGELIKH-AXARNAI