VPN -ΤΕΛΟΣ

 
 
Το Virtual Private Network (VPN) Safe-Inet, που χρησιμοποιείται από τους κυριότερους εγκληματίες στον κυβερνοχώρο καταργήθηκε χθες σε μια συντονισμένη δράση επιβολής του νόμου υπό την ηγεσία της Γερμανικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Reutlingen, μαζί με την Europol και τις Υπηρεσίες Επιβολής του Νόμου από όλο τον κόσμο. 
 
Η υπηρεσία Safe-Inet έκλεισε και η υποδομή της κατασχέθηκε στη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ελβετία, τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι διακομιστές καταργήθηκαν και μια σελίδα εκκίνησης που ετοίμασε η Europol δημιουργήθηκε στο Διαδίκτυο μετά την κατάσχεση του τομέα.
Αυτή η συντονισμένη κατάργηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πολυτομεακής πλατφόρμας κατά των εγκληματικών απειλών (EMPACT).
 
(European Multidisciplinary Platform Against Criminal Threats). 
 
Γυρίζοντας το τραπέζι στους εγκληματίες!
 
Ενεργό για πάνω από μια δεκαετία, το Safe-Inet χρησιμοποιήθηκε από μερικούς από τους μεγαλύτερους εγκληματίες στον κυβερνοχώρο, όπως οι χειριστές ransomware που είναι υπεύθυνοι για ransomware, παραβιάσεις ηλεκτρονικής αποτροπής και άλλες μορφές σοβαρού εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. 
 
Αυτή η υπηρεσία VPN πωλήθηκε σε υψηλή τιμή στον εγκληματικό υπόκοσμο, ως ένα από τα καλύτερα διαθέσιμα εργαλεία για την αποφυγή υποκλοπής επιβολής του νόμου, προσφέροντας έως και 5 επίπεδα ανώνυμων συνδέσεων VPN. 
 
Οι Υπηρεσίες Επιβολής του Νόμου μπόρεσαν να εντοπίσουν περίπου 250 εταιρείες σε όλο τον κόσμο οι οποίες είχαν κατασκοπευτεί από τους εγκληματίες που χρησιμοποιούσαν αυτό το VPN. Αυτές οι εταιρείες προειδοποιήθηκαν στη συνέχεια για μια επικείμενη επίθεση ransomware εναντίον των συστημάτων τους, επιτρέποντάς τους να λάβουν μέτρα για να προστατευθούν από μια τέτοια επίθεση.
Η υπηρεσία έχει πλέον καταστεί απρόσιτη.
 
Διεξάγονται έρευνες σε ορισμένες χώρες για τον εντοπισμό και τη λήψη μέτρων εναντίον ορισμένων χρηστών του Safe-Inet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις