Ο εμφύλιος πόλεμος γίνεται αναπόφευκτος στις ΗΠΑ

Civil War timeline | Timetoast timelines 

Το πρόβλημα δεν είναι πλέον ποιος εκλέχθηκε νόμιμα Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά

πόσο καιρό μπορεί να αναβληθεί ο εμφύλιος πόλεμος;

Εδώ είμαστε: η καταστροφή που ήταν προβλέψιμη τα τελευταία 30 χρόνια είναι επικείμενη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες κινούνται αναπόφευκτα προς απόσχιση και εμφύλιο πόλεμο.

Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, η «Αμερικανική Αυτοκρατορία» δεν είχε πλέον υπαρξιακό εχθρό και επομένως δεν υπάρχει λόγος να υπάρξει. Η προσπάθεια του Τζορτζ Χ. Μπους (του πατέρα) και του Μπιλ Κλίντον να δώσει στη χώρα μια νέα ζωή με την παγκοσμιοποίηση του εμπορίου κατέστρεψε τις μεσαίες τάξεις στις ΗΠΑ και σχεδόν σε ολόκληρη τη Δύση. Η προσπάθεια του Τζορτζ Μπους (γιου) και του Μπαράκ Ομπάμα να οργανώσουν τον κόσμο γύρω από μια νέα μορφή καπιταλισμού - οικονομικά αυτή τη φορά - έχει καταργηθεί στην άμμο της Συρίας.

Είναι πολύ αργά για να αλλάξουμε την παλίρροια. Η προσπάθεια του Ντόναλντ Τραμπ να εγκαταλείψει την Αμερικανική Αυτοκρατορία και να εστιάσει εκ νέου τις προσπάθειες της χώρας στην εγχώρια ευημερία της σαμποτάρεται από τις ελίτ που απέκτησαν στην πουριτανική ιδεολογία των «Πατέρων Προσκυνητών». Ως αποτέλεσμα, έφτασε η στιγμή που φοβόταν τόσο πολύ ο Ρίτσαρντ Νίξον και ο σύμβουλος εκλογών του Κέβιν Φίλιπς: οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στο χείλος της απόσχισης και του εμφυλίου πολέμου.

Αυτό που γράφω δεν είναι μια φαντασία, αλλά η ανάλυση πολλών παρατηρητών στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο. Για παράδειγμα, το Ανώτατο Δικαστήριο του Ουισκόνσιν μόλις κήρυξε την ένσταση απάτης του Donald Trump ως απαράδεκτη, όχι για νομικούς λόγους, αλλά επειδή "θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας.

Στην πραγματικότητα, σε αντίθεση με την εσφαλμένη παρουσίαση των γεγονότων που κυριαρχούν στον διεθνή τύπο, είτε οι εκκλήσεις του απερχόμενου προέδρου κρίνονται νομικά και είναι προφανώς σωστός, είτε κρίνονται στην πολιτική και αποδεικνύοντας τον σωστό θα προκαλέσουν εμφύλιο πόλεμο. Αλλά η σύγκρουση έχει ήδη προχωρήσει πολύ. Κρίνοντας τον πολιτικά κατά παράβασης του νόμου θα προκαλέσει επίσης εμφύλιο πόλεμο.

Πρέπει να σταματήσουμε να ερμηνεύουμε τις προεδρικές εκλογές ως αντιπαλότητα μεταξύ Δημοκρατών και Ρεπουμπλικανών, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ δεν ισχυρίστηκε ποτέ ότι είναι μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, το οποίο εισέβαλε κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του 2016. Δεν είναι ένας διαφωτισμένος άνθρωπος, αλλά διάδοχος του Προέδρου Andrew Jackson (1829-37). Ναι, ιδεολογικά, ο τελευταίος προετοίμαζε τους «Νότιους», τους «Συνομοσπονδούς.

JPEG - 37,2 kb
Ακριβώς επειδή ο Άντριου Τζάκσον αγνοείται στην Ευρώπη δεν σημαίνει ότι είναι μια περιθωριακή προσωπικότητα στην αμερικανική ιστορία. Το πορτρέτο του εμφανίζεται στο νομοσχέδιο των 20 $, το οποίο βέτο στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα.

Πρέπει να σταματήσουμε να προσποιούμαστε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν εκπροσωπεί την πλειοψηφία των συμπολιτών του όταν εξελέγη για πρώτη φορά πρόεδρος το 2016, όταν μόλις βοήθησε χιλιάδες υποψηφίους να κερδίσουν τοπικές εκλογές στο όνομά του, και όταν κέρδισε μόλις εκατομμύρια περισσότερες ψήφους από το 2016.

Κανείς στην Ευρώπη δεν φαίνεται να τολμά να δει τι συμβαίνει μπροστά μας, διότι όλοι προσκολλώνται στην ιδέα των Ηνωμένων Πολιτειών που αποτελούν πρότυπο δημοκρατίας. Διαβάστε το Σύνταγμα των ΗΠΑ, θα σας πάρει μόνο λίγα λεπτά. Αναγνωρίζει την κυριαρχία των ομοσπονδιακών κρατών και όχι του λαού. Ο κύριος σχεδιαστής του, ο Αλέξανδρος Χάμιλτον, το είπε και έγραψε στο Federalist Papers : σκοπός του είναι να δημιουργήσει ένα καθεστώς συγκρίσιμο με τη βρετανική μοναρχία χωρίς αριστοκρατία, σίγουρα όχι δημοκρατία.

Αυτό το σύνταγμα διήρκεσε δύο αιώνες μόνο λόγω του συμβιβασμού των Πρώτων Δέκα Τροποποιήσεων ( Bill of Rights ). Αλλά σε αυτήν την εποχή της παγκοσμιοποίησης των πληροφοριών, όλοι μπορούν να δουν ότι τα ζάρια είναι φορτωμένα. Αυτό το σύστημα είναι σίγουρα ανεκτικό, αλλά ολιγαρχικό. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, σχεδόν όλοι οι νόμοι καταρτίζονται από οργανωμένες ομάδες πίεσης, ανεξάρτητα από το ποιος εκλέγεται στο Κογκρέσο και τον Λευκό Οίκο. Το πολιτικό προσωπικό είναι απλώς μια οθόνη καπνού που κρύβει την πραγματική Δύναμη. Κάθε απόφαση κάθε πολιτικού σημειώνεται από αυτές τις ομάδες και οι κατάλογοι που συγκεντρώνουν την υποταγή τους δημοσιεύονται κάθε χρόνο.

Οι Ευρωπαίοι, που θέλουν να εκπροσωπήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες ως δημοκρατικό έθνος, συνεχίζουν να ισχυρίζονται ότι οι προεδρικές εκλογές είναι θέμα των ψηφοφόρων. Αυτό είναι απολύτως ψευδές. Το σύνταγμα δεν προβλέπει την εκλογή του ομοσπονδιακού προέδρου στο δεύτερο βαθμό από τον λαό, αλλά από ένα εκλογικό σώμα που διορίζεται από τους κυβερνήτες. Με την πάροδο του χρόνου, οι κυβερνήτες κατέληξαν να διεξάγουν εκλογές στις πολιτείες τους πριν επιλέξουν τα μέλη του Electoral College. Μερικοί έχουν συμφωνήσει να το συμπεριλάβουν στα τοπικά τους συντάγματα, αλλά όχι σε όλα. Στο τέλος, το ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο δεν με νοιάζει, όπως έκανε όταν ο Τζορτζ Μπους εναντίον του Αλ Γκορ διορίστηκε πριν από 20 χρόνια. Δηλώνει ρητά ότι η πιθανή νοθεία εκλογών που πραγματοποιήθηκε στη Φλόριντα δεν εμπίπτει στη δικαιοδοσία της.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ντόναλντ Τραμπ πιθανότατα θα είχε κερδίσει τις εκλογές του 2020 εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν δημοκρατία, αλλά έχασε επειδή είναι μια ολιγαρχία και οι πολιτικοί δεν τον θέλουν.

Οι Τζάκικοι, υποστηρικτές της δημοκρατίας, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να πάρουν όπλα για να θριαμβεύσουν το σκοπό τους, όπως προβλέπει ρητά η δεύτερη τροποποίηση του Συντάγματος τους. Με την αρχική έννοια της δεύτερης τροπολογίας, το δικαίωμα των Αμερικανών να αποκτούν και να φέρουν κάθε είδους όπλα πολέμου αποσκοπεί να τους επιτρέψει να επαναστατήσουν εναντίον μιας τυραννικής κυβέρνησης, όπως έκαναν κατά της βρετανικής μοναρχίας. Αυτό είναι το νόημα του συμβιβασμού του 1789, τον οποίο η πλειοψηφία τους θεωρούσε ότι έχει σπάσει.

Ο στρατηγός Michael Flynn, ο βραχύβιος σύμβουλος εθνικής ασφάλειας, ζήτησε μόλις την αναστολή του συντάγματος και την εισαγωγή στρατιωτικού νόμου για την πρόληψη εμφυλίου πολέμου. Το Πεντάγωνο, του οποίου το κεφάλι αντικαταστάθηκε πριν από ένα μήνα από τον απερχόμενο πρόεδρο υπέρ φίλων του στρατηγού, βρίσκεται δίπλα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, εν τω μεταξύ, ανακοίνωσε ότι θα εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου του Τέξας που θα αποφανθεί για την απάτη στις τοπικές εκλογές. Το Τέξας είναι ένα από τα δύο κράτη που σχημάτισαν μια ανεξάρτητη δημοκρατία πριν ενταχθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλά όταν έγινε μέλος, διατήρησε το δικαίωμα να εξαιρεθεί. Το 2009, τότε ο κυβερνήτης Rick Perry απείλησε να αποχωρήσει. Αυτή η ιδέα συνεχίζει να ισχύει. Σήμερα, το τοπικό Κογκρέσο αναμένεται να αποφασίσει για την πρόταση του εκπροσώπου Kyle Biedermann για δημοψήφισμα ανεξαρτησίας.

Η διαδικασία διάλυσης των Ηνωμένων Πολιτειών θα μπορούσε να είναι ταχύτερη από εκείνη της ΕΣΣΔ. Μελετήθηκε τότε στη Μόσχα από τον καθηγητή Igor Panarin. Τα δημογραφικά στοιχεία έχουν αλλάξει από τότε και έχουν αναλυθεί από τον Colin Woodard. Στη συνέχεια, η χώρα θα χωριστεί σε 11 ξεχωριστά κράτη σε πολιτιστική βάση.

JPEG - 36,5 kb
Οι 11 αντίπαλες πολιτιστικές κοινότητες που μοιράζονται τις Ηνωμένες Πολιτείες σήμερα.

Σε αυτά τα προβλήματα προστίθενται οι καταγγελίες εναντίον των νομοθετικών οργάνων περίπου 20 πολιτειών που εξέδωσαν νόμους κατά τη διάρκεια της επιδημίας Covid-19 που διέπουν τις εκλογές με τρόπο αντίθετο με τα συντάγματά τους. Εάν αυτές οι προσφυγές, οι οποίες είναι νομικά βάσιμες, είναι επιτυχημένες, θα πρέπει να ακυρώσουν όχι μόνο τις προεδρικές εκλογές, αλλά και όλες τις τοπικές εκλογές (κοινοβουλευτικοί, σερίφηδες, εισαγγελείς κ.λπ.). Δεν θα είναι δυνατή η επαλήθευση των υποτιθέμενων γεγονότων στο Τέξας και αλλού μέχρι τη σύνοδο του Ομοσπονδιακού Εκλογικού Συμβουλίου. Το Τέξας και άλλες πολιτείες με παρόμοιες προσφυγές, καθώς και εκείνες που θα πρέπει να ακυρώσουν τις εκλογές, δεν θα μπορούν επομένως να συμμετάσχουν στον διορισμό του επόμενου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Σε μια τέτοια περίπτωση, η μόνη διαδικασία αντικατάστασης που ισχύει είναι για το νέο Κογκρέσο,στην οποία οι Πουριτάνοι είναι στη μειονότητα και οι Τζάκσονικοι είναι στην πλειοψηφία.

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θεωρησα το αρθρο αξιολογο γιατι "βλεπει" μια αλλη οπτικη γωνια των πραγματων και καλο ειναι να μην βλεπουμε τα πραγματα μονοπλευρα.

Σιγουρα η μεταφραση φανταζομαι εχει καποια λαθακια αλλα σε γενικες γραμμες δεν αλλοιωνει την ουσια αυτων που περιγραφονται.



 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

 

Σχόλια

  1. Επαναλαμβανω: εαν οι Διερεμενες Πολιτιες Αμερικης δεν αποχτησουν ΕΝΑ ΕΝΙΕΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (τροποποιωντας στο σημιο αφτο το συνταγμα τους) το οπιο ενιεο εκλογικο συστημα θα ελεγχετε απο μικτη επιτροπη ανωτατων δικαστικων κε στρατιωτικων, τοτε ΚΑΘΕ ΤΕΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝΕ ΑΦΤΑ ΤΑ ΜΑΣΚΑΡΑΛΙΚΙΑ που θα τους ξεφτελιζουν παγκοσμιως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. . . . μαφτα κε μαφτα αγαπητοι συντροφοι κε εν καναπε συναγωνιστες, βαδιζουμε ολοταχως ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΕ δημιουργικέ επαναστάτη...δέν μας δίνεις την διεύθυνσή σου να σου στείλουμε δώρο κανένα λεξικό μπάς και σταματήσεις να μας ζαλίζεις με την εσκεμμένη ανορθογραφία σου? Στις 7 Ιανουαρίου ανοίγουν τα σχολεία..να μας δώσεις τα στοιχεία σου να σε κάνουμε έστω και καθυστερημένα εγγραφή...ΣΙΓΟΥΡΑ θα σε δεχτούν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΗΜΟΥ ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΑΡΑΤΕ με την πουτανα την ορθογραφια σας // καπιον δημιουργικο λογο δεν εχετε ? // ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΝ ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΕ ΚΕ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΡΕΣΕΙ Η ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΓΕΙΝ ΣΟΥ.....ΑΛΛΑ.....ΕΛΕΟΣ......ΔΕ ΣΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΤΙΠΟΤΙΣ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΑΣ!!!!!!.....ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΟΡΘΩΣ ΓΡ<ΦΕΙΝ

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις