Διαρροή εγγράφων αποκαλύπτουν ότι το Πεκίνο έχει δημιουργήσει μια τεχνολογική συμμαχία με χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ

 

Το Κινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) ενισχύει την συνεργασία σε θέματα τεχνολογίας με χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας στο πλαίσιο της

πρωτοβουλίας «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος» (BRI), σύμφωνα με κυβερνητικά έγγραφα που διέρρευσαν από μια αξιόπιστη πηγή και αποκτήθηκαν πρόσφατα από την Epoch Times. Ένας αναλυτής πιστεύει ότι πρόκειται για μια προσπάθεια αντίκρουσης των ενεργειών της Δύσης για περιορισμό της μεταφοράς πνευματικής ιδιοκτησίας στην Κίνα.

Το BRI είναι το σχέδιο εξωτερικής πολιτικής του Πεκίνου για την οικοδόμηση πολιτικής επιρροής μέσω επενδύσεων σε έργα υποδομής σε όλη την Ασία, την Ευρώπη και την Αφρική.

Ένα από τα έγγραφα υποδηλώνει ότι τον Ιούνιο του 2018, εν μέσω του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας, το ΚΚΚ ίδρυσε την Συμμαχία σε θέματα Επιστήμης και Τεχνολογίας ή αλλιώς BRAST (Belt and Road Alliance for Science and Technology), μια υπηρεσία συντονισμού της τεχνολογικής συνεργασίας μεταξύ του Πεκίνου και των χωρών που συμμετέχουν στο BRI.

 

Στις 28 Νοεμβρίου 2018, το τμήμα διεθνούς συνεργασίας του Υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΚΚΚ εξέδωσε ανακοίνωση, δηλώνοντας ότι συνεργάζεται με πρώην μέλη του Συμφώνου της Βαρσοβίας (επίσης γνωστό ως Οργανισμός Συνθήκης της Βαρσοβίας) για τη δημιουργία μιας διεθνούς τεχνολογικής συμμαχίας.

Το Σύμφωνο της Βαρσοβίας ιδρύθηκε από τη Σοβιετική Ένωση το 1955 ως απάντηση στο NATO. Ήταν μια στρατιωτική συμμαχία μεταξύ της Σοβιετικής Ένωσης και επτά κομμουνιστικών κρατών του Ανατολικού Μπλοκ: Αλβανία (αποσύρθηκε το 1968), Βουλγαρία, Τσεχοσλοβακία, Ανατολική Γερμανία, Ουγγαρία, Πολωνία και Ρουμανία. Το Σύμφωνο διαλύθηκε το 1991.

Οι χώρες που αναφέρονται στο κινεζικό έγγραφο είναι η Ρωσία, Λευκορωσία, Ουκρανία, Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν, Κιργιστάν, Τατζικιστάν, Τουρκμενιστάν, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Μολδαβία· και 16 χώρες στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη: Πολωνία, Τσεχική Δημοκρατία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Κροατία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Μαυροβούνιο, πΓΔΜ, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Αλβανία, Εσθονία, Λιθουανία και Λετονία.

Διακρατική ομάδα τεχνολογίας

Το BRAST συν-ιδρύθηκε από την Κίνα και το Καζακστάν το 2018 σύμφωνα με κοινό ανακοινωθέν από τη σύνοδο του BRI με θέμα τη διεθνή συνεργασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το BRAST σπάνια αναφέρεται στις επίσημες αναφορές της Κίνας.
Το καταστατικό του οργανισμού δηλώνει ότι τα μέλη του συμβουλίου επιλέγονται από τις χώρες του BRI και είναι εμπειρογνώμονες στους τομείς τους, συμπεριλαμβανομένων επιστημόνων, ακαδημαϊκών, επιχειρηματικών ηγετών, πρώην πολιτικών και υψηλών αξιωματούχων.

Η συμμαχία αποτελείται από τα ακόλουθα τμήματα: (1) μαζική διάσκεψη μελών · (2) το Συμβούλιο · (3) τη Γραμματεία · (4) την Επαγγελματική Επιτροπή · (5) η Επιτροπή βιομηχανίας · (6) το Οικονομικό Τμήμα · και (7) το Τμήμα Νομικών Θεμάτων.

Το BRAST εστιάζει στη δημιουργία διεθνών επιστημονικών και τεχνολογικών πλατφορμών· καλλιέργεια ταλέντων και δεξαμενών σκέψης για τα κράτη μέλη· και δημιουργία μεγάλων διεθνών έργων και εργαστηρίων, συμπεριλαμβανομένης της Έρευνας & Ανάπτυξης πάνω σε κρίσιμες τεχνολογίες.

Ο οργανισμός έχει δημιουργήσει συνεργασίες με βιομηχανίες, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα με τις προαναφερόμενες χώρες.


Το BRAST διοικείται από το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της Κίνας, το οποίο είναι υπεύθυνο για την αστυνομία της χώρας και το Υπουργείο Δικαιοσύνης του Καζακστάν. Η ηγετική ομάδα εργασίας του BRI επιβλέπει τον οργανισμό και λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις.
 
 

Τι κρύβεται πίσω από το BRAST;

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις σε κορυφαίες τεχνολογικές εταιρείες της Κίνας όπως η Huawei, η ZTE και η Hikvision, επικαλούμενες απειλές για την εθνική ασφάλεια. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) τον Ιούνιο χαρακτήρισε επίσημα την Huawei και τη ZTE ως απειλές εθνικής ασφάλειας, απαγορεύοντας στους παρόχους τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ να εκμεταλλευτούν ένα ομοσπονδιακό ταμείο 8,3 δισ. δολαρίων για την αγορά εξοπλισμού από τις εταιρείες.

Και οι δύο εταιρείες είναι στενά συνδεδεμένες με το ΚΚΚ και τον στρατιωτικό του εξοπλισμό, καθώς «υπόκεινται σε μεγάλο βαθμό στο κινεζικό δίκαιο που τους υποχρεώνει να συνεργάζονται με τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας», δήλωσε ο πρόεδρος της FCC, Ajit Pai.

Τον Οκτώβριο, ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε την έκθεση, «Εθνική στρατηγική για κρίσιμες και αναδυόμενες τεχνολογίες», η οποία προσδιόρισε 20 τομείς τεχνολογίας ως κρίσιμους για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης (AI), της ενέργειας, της κβαντικής επιστήμης πληροφοριών, των τεχνολογιών επικοινωνίας και δικτύωσης, ημιαγωγοί και διαστημικές τεχνολογίες.

Ένα μήνα αργότερα, το ΚΚΚ κυκλοφόρησε το «14ο Πενταετές Σχέδιο» (για τα έτη 2021–2025), το οποίο επικεντρώνεται στην ανάπτυξη των βασικών τεχνολογικών τομέων της Κίνας όπως ημιαγωγοί, τεχνητή νοημοσύνη, κβαντική επιστήμη πληροφοριών, ολοκληρωμένα κυκλώματα και τεχνολογία αεροδιαστημικής.

Τα προγράμματα των δύο χωρών αλληλεπικαλύπτονται σε πολλούς τομείς.

Ο σχολιαστής υποθέσεων της Κίνας, Λι Λινγί (Li Linyi), σημείωσε ότι τα έθνη που αναφέρονται στα έγγραφα της κινεζικής κυβέρνησης είναι πρώην μέλη του Συμφώνου της Βαρσοβίας. Καθώς οι περισσότερες από αυτές είναι πρώην κομμουνιστικές χώρες, πιστεύει ότι το ΚΚΚ τις στοχεύει για να οικοδομήσει περαιτέρω πολιτικούς και οικονομικούς δεσμούς – ειδικά υπό το πρίσμα των πρόσφατων περιορισμών των ΗΠΑ στις κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας.

Ο Λι είπε ότι ένα νέο «Σύμφωνο της Βαρσοβίας» έχει διαμορφωθεί στο όνομα της παγκόσμιας τεχνολογικής συνεργασίας, μέσω του οποίου το ΚΚΚ αποτελεί σοβαρή απειλή για τη διεθνή τάξη πραγμάτων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

 

Σχόλια

  1. Είναι αλήθεια ότι η Κίνα γιγαντώνεται σε όλους τους τομείς.
    Όμως όταν λέμε Κίνα, εννοούμε ΚΚΚ (Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας) κι αυτός είναι ο κίνδυνος.

    Ήθελα πολύ να ξέρω ποιες είναι οι πραγματικές σχέσεις Ρωσίας και Κίνας, δεν έχω ιδέα επ' αυτού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι σχεσεις πιστεψεμε ειναι αγαστες.
      Η ρωσσια τους δινει ατελειωτη τεχνογνωσια σε πυρινικα οπλικα συστηματα και οτι αλλο μπορεις να φανταστεις.
      Το ιδιο κανανε και οι αμερικανοι και το ισραηλ δυσικα.
      Ειναι φανερο οτι επι αιωνες οι κινεζοι ζουσαν 100 χρονια πισω απο την δυση και ξαφνικα φτιαχνουν πυρινικα οπλα υπερσυχρονα και καθε λογης τεχνολογια σαν να τους ηρθε η θεια φωτιση.μην γελιωμαστε λοιπον οι απο δω τους φτιαξανε σαν νεα εδρα για την υλοποιηση της υποδουλωσης.

      Διαγραφή
    2. Παππά, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα μεταξύ Ρωσίας και Κίνας εν έτει 2020.
      Το μόνο που τους δίνουν τώρα οι Ρώσοι, είναι φυσικό αέριο.
      Πυρηνική τεχνολογία τους έδωσε η Σοβιετική Ένωση, αλλά εγώ ρωτάω ποιες είναι οι σχέσεις τους τώρα.
      Τεχνολογία τους έδωσε η Silikon Valley, όπως αποδεικνύεται από τη συνεργασία αυτών των δύο σε πολιτικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια.

      Διαγραφή
  2. Ειναι πολυ απλο.
    Οι σιωνιστες που κατεχουν ολο το κεφαλαιο του πλανητη και χρηματοδοτησαν χιτλερ αλλα και τον κουμουνισμο απετυχαν να μας σκλαβωσουν και χρησιμοποιησαν τους ναζι να ενωσουν την εθρωπη με το επικαλυμα της συνεργασια αμεσως μετα το πολεμο του 40.
    Αυτοι εφτιαξαν την ΕΕ και αφου εκμεταλευτηκαν την αμερικη καταλαβαν οτι δεν ειναι ικανο εκει να περασουν τον κουμουνισμο λογο κουλτουρας και ετσι προετοιμασαν την ετοιμη κουμουνιστικη κινα.
    Αλλαξαν εδρα δηλαδη και τωρα με την βοηθεια αυτου του τερατος θα επειχηρησουν ξανα να υποδουλωσουν ολο τον πλανητη.
    Μετεφεραν ολες τις επειχηρησεις εκει και τα χρηματα απο τις τραπεζες και ετσι η αμερικη τωρα τους ειναι αχρηστη και την διαλυουν ωστε να μην μπορει να αντισταθει στην υποδουλωση.
    Αυτο ζουμε τωρα .
    Ο στοχος ηταν παντα ο κουμουνισμος παντου και για αυτο οι αμερικανοεβραιοι τραπεζιτες χρηματοδοτουσαν αδρα τους εβραιους λενιν μαρξ τροτσκι κτλ κτλ.
    Αυτο κανουν και σημερα και δν δειχνει καποιος να τους αντιστεκεται μην γελιωμαστε.
    Οι μονοι που αντιστεκωντε ειναι οι λαοι οπως βλεπουμε για το εμβολιο τον κοροιδοιο κτλ κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η σημερινή διαμάχη είναι πολύ ευρύτερη από σιωνιστές εναντίον αντισιωνιστών, όπου έχεις κολλήσει και διαρκώς επαναλαμβάνεις, λες και εμείς δεν γνωρίζουμε τι σημαίνει σιωνισμός (μάλιστα στα πρώτα σχόλιά σου τους έλεγες εβραίους όλους, σου είπα ότι δεν είναι το ίδιο εβραίος και σιωνιστής).

      Η σημερινή διαμάχη είναι Παγκοσμιοποιητές εναντίον Πατριωτών/Αντιπαγκοσμιοποιητών και Σατανιστές εναντίον Ηθικών/Υγιών.

      Ο Τραμπ και οι άνθρωποί του έχουν ταχθεί στο δεύτερο στρατόπεδο κι ας επιμένεις εσύ ότι είναι Σιωνιστής. Άλλο φίλος των Εβραίων, άλλο Σιωνιστής.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις