Καταστράφηκε το 50% του ενεργειακού συστήματος της Ουκρανίας...!!!

Καταστράφηκε το 50% του ενεργειακού συστήματος της Ουκρανίας: 12 Ταξιαρχίες κόλλησαν στην Χερσώνα – ΗΠΑ: Αδειάζουν πόλεις 

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Denys Shmygal

δήλωσε ότι σχεδόν το 50% του ενεργειακού συστήματος της Ουκρανίας είναι εκτός λειτουργίας με το ποσοστό να αναμένεται να έχει αυξηθεί και άλλο εξαιτίας των τελευταίων ρωσικών βομβαρδισμών.

Η Ukrenergo ανέφερε ότι μόνο

στις 15 Νοεμβρίου, 15 εγκαταστάσεις ηλεκτρικής ενέργειας υπέστησαν ζημιές, 1000 χιλιόμετρα γραμμών υψηλής τάσης δεν λειτουργούν. Οι υποδομές που είναι απαραίτητες για τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας από τα δυτικά προς τα ανατολικά έχουν πληγεί.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρωθυπουργό, υπό αυτές τις συνθήκες, η Ουκρανία χρειάζεται πρόσθετη υποστήριξη από ευρωπαίους εταίρους στον ενεργειακό τομέα, την προμήθεια πρόσθετου εξοπλισμού, όσο και πρόσθετους οικονομικούς πόρους.

Έχουν καταστραφεί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής, θερμοηλεκτρικοί σταθμοί και υδροηλεκτρικοί σταθμοί.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της ουκρανικής κυβέρνησης, οι ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις στην κρίσιμη υποδομή της Ουκρανίας δεν σταματούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε ο Ουκρανός υπουργός Ενέργειας Γκαλουσένκο, μόνο στις 15 Νοεμβρίου, η Ρωσία εκτόξευσε περίπου 100 πυραύλους σε πόλεις της Ουκρανίας, η οποία ήταν μια από τις πιο καταστροφικές επιθέσεις στο ενεργειακό σύστημα της χώρας από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης. Ακολούθησε δεύτερο κύμα με 50 πυραύλους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις