ΤΑ ΟΥΚ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΝΑΤΙΝΑΞΑΝ ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ FEMA ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΚΑΡΟΛΙΝΑ

 

Καθώς ένας πλεον εξασθενημένος τυφώνας Ίαν

κινήθηκε προς τη Νότια Καρολίνα το απόγευμα της Παρασκευής, το ίδιο έκανε και κάτι πιο δυσοίωνο και θανατηφόρο από οποιαδήποτε καταιγίδα που είχε φτάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένα μεταφορικό σκάφος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης, που στην καθομιλουμένη ονομάζεται φορτηγίδα FEMA, ακολούθησε τον Ίαν σε ασφαλή απόσταση, λίγο πιο πέρα ​​από τις εξωτερικές ζώνες της καταιγίδας. Αυτά τα μαμούθ, πανύψηλα πλοια-φαντάσματα, μήκους πολλών εκατοντάδων ποδιών και πολλών ορόφων, έχουν συχνά ακολουθήσει τυφώνες που έπεσαν πάνω-κάτω στην ανατολική ακτή ή κατά μήκος του Κόλπου του Μεξικού. Η FEMA τα αποκαλεί πλοία νοσοκομείων ή καταφύγια προσωρινής μετεγκατάστασης, αλλά αυτές οι περιγραφές είναι παραπλανητικές. Οι ανθρωποι που επέβαιναν σε αυτά τα πλοία και έζησαν για να μιλήσουν γι' αυτό, είδαν τη φρίκη που κρύβεται μέσα στα διαφράγματα: γκιλοτίνες και συσκευές βασανιστηρίων που θυμίζουν Μεσαίωνα.

Τον Αύγουστο του 2017, αφότου ο τυφώνας Χάρβεϊ κατέστρεψε περιοχές του Νότιου Τέξας, ένα έφηβο αγόρι είδε τον εν διαστάσει πατέρα του, έναν άστεγο κτηνίατρο, να σύρεται σε μια φορτηγίδα της FEMA που ελλιμενίστηκε στο Πορτ Άρθουρ του Τέξας. Είχε με κάποιο τρόπο μπει και βγει από το πλοίο χωρίς να τραβήξει την προσοχή, και παρόλο που δεν βρήκε ποτέ τον πατέρα του, αργότερα είπε ότι αυτό που συνέβη μέσα στο πλοίο του θύμισε την ταινία Hostel, μια σατανική ταινία βασανιστηρίων-πορνό που θα προτιμούσαμε να μην συζητήσουμε.

Αυτά τα γεγονότα θα μπορούσαν να επαναληφθούν αυτό το Σαββατοκύριακο, αν η φορτηγίδα της FEMA είχε αγκυροβολήσει κοντά στο Τσάρλεστον ή στο Τζόρτζταουν της Νότιας Καρολίνας.

Αλλά καθώς το μάτι του Ίαν χτύπησε την ακτή και η FEMA περιμενε την καταιγίδα, οι ΟΥΚ των ΗΠΑ σε ένα υποβρύχιο κλάσης Λος Άντζελες είχαν στραμμένο το βλέμμα τους στο FEMA. Από μια δεξαμενή κλειδώματος στην κορυφή του υποβάθρου, τα ΟΥΚ, οπλισμένα με ειδικες εξαρτησεις και με τη βοήθεια οχημάτων παράδοσης SEAL (μηχανοκίνητα υποβρύχια έλκηθρα), αναπτύχθηκαν σε επικίνδυνα νερά και αναχαίτισσαν τη φορτηγίδα που καθυστερούσε. Τοποθέτησαν εκρηκτικά κατά μήκος του κύτους, στη συνέχεια υποχώρησαν σε ασφαλή απόσταση και πυροδότησαν εξ αποστάσεως . Η φορτηγίδα FEMA βρισκόταν περίπου 35 μίλια ανατολικά της Τζόρτζταουν της Νότιας Καρολίνας, όταν χτυπηθηκε και βυθίστηκε σε θαλασσοταραχή.

Όλα τα ΟΥΚ επέστρεψαν με ασφάλεια στο υποβρύχιο, είπε μια πηγή από το γραφείο του στρατηγού David H. Berger.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο στρατηγός Μπέργκερ είχε αρκετές συνομιλίες με τους ομολόγους του της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του Ναυτικού των ΗΠΑ (USNSWC) πριν από την αποστολή. Ο στρατηγός, έχοντας επίγνωση των συνεχιζόμενων παραπτωμάτων της FEMA στη Νοτιοδυτική Φλόριντα, ανέλαβε αποφασιστικά μέτρα όταν επιβεβαίωσε την παρουσία μιας φορτηγίδας της FEMA στον απόηχο του Ίαν. Είχε ρωτήσει το USNSWC εάν τα ΟΥΚ ήταν κοντά και διαθέσιμα για ταχεία ανάπτυξη. Ευτυχώς ήταν, και η επιχείρηση πήρε πράσινο φως.

«Η καταστροφή της φορτηγίδας FEMA πιθανότατα έσωσε πολλές ζωές», είπε η πηγή μας. «Δυστυχώς, η FEMA έχει πολλά από αυτά και συχνά είναι αγκυροβολημένα στη Βενεζουέλα όταν δεν χρησιμοποιούνται. Όταν η FEMA γνωρίζει ότι έρχεται καταιγίδα, κινητοποιεί αυτά τα κολασμένα πλοία».

Ερωτηθείς γιατί το υποβρύχιο κλάσης του Λος Άντζελες δεν τορπίλησε απλώς τη φορτηγίδα, η οποία θα ήταν ασφαλέστερη μεθοδος και δεν θα έθετε σε κίνδυνο τα ΟΥΚ, η πηγή μας είπε: «Καταλαβαίνεις  ότι δεν αποφασιζω εγω. Δεν ξέρω γιατί πήγαν με ΟΥΚ αντί για τορπίλες. Δεν συμμετείχα στον επιχειρησιακό σχεδιασμό». 




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατυρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν....














ΠΗΓΗ












Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις