Οι Ιταλοί έδωσαν ένα μάθημα αξιοπρεπειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικά στην Φον Ντερ Λάιεν

 Σαλβίνι - Μπερλουσκόνι - Μελόνι

Η Τζόρτζια Μελόνι και η δεξιά παράταξη Αδέλφια της Ιταλίας

της οποίας ηγείται αναδείχθηκε πρώτο κόμμα στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν χθες Κυριακή στην Ιταλία και όπως ανακοίνωσε η ίδια σήμερα το πρωί θα είναι η επόμενη πρωθυπουργός (και η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός) της Ιταλίας.

«Οι Ιταλοί έστειλαν καθαρό μήνυμα υπέρ μιας κυβέρνησης της δεξιάς υπό την ηγεσία των Αδελφών της Ιταλίας», είπε η Τζόρτζια Μελόνι, κατά τη διάρκεια σύντομης δήλωσής της στον Τύπο στη Ρώμη, «Θα κυβερνήσουμε για όλους» τους Ιταλούς, υποσχέθηκε.

Μίλησε για βραδιά «υπερηφάνειας» για την παράταξή της, σπεύδοντας να προσθέσει πως το κόμμα βρίσκεται στην αφετηρία και όχι στη γραμμή του τερματισμού. Μίλησε για δύσκολη κατάσταση στη χώρα και τόνισε πως θα χρειαστεί συνεισφορά από όλους.

Σκοπός της κυβέρνησής της θα είναι, είπε, «να ενώσουμε τον λαό, να προαγάγουμε αυτά που τον ενώνουν μάλλον παρά αυτά που τον χωρίζουν», προσθέτοντας απευθυνόμενη στους οπαδούς της «δεν θα προδώσουμε την εμπιστοσύνη σας».

 

 

Ακόμη δεν έχουν βγει τα οριστικά αποτελέσματα από τις εκλογές στην Ιταλία και τα πρώτα συγχαρητήρια στη Τζόρτζια Μελόνι  ήλθαν από την Ουγγαρία και τον Βίκτορ Ορμπαν.

Ο στενός συνεργάτης του Ούγγρου πρωθυπουργού και βουλευτής, Βαλάς Όρμπαν, έγραψε στο Twitter ότι «σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ φίλους που μοιράζονται ένα κοινό όραμα και προσέγγιση στις προκλήσεις της Ευρώπης».

Η αναφορά συνοδεύεται από συγχαρητήρια σε Τζόρτζια Μελόνι, Ματέο Σαλβίνι και Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αλλά και φωτογραφίες του Όρμπαν μαζί τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις