ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΣΑΝΓΚΑΗ: ΤΟΝ ΕΒΑΛΑΝ ΣΕ ΣΑΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΟΜΕΙΟ ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

ΜΜΜΜΜ 

Ένας ηλικιωμένος κάτοικος της Σαγκάης

θεωρήθηκε λανθασμένα νεκρός και τοποθετήθηκε μέσα σε σακούλα, προκειμένου να μεταφερθεί στο νεκροτομείο, στην τελευταία ιστορία φρίκης… από την κινεζική πόλη που παραμένει σε κατάσταση πολιορκίας λόγω κορονοϊού.

Βίντεο, που είδε το φως της δημοσιότητας την Κυριακή και έκτοτε έχει γίνει viral, δείχνει το κεφάλι ενός άνδρα – ενοίκου γηροκομείου – να εμφανίζεται από την κίτρινη σακούλα πτώματος, καθώς οι εργάτες το ανασηκώνουν από ένα όχημα.

 

 
 «Το γηροκομείο είναι τόσο χάλια. Έστειλαν έναν ζωντανό άνθρωπο σε μια νεκροφόρα και είπαν ότι ήταν νεκρός. Το προσωπικό του νεκροτομείο, όμως, είπε ότι ακόμα κουνιόταν… Είναι ανεύθυνο, πραγματικά ανεύθυνο».

Σύμφωνα με το CNN, στην κινεζική πλατφόρμα Weibo, που θυμίζει το δικό μας Twitter, πολλοί εξέφρασαν την οργή τους για το «λάθος» των Αρχών.

«Αυτό είναι κανονική ανθρωποκτονία από πρόθεση», έγραψε ένας χρήστης.

 

 

Πολλοί άλλοι επεσήμαναν ότι ο άνδρας θα μπορούσε να είχε θαφτεί ή αποτεφρωθεί αν δεν είχε βρεθεί ζωντανός. «Η κυβέρνηση δεν νοιάζεται … τι συμβαίνει στη Σαγκάη;».

Η κυβέρνηση της περιοχής απάντησε στο περιστατικό τη Δευτέρα, επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή της ότι η κατάσταση της υγείας του ηλικιωμένου άνδρα είναι πλέον σταθερή.

Τρεις αξιωματούχοι απομακρύνθηκαν από το γραφείο πολιτικών υποθέσεων και το γραφείο κοινωνικής ανάπτυξης της περιφέρειας, ενώ απομακρύνθηκε και ο επικεφαλής του οίκου ευγηρίας,  υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Οι Αρχές έχουν επίσης ανακαλέσει την άδεια ενός γιατρού, που εμπλέκεται στην υπόθεση, και ο οποίος βρίσκεται τώρα υπό έρευνα, σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα Global Times.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις