Ο ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΙΣ ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ

  

Γερμανός βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προειδοποίησε για μια

προσπάθεια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) να καταλάβει την κυβερνητική εξουσία σε περίπτωση πανδημίας.

 Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι της στο YouTube τον περασμένο μήνα, η ευρωβουλευτής Christine Anderson εξήγησε ότι, από την 1η Μαρτίου 2022, μια διακυβερνητική ομάδα εργασίας εργάζεται για την αναθεώρηση των συνθηκών που υπάρχουν μεταξύ του ΠΟΥ και των κρατών μελών του.

Η Άντερσον εξήγησε ότι η αναθεώρηση «στοχεύει να δώσει στον ΠΟΥ de facto κυβερνητική εξουσία στα κράτη μέλη του σε περίπτωση πανδημίας, χωρίς ανάμειξη ή διαβούλευση με τις εθνικές κυβερνήσεις ή τα εθνικά κοινοβούλια».

 Αυτό ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον ΠΟΥ σε ένα δελτίο τύπου με ημερομηνία 21 Δεκεμβρίου 2021, το οποίο ανέφερε ότι «η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας συμφώνησε να ξεκινήσει μια παγκόσμια διαδικασία για να… ιδρυθεί ένα διακυβερνητικό διαπραγματευτικό σώμα (INB) για τη σύνταξη και τη διαπραγμάτευση μιας σύμβασης, συμφωνίας του ΠΟΥ , ή άλλο διεθνές μέσο για την πρόληψη, την ετοιμότητα και την αντιμετώπιση της πανδημίας».

 «Το INB θα πραγματοποιήσει την πρώτη του συνεδρίαση έως την 1η Μαρτίου 2022 (για να συμφωνήσει σχετικά με τους τρόπους εργασίας και τα χρονοδιαγράμματα) και τη δεύτερη μέχρι την 1η Αυγούστου 2022 (για να συζητήσει την πρόοδο σε ένα προσχέδιο εργασίας)», ανακοίνωσε το δελτίο τύπου.

 Το ίδιο ανακοινώθηκε επίσης στον ιστότοπο του συμβουλίου της ΕΕ, το οποίο ανέφερε ότι το INB «θα πραγματοποιήσει την επόμενη συνεδρίασή του έως την 1η Αυγούστου 2022, για να συζητήσει την πρόοδο σε ένα προσχέδιο εργασίας [και] θα παραδώσει στη συνέχεια έκθεση προόδου στην 76η Παγκόσμια Υγεία Συνέλευση το 2023, με στόχο να εγκριθεί το μέσο έως το 2024».
 

 Και οι δύο ιστότοποι διαθέτουν βίντεο που προειδοποιούν τον κόσμο για «άλλες πανδημίες» που θα χτυπήσουν στο μέλλον.

 «Την επόμενη φορά, ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί», αναφέρει το βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Συμβουλίου της Ε.Ε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις