Οι 4 καβαλάρηδες της Αποκάλυψης!

 Μπορεί να είναι καρτούν κείμενο

 
Ο πρώτος καβαλάρης της Αποκάλυψης αναφέρεται στην Αποκάλυψη 6:2 «Και είδα, και ξάφνου, ένα άλογο, λευκό και εκείνος που καθόταν επάνω σ' αυτό είχε ένα τόξο και του δόθηκε ένα στεφάνι, και βγήκε νικώντας, για να νικήσει.» Αυτός ο πρώτος καβαλάρης αναφέρεται πιθανόν στον Αντίχριστο, που θα του δοθεί εξουσία και θα κατακτήσει όλους που θα του αντισταθούν. Ο Αντίχριστος είναι ο ψευδής μιμητής του αληθινού Χριστού, που επίσης θα επιστρέψει πάνω σε ένα λευκό άλογο (Αποκάλυψη 19:11-16).
Ο δεύτερος καβαλάρης της Αποκάλυψης εμφανίζεται στην Αποκάλυψη 6:4, «Και βγήκε ένα άλλο άλογο, κόκκινο και σ' αυτόν που καθόταν επάνω σ' αυτό δόθηκε να σηκώσει την ειρήνη από τη γη, και να σφάξουν ο ένας τον άλλον, και του δόθηκε μια μεγάλη μάχαιρα.» 
 
Ο δεύτερος καβαλάρης αναφέρεται σ΄ ένα τρομερό πόλεμο που θα ξεσπάσει στους έσχατους καιρούς.
 
Ο τρίτος καβαλάρης περιγράφεται στην Αποκάλυψη 6:5-6, «…Και είδα, και ξάφνου, ένα άλογο, μαύρο, και εκείνος που καθόταν επάνω σ' αυτό είχε μια ζυγαριά στο χέρι του. Και άκουσα μια φωνή στο μέσον των τεσσάρων ζώων, που έλεγε: Ένας χοίνικας σιτάρι για ένα δηνάριο και τρεις χοίνικες κριθάρι για ένα δηνάριο και: Το λάδι και το κρασί μη τα βλάψεις.» Ο τρίτος καβαλάρης της Αποκάλυψης αναφέρεται σ΄ ένα μεγάλο λιμό που θα συμβεί, πιθανότατα ως αποτέλεσμα των πολέμων από το δεύτερο καβαλάρη.
 
Ο τέταρτος καβαλάρης αναφέρεται στην Αποκάλυψη 6:8, «Και είδα, και ξάφνου, ένα άλογο, ωχρό, και εκείνος που καθόταν επάνω σ' αυτό ονομαζόταν Θάνατος, και ο Άδης ακολουθούσε μαζί του και τους δόθηκε εξουσία επάνω στο ένα τέταρτο της γης να θανατώσουν με ρομφαία και με πείνα και με θάνατο, και με τα θηρία τής γης.» Ο τέταρτος καβαλάρης της Αποκάλυψης συμβολίζει τον θάνατο και την καταστροφή. Φαίνεται να είναι ένας συνδυασμός των προηγούμενων καβαλάρηδων. Ο τέταρτος καβαλάρης της Αποκάλυψης θα φέρει περαιτέρω πολέμους και τρομερούς λιμούς μαζί με φοβερές μάστιγες και αρρώστιες. Αυτό που είναι εκπληκτικό ή ίσως τρομακτικό, είναι ότι οι τέσσερις καβαλάρηδες της Αποκάλυψης είναι απλώς «πρόδρομοι» χειρότερων κρίσεων που θα έρθουν αργότερα στη μεγάλη θλίψη (Αποκάλυψη κεφάλαια 8-9 και 16).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

  1. Λές να έπιασε η ευχή των κινέζων, να γεννηθούμε σε
    ενδιαφέροντες καιρούς; 😊
    Capricorn ♑️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Αποκάλυψη του Ιωάννη και η Ακριτη αποδοχή της, ως "θεική".

    "Και έκανες ΗΜΑΣ εις τον θεόν ΗΝΩΝ βασιλεις και ιερείς και θέλομεν βασιλεύσει επί της Γης". (Αποκ. ε' 10)
    "Και ήκουσα τον αριθμόν των εσφραγισμένων εκατόν τεσσαράκοντα τέσσαρες χιλιάδες ήσαν οι εσφραγισμένοι εκ πάσης φυλής των υιών του ισραήλ". (Απ. ζ-4)
    Συνεχίζει ο Ιωάννης με το να μας αραδειάζει τις δώδεκα φυλές, Ιούδα, Ρουβήν, Γαρ, Ασήρ, Νεφθαλείμ.....Λευί, Ισσάχαρ, Ζαβουλών...Βενιαμίν, με τον αριθμό των δώδεκα χιλιάδων εσφραγισμένων, που αντιστοιχεί σε κάθε φυλή.

    "Από τον καπνό βγήκαν ακρίδες πάνω στη γή, στις οποίες δόθηκε εξουσία σαν την εξουσία που έχουν οι σκορπιοί της γης. Τούς δόθηκε εντολή να μην βλάψουν το χορτάρι της γης, ούτε κανένα χλωρό φυτό ούτε κανένα δένδρο , παρά μόνο τους ανθρώπους εκείνους που δεν έχουν την σφραγίδα τού θεού στα μετωπά τους. Αυτούς πήραν την εντολή να μην τους σκοτώσουν, αλλά μόνο να τους αφήσουν να βασανιστούν πέντε μήνες. Το βασανό τους θα είναι σαν τον πόνο που προκαλεί ο σκορπιός όταν τσμπήσει τον άνθρωπο. Εκείνες τις μέρες θ' αναζητούν οι άνθρωποι τον θάνατο κι ο θάνατος δεν θα έρχεται. Θα παρακαλούν να πεθάνουν κι ό θάνατος θ' απομακρύνεται απ' αυτούς". (Απ. 9' 3-4)

    Πιό αποκαλυπτικός ο Ιωάννης δεν θα μπορούσε να γίνει. Αλήθεια, χρειάζεται εδώ κάποιος να προσθέσει η και να σχολιάσει κάτι στα παραπάνω; H ακόμη πιό περα τολμά κανείς να αμβισβητήσει τις εξ αποκαλύψεως αλήθειες; Eίναι σαν να θεοδικεί. Mόνο οι ασεβείς και οι πρό Ιωάννου “ειδωλολάτρες” Ελληνες θα προβαίναν σε αυτές τις θεοδικίες κακομαθημένοι όπως ήσαν με κείνο το “Ουκ Ελληνικόν το Προσκυνείν” που ο Γέρος του Μωριά αργότερα το κανε σημαία με κείνο το “Εμεις και στους θεούς όρθιοι μιλούμε”.
    Αρχίζω και συνειδητοποιώ οτι το εαν βρίσκομαι δώ σήμερα και μπορώ να κοιτάζω τον Ήλιο κατάματα και χωρίς φίμωτρα, το οφείλω στους τελευταίους και αυτούς καλούμαι να τιμήσω και να υπερασπιστώ μαζί με όλους που επίσης τρέφονται με τα ίδια αισθήματα.
    Η Αποκάλυψη λοιπόν θα πρέπει να θεωρηθεί συμφώνως με τα παραπάνω τουλάχιστον, ως το πιό καταχθόνιο και ύπουλο "έργο/πλάνο” των σκοταδιστών μισανθρώπων σατανάδων που γεφυρώνει αδιάσπαστα την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη ολοκληρώνοντας έτσι το μεγαλεπήβολο σχέδιο των Σιων-ιστών, που οι κοιμισμένοι εργάτες και συνεργοί κατ’ Ηράκλειτον θα έφερναν εις πέρας.
    Ο συγγραφέας της συρραφής των προρήσεων των “προφητών” της Βίβλου, εκεί στην Πάτμο που τον βρίσκουν θα πρεπε να υποφέρει λόγω ακριδοφαγίας και από τσιμπήματα σκορπιών για να μας αφήσει αυτό το “αξιοθαύμαστο” πόνημα που θα μετέτρεπε τους ανθρώπους σε αυλιστές εφ’ όρου ζωής και μάλιστα γονατιστούς για να αποφεύγουν τα δαγκάματα από τις κόμπρες η και να οδηγούνταν πρόθυμα στά στόματα της Λερναίας ϋδρας και χωρίς καμίαν αντίσταση. Εκτός και αν δεν καταλαβαίνω αυτά που διαβάζω και ίσως χρειαστεί να σφαλίσω τα μάτια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις