"RED ALERT" ΣTHN TAIBAN...!!!


Η Ταιβάν έχει ανεβάσει το επίπεδο πολεμικού συναγερμού καθώς παρατηρείται έντονη στρατιωτική δραστηριότητα σε όλες τις επαρχίες της ανατολικής Κίνας που βρίσκονται απέναντι από το νησί.

Έχουν εντοπιστεί μετακινήσεις αρμάτων μάχης, τεθωρακισμένων και στρατιωτών του Κινεζικού Στρατού.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έχει ζητηθεί από τους κατοίκους να εφοδιαστούν με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Ίσως πλησιάζουμε σταδιακά στην “ώρα μηδέν”, στην εισβολή της Κίνας στην Ταιβάν.

Πάντως τα νέα δεν είναι ευχάριστα τόσο για τις ΗΠΑ όσο και για την Ταιβάν. Πρόσφατη αμερικανική μελέτη έδειξε πως ο κινεζικός Στρατός μπορεί να εκτοξεύσει χιλιάδες πυραύλους την πρώτη μέρα συντρίβοντας τον στρατό της Ταϊβάν σε λίγες ώρες.

Επιπλέον, η αμερικανική  έκθεση τονίζει ότι εάν η Κίνα εξαπολύσει αιφνιδιαστική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στην Ταϊβάν από την ακτή Φουτζιάν, η Ταϊπέι θα έχει το πολύ 5 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα για να μεταφέρει τον Πρόεδρο Τσάι σε ασφαλή τοποθεσία και να ενεργοποιήσει σχέδια πολιτικής άμυνας.

Εγχειρίδιο επιβίωσης πολέμου για πολίτες

Ο στρατός της Ταϊβάν κυκλοφόρησε ένα εγχειρίδιο επιβίωσης πολέμου για αμάχους, καθώς οι εντάσεις με την Κίνα κλιμακώνονται.

Η Κίνα ποτέ δεν απαρνήθηκε τη χρήση βίας για να θέσει την Ταϊβάν υπό τον έλεγχό της και έχει εντείνει τις στρατιωτικές της δραστηριότητες τα τελευταία δύο χρόνια, για να την πιέσει να αποδεχθεί τους ισχυρισμούς κυριαρχίας της.

Ο οδηγός της Ταϊβάν περιγράφει πώς ο άμαχος πληθυσμός θα βρει καταφύγια μέσω εφαρμογών smartphone, πως θα προστατευτεί από βόμβες, πως θα συγκεντρώσει προμήθειες νερού και φαγητού, καθώς και συμβουλές για την προετοιμασία κιτ πρώτων βοηθειών έκτακτης ανάγκης.

Το εγχειρίδιο χρησιμοποιεί κόμικς και εικόνες με συμβουλές για να περιγράψει πως οι πολίτες θα επιβιώσουν από μια στρατιωτική επίθεση, όπως και πώς να διακρίνουν τις σειρήνες αεροπορικής επιδρομής και τρόπους προστασίας από πυραύλους.

«Παρέχουμε πληροφορίες για το πώς θα πρέπει να αντιδράσουν οι πολίτες σε μια στρατιωτική κρίση και πιθανές καταστροφές που θα ακολουθήσουν», είπε ο Λιου Τάι-γι, αξιωματούχος της μονάδας Παλλαϊκής Κινητοποίησης Άμυνας του υπουργείου, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

Αυτό θα βελτιώσει την ετοιμότητα για την ασφάλεια και θα βοηθήσει τους ανθρώπους να επιβιώσουν, είπε, προσθέτοντας ότι το εγχειρίδιο θα ενημερωθεί περαιτέρω με τοπικές πληροφορίες  για τους χώρους καταφυγίων, νοσοκομείων και καταστημάτων για καθημερινές ανάγκες.

Ο σχεδιασμός του εγχειριδίου προϋπήρχε του πολέμου στην Ουκρανία και η Ταϊβάν δεν ανέφερε κανένα σημάδι επικείμενης εισβολής, αλλά το νησιωτικό έθνος έχει αυξήσει το επίπεδο συναγερμού του τις τελευταίες εβδομάδες.

Δείτε βίντεο

 


 


 

«Ο στρατός της Κίνας είναι έτοιμος για μάχη»

«Η Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να «συντρίψουν κάθε απόπειρα εξωτερικής παρέμβασης και σχέδια για την απόσπαση της λεγόμενης ανεξάρτητης Ταϊβάν».

Αυτό ανακοίνωσε χτες Παρασκευή ο επίσημος εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας Wu Qian στέλνοντας σαφέστατο μήνυμα στις ΗΠΑ.

«Αεροσκάφη και πλοία του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας (PLA) πραγματοποίησαν ασκήσεις στις 15 Απριλίου στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας και γύρω από την Ταϊβάν λόγω των «λανθασμένων σημάτων» των ΗΠΑ για το θέμα του νησιού.

Στις 15 Απριλίου, η Ανατολική Ζώνη της Διοίκησης Μάχης του PLA πραγματοποίησε κοινές ασκήσεις για να ελέγξει την ετοιμότητα μάχης αρκετών κλάδων και τύπων στρατευμάτων στην θαλάσσια περιοχή και τον εναέριο χώρο της Θάλασσας της Ανατολικής Κίνας και γύρω από την Ταϊβάν. Σε αυτά συμμετείχαν αντιτορπιλικά, φρεγάτες, βομβαρδιστικά, μαχητικά και άλλες δυνάμεις”.

Αυτό αναφέρει σε μήνυμα που κυκλοφόρησε την Παρασκευή η Ανατολική Ζώνη της Διοίκησης Μάχης του PLA.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ΠΗΓΗ

 

 

 

Σχόλια

  1. ΜΠΑΑΑ...Ο ΣΤΡΑΤΌΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΠΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΕΙΝΑΙ;ΟΕΟ
    ΓΙΑ ΒΟΛΤΙΤΣΑ ΤΟ ΓΛΙΕΠΩ ΚΑΙ ΑΝ ΕΊΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΛΕΥΚΑ ΚΑΠΕΛΑ ΚΛΠ ΚΛΠ.ΑΝ! ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΗΜΕΊΑ ΠΟΥ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΖΟΡΙΚΟ ΥΠΆΡΧΕΙ! ΚΡΙΜΑΊΑ ΚΟΥΒΈΙΤ ΤΑΙΒΑΝ ΤΩΡΑ
    ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΩ ΜΈΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΤΙ ΓΛΙΕΠΩ.ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΊΑ ΤΟΣΟΣ ΧΑΜΟΣ! ΑΠΟΚΕΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΡΥΠΟΣΑΝ; ΔΕΣ ΈΣΤΩ ΤΟΝ ΥΠΑΡΧΟΝ ΧΆΡΤΗ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑΝΤΙΛΗΥΘΕΙΣ

    ΨΑΓΜΕΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Sinomosiologe δεν κάνεις μια καλή;
    Την μεγάλη εβδομάδα μην μας πεις τίποτα παρά μόνο αν είναι κάτι ζωτικής σημασίας!ΚΑΛΗ ΑΝΆΣΤΑΣΗ!
    ΜΕ ΑΓΑΠΗ! ΓΕΝΕΟΔΩΡΙΑ ΠΙΣΤΗ! ΧΡΗΜΑ ΥΓΕΙΑ
    Ε ΝΑ ΑΥΤΑ ΘΕΛΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑΝΑΙ ΠΟΛΥΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΎΧΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΦΈΡΕΙ ΓΕΝΕΟΔΩΡΑ
    Να εργάζεται έτσι για να προσφέρει οικοδόμος;Ε και;🤔

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις