Εκατοντάδες Ιταλοί βουλευτές αρνούνται να ακούσουν την ομιλία του Ζελένσκι

 

Ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένσκι μίλησε πρόσφατα στο ιταλικό κοινοβούλιο μέσω σύνδεσης βίντεο. Υποστήριξε, μεταξύ άλλων,

ότι ο ρωσικός στρατός σκότωσε 117 παιδιά. Μετά την ομιλία, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι μίλησε θετικά για την ένταξη της Ουκρανίας στην Ε.Ε.

Εκατοντάδες Ιταλοί βουλευτές αρνήθηκαν να ακούσουν την ομιλία του Ουκρανού προέδρου. Σύμφωνα με την εφημερίδα il Fatto Quotidiano, 350 πολιτικοί δεν ήταν παρόντες στην ομιλία. Αν και η Βουλή των Αντιπροσώπων ήταν πρακτικά γεμάτη, οι γερουσιαστές απέτυχαν μαζικά. Το ιταλικό κοινοβούλιο έχει 630 βουλευτές και 315 γερουσιαστές.

Στην Ιταλία, έχει σχηματιστεί ένα συμπαγές μπλοκ που αντιτίθεται σθεναρά στην προμήθεια όπλων στην Ουκρανία και στα σχέδια της κυβέρνησης να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες. Ο πολιτικός της Λέγκα Βίτο Κομεντσίνι είπε ότι η ομιλία του Ζελένσκι ήταν ασέβεια προς τον λαό του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία.

Νωρίτερα, η ομιλία του Ζελένσκι στο ελληνικό κοινοβούλιο προκάλεσε σάλο. Ο πρόεδρος έδωσε τον λόγο σε δύο αγωνιστές από το τάγμα νεοναζί Azov. Πολλά κόμματα μίλησαν για αυτό.

Στις 31 Μαρτίου, ο Ζελένσκι μίλησε επίσης στη Βουλή των Αντιπροσώπων μέσω σύνδεσης βίντεο στην Ολλανδία. Έλαβε μάλιστα και χειροκροτήματα στη συνέχεια. Το FVD ήταν το μόνο κόμμα που δεν παρευρέθηκε στην ομιλία.

Το κόμμα επισημαίνει ότι ο Ζελενσκι απαγόρευσε πρόσφατα 11 πολιτικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου αντιπολιτευόμενου κόμματος της χώρας. Οι κρατικοί τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν απαγορευτεί για κάποιο διάστημα, ενώ οι υπόλοιποι τηλεοπτικοί σταθμοί αναγκάστηκαν πρόσφατα να μεταδίδουν προπαγάνδα όλο το 24ωρο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 


Σχόλια

  1. ΠΛΑΤΣ ΠΛΟΥΤΣ...ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΌΝΙΟ...! Ε;🧠


    ΜΗΤΣΑΚΟΣ ΧΑΦΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΤΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΥΧΑΘΗΚΑ ΠΟΤΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΩΣΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΚΑΙ ΛΟΥΓΚΡΕΣ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις