Τέλος στα Covid pass από τον Μάιο

Τέλος στα Covid pass από τον Μάιο 

Συνεδριάζει στις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων προκειμένου να εισηγηθεί

τις προϋποθέσεις για τη σταδιακή άρση από τον Μάιο των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και τι θα ισχύει εν όψει Πάσχα.

Οι δείκτες της πανδημίας φαίνεται πως επιτρέπουν την αποκλιμάκωση, ωστόσο οι εισηγήσεις των εμπειρογνωμόνων θα οδηγήσουν το επιτελείο του υπουργείου Υγείας στο να εξετάσει τις συνέπειες αυτών στην επιδημιολογική εικόνα. 

Σήμερα στις 11 ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις που θα αφορούν την προσωρινή αναστολή των υποχρεωτικών self tests στα σχολεία, ενδεχομένως λίγο μετά την επιστροφή των μαθητών στα θρανία μετά το Πάσχα.

Τι αποφάσεις αναμένονται από τη συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση των ειδικών, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα της τελευταίας περιόδου, αλλά και το άνοιγμα του τουρισμού εν όψει καλοκαιριού, η Επιτροπή αναμένεται να εισηγηθεί την αναστολή ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού. Το μέτρο αυτό θα πέσει στο τραπέζι, με προτεινόμενο χρόνο εφαρμογής τον Μάιο και συγκεκριμένα την 2α του μηνός.

Ωστόσο, τα μέτρα που θεωρούνται «αγκάθι» είναι το θέμα της μείωσης των διαγνωστικών ελέγχων, που, όπως φαίνεται, θα επανεξεταστεί μετά το Πάσχα, αλλά και η χρήση της μάσκας στους κλειστούς χώρους, που θα αποτελέσει την «κόκκινη γραμμή» των μελών της Επιτροπής.

Η άρση των τελευταίων περιορισμών

Όπως όλα δείχνουν, η Δευτέρα 2 Μαΐου θα αποτελέσει ημερομηνία-κλειδί, καθώς θα τεθεί σε εφαρμογή η άρση και των τελευταίων περιορισμών που επιβλήθηκαν λόγω της υπερμεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον και της Όμικρον 2.

Τέλος η επίδειξη πιστοποιητικού από τον Μάιο!

Αναμένεται να καταργηθεί από τον Μάιο η υποχρεωτική επίδειξη των πιστοποιητικών νόσησης και εμβολιασμού για την είσοδο των πολιτών σε χώρους. Το μέτρο θα εφαρμοστεί αρχής γενομένης από τις 2 Μαΐου και αρχικά θα καταργηθεί μόνο στους εξωτερικούς χώρους, ωστόσο σταδιακά αναμένεται να επεκταθεί και στους εσωτερικούς κλειστούς χώρους.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ωστόσο, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επισήμανε πως το μέτρο θα επανεξεταστεί από τον Σεπτέμβριο. «Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ισχύουν ως ευρωπαϊκό πιστοποιητικό για την κίνηση. Αυτό που εξετάζεται είναι ότι, πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι, όπου κατά βάση ο πληθυσμός βρίσκεται σε εξωτερικούς χώρους, θα εξεταστεί αν και πού θα χρειάζεται η επίδειξη. Σίγουρα, πάντως, θα υπάρχει αποκλιμάκωση».

Τελευταίο self test για τους μαθητές μετά το Πάσχα

Οι μαθητές θα επιστρέψουν στα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα πραγματοποιώντας ένα self test, όπου αναμένεται να είναι και το τελευταίο στο οποίο θα κληθούν να υποβληθούν μέχρι και το τέλος της σχολικής περιόδου. 

Οι υποχρεωτικοί διαγνωστικοί έλεγχοι σε κάποιες ομάδες του πληθυσμού, όπως π.χ. στους μαθητές και στους εργαζομένους, θα ανασταλούν και θα επανεξεταστούν τέλος Αυγούστου.

Τέλος οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους, παραμένει το μέτρο σε εσωτερικούς!

Σχετικά με το φλέγον ζήτημα που αφορά τη χρήση μάσκας, ξεκαθαρίζεται πως από τον Μάιο αναμένεται να γίνει άρση της υποχρεωτικότητας σε εξωτερικούς χώρους, παρ' όλα αυτά οι εσωτερικοί χώροι ακόμη δεν βρίσκονται στο πλάνο.

Οι ειδικοί εμφανίζονται επιφυλακτικοί όσον αφορά την άρση του συγκεκριμένου μέτρου στα σχολεία, όπου εκεί θα συνεχίζει να παραμένει σε ισχύ, παρότι οι λοιμώξεις στα παιδιά έχουν μειωθεί σημαντικά.

Κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα το συγκεκριμένο μέτρο θα διατηρηθεί σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, ενώ σύσταση της Επιτροπής θα είναι οι πολίτες να χρησιμοποιούν μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.

Σε ό,τι αφορά τα περιοριστικά μέτρα για το Πάσχα τα οποία θα παραμείνουν σε ισχύ, οι επιστήμονες συνιστούν τη διενέργεια ενός αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) πριν το πασχαλινό τραπέζι, έτσι ώστε να προστατευτούν τα ηλικιωμένα ή ευπαθή άτομα της οικογένειας.

Σε κάθε περίπτωση, μετά την προσωρινή, όπως όλα δείχνουν, αναστολή των μέτρων κατά του κορωνοϊού, αναμένεται επανεξέτασή τους τον Σεπτέμβριο.

Άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού της 4ης δόσης για τους 70-79 ετών

Σήμερα Τετάρτη ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού της τέταρτης (ή δεύτερης αναμνηστικής) δόσης για τους πολίτες ηλικίας 70-79 χρόνων, και την Παρασκευή 15 Απριλίου αναμένεται να ανοίξει για τους 60-69 χρόνων. Υπενθυμίζεται πως ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα η πλατφόρμα των ραντεβού είναι ανοιχτή για τους πολίτες άνω των 80 ετών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

 

Σχόλια

  1. Και με κορονα η κατερίνα ...!!!!! ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 🤣🤣 Τέτοιες χάρες κάνουν και διάφορα μπλοκ που βάζουν και καλά σχόλιο από τρολ ενώ είναι από ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ που βλέπουν πώς το μπλοκ είναι ανήκει σε ΣΑΤΑΝΟΒΛΑΚΕΣ και γιατί το λέω αυτό, γιατί είδα πως κανείς σχεδόν δεν λέει ότι όλοι οι ΧΑΖΑΡΟΚΡΟΝΙΟΙ ΣΑΤΑΝΟΒΛΑΚΕΣ όλα τα τάγματα... είναι ηλίθιοι και ΙΔΕΧΘΗΣ ΑΔΑΕΙΣ!Είδα και κάποια πστκ σχόλια.

    Ναι εδώ βλέπουμε να κάνουν χάρη στο ότι από την τάδε του μήνα κ ώρα δεν έχει κουρ@δοιο! Και με ένα τέστ θα πας για ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ 🤮 ΕΙΝΑΙ ΛΕΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ!ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!
    ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ! ΚΑΙ ΠΡΈΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΏΣΟΥΜΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΦΟΒΟΎΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ, ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΑΣΘΕΝΕΊΣ!
    ΑΦΟΒΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΈΡΘΗΤΕ ΦΥΣΗΟΛΟΓΙΚΑ
    Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΑΡΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΗΤΟΠΑΘΕΙΣ.ΚΑΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΠΟΙΟΥΣ; ΤΑ 301 ΘΡΑΣΎΔΕΙΛΑ ΑΒΟΥΛΑ ΠΙΟΝΙΑ!?!
    ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΗΜΩΝ ΕΜΜΑΝΟΥΉΛ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ!
    ΟΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΣΚΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΔΙΑΜΑΡΤΎΡΟΝΤΑΙ (ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΣ ΠΕΤΟΥΝ ΣΑΝ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΕΣ)ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΌ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΊ.ΜΑΣΚΟΤΕΣΤ ΔΙΑΜΑΡΤΎΡΟΝΤΑΙ... ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕΝ ΠΆΕΙ! ΠΟΛΥ ΎΠΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ. 🧠

    Μπένι Χιλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα σοβαρα μιλας?....Ποια δικαιοσυνη θα τα κρινει αντισυνταγματικα?...Ολο αυτο εγινε για να μαζεψουν γενικα κανα φραγκο απο τον τουρισμο.Απο Σεπτεμβριο ολα θα κριθουν απο το ποια Ταξη θα εχει το πανω χερι.Αν τελικα τα καταφερει ο Πουτιν και οι συμμαχοι του τοτε οκ...αν οχι τοτε το εμβολιο θα γινει παντου υποχρεωτικο κι αυτα που θα ζησουμε θα ειναι Οργουελικα κι αντε εσυ στα Δικαστηρια να δικαιωθεις...προφανως δεν εχεις καταλαβει την πιθανα ασχημη εξελιξη του πραγματος

      Διαγραφή
  3. Άντε να τις εκατοστήσουμε!! Αρίμνηστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 🧠 ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΊΡΟ Η ΚΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ορυκτό ΠΛΟΎΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΣ ΜΑΣ! ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΊΑ Α.Ε ΜΕ ΟΛΑΥΤΑ ΕΙΔΕ ΤΑ ΠΑΓΚΑΡΙΑ ΤΗΣ ΝΑΝΑΙ ΑΔΕΙΑ,ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΈΕΙ Ο ΤΡΑΓΟΔΩΔΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΌΛΤΑ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΣΆΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΑΣΑ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΎΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΓΟΠΑΠΕΣ?! ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΕΙΣ ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ; ΚΕΣΑΤΙΑ ΚΕΣΑΤΙΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΓΟΠΑΠΕΣ ΓΚΟΥΝΤ ΜΠΙΖΝΑ ΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΣ! ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ; ΤΡΈΧΟΥΝ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΡ@ΔΚΛΟΙ ΟΛΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗΣ...!💪🇬🇷🇺🇸🇷🇺🇨🇳

    😁

    ΦΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σταματηστε να βαζετε ασχετα emoji στα σχολια γιατι γινεται παιδικη χαρα...αλλωστε ειναι και ορος για να δημοσιευτουν....Το σχολιο δεν ειναι προσωπικο κι αφορα οσους το κανουν και ειναι αρκετοι...απο εδω και περα θα διαγραφονται χωρις αλλη προειδοποιηση

      Διαγραφή
    2. Μόνο emoji, εδώ ο γραπτός τους λόγος είναι ακατάληπτος,ασύντακτος και ανορθόγραφος…
      Μιλάμε για σήψη του ελληνικού πνεύματος…
      Xx

      Διαγραφή
  5. Sinomosiologe ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΛΕΣ ΟΚ ΣΕΒΑΣΤΟ. ΔΕΝ ΓΊΝΕΤΑΙ ΥΠΟΧΡΩΤΙΚΟ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΗ ΣΕ ΠΛΥΘΗΣΜΌ, ΟΤΑΝ ΤΟ 90% ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ!
    ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΝ ΟΛΟΙ ΚΑΤΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΗΤΟΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥΣ.ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΒΆΛΕΤΑΙ ΝΑ ΑΓΝΩΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΛΕΝΕ! ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ! ΑΣΕ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ- ΧΩΡΕΣ! ΤΙ;ΘΑΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΓΥΆΛΙΝΟ ΚΟΥΤΙ; ΑΤΑΞΙΔΕΥΤΟΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΈΣ?! ΣΚΕΨΟΥΤΟ... Ο 🧬💉💊 ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑΝΑΙ ΣΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΈΣ ΚΛΠ ΔΡΑΣΤΗΡΙΌΤΗΤΕΣ.ΚΟΙΤΑ ΤΟΥΣ! ΚΡΊΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΚΑΝΑΝ

    Μπένι Χιλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 😁 ΓΙΑΒΟΛ Sinomosiologe ΕΕΕΛΑΑΑ... ΜΜΜ

    ΦΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 🤣 ΑΡΙΜΝΗΣΤΕ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ 4 ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΑΝΕ ΣΤΗΣΑΝΕ. ΡΟΥΦΙΑΝΟΠΟΡΔΟΤΕΣ


    Τζίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις