ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΦΩΤΟΣ ΑΠΟ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΣΤΗ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ....!!!

 r/MilitaryPorn - Russian soldiers from the Western Military District (Spetsnaz GRU perhaps) during training, 2015 (900x600)

Ένταση ανάμεσα σε Βρετανία και Ρωσία έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες με τους Ρώσους να δημοσιεύουν

εικόνες Βρετανών μισθοφόρων που αιχμαλωτίστηκαν στην Μαριούπολη και τον Βρετανό υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ να απειλεί με πόλεμο. 

Συγκεκριμένα οι Ρώσοι έδωσαν στην δημοσιότητα εικόνες Βρετανών μισθοφόρων που αιχμαλωτίστηκαν στην Μαριούπολη και υποτίθεται πως είναι «εθελοντές».

Μέχρι τώρα είναι γνωστό πως πολεμούν 20.000 μισθοφόροι από την Δύση, στην Ουκρανία και μάλιστα θεωρείται πως χειρίζονται πολλά από τα όπλα που έχουν αποστείλει ΗΠΑ και ΕΕ στο Κίεβο.

 

 

Δεν πρόκειται για ανθρώπους που δεν έχουν στρατιωτική και πολεμική εμπειρία ενώ μεγάλο ρόλο στις ενέδρες κατά ρωσικών φαλαγγών παίζουν οι ΗΠΑ οι οποίες προσφέρουν πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο.

Την ίδια ώρα ο Βρετανός υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ υποστήριξε ότι οποιαδήποτε επίθεση της Ρωσίας σε χώρα του ΝΑΤΟ θα οδηγούσε αυτόματα σε πόλεμο με τη Συμμαχία.

«Ήμασταν πολύ ξεκάθαροι, ακόμη και πριν ξεκινήσει ο πόλεμος, ότι αν γινόταν μια επίθεση σε οποιαδήποτε χώρα του ΝΑΤΟ, ακόμη και αν το πόδι ενός Ρώσου στρατιώτη εισέλθει στο έδαφος του ΝΑΤΟ, τότε θα ήταν πόλεμος με το ΝΑΤΟ και το ΝΑΤΟ θα απαντούσε. Αυτό δεν έχει αλλάξει σε όλη αυτή τη σύγκρουση», είπε χαρακτηριστικά.

 

 

 

Να θυμίσουμε ότι χθες η Ρωσία ανακοίνωσε ότι σκότωσε 180 ξένους (δυτικούς) μισθοφόρους στην επίθεση στο Λβιβ.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι η εγκατάσταση στο Γιάβοριν χρησιμοποιήθηκε για την αποθήκευση στρατιωτικού εξοπλισμού που παραδόθηκε από ξένα κράτη, σύμφωνα με το Reuters. εκπρόσωπος είπε ότι σκοτώθηκαν έως και 180 «ξένοι μισθοφόροι» και καταστράφηκε «μεγάλη ποσότητα» όπλων.

Το υπουργείο Άμυνας είπε ότι θα συνεχίσει τις επιθέσεις εναντίον ξένων μισθοφόρων.

Ως «μισθοφόρους» η Μόσχα εννοεί, εκτός ενόπλους  και δυτικούς στρατιωτικούς σύμβουλους οι οποίοι  συντονίζουν τις αποστολές όπλων από την Πολωνία και παρέχουν  εκπαίδευση στους Ουκρανούς στρατιωτικούς.

Aπό εκεί και πέρα να σημειώσουμε ότι Νικολάεφ και Χάρκοβο συνεχίζουν να δέχονται βομβαρδισμούς από τις ρωσικές δυνάμεις. Στο Νίκολάεφ θα καταφτάσουν σύντομα ισχυρές ενισχύσεις καθώς το ρωσικό Επιτελείο θέλει να τελειώσει με την πόλη αυτή για να ολοκληρωθεί η «δαγκάνα» στην Οδησσό από στεριά και θάλασσα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις