Παρά τις διαφωνίες, το γερμανικό κοινοβούλιο ψηφίζει την κατάργηση των μέτρων του κορωνοϊού.

 

Το γερμανικό κοινοβούλιο ψήφισε την άρση σχεδόν όλων των κανόνων

για τον κορωνοϊό στη Γερμανία, παρά τις πολλές αμφιβολίες σχετικά με τους κανόνες που θα τεθούν σε ισχύ μετά την Κυριακή. Οι πρωθυπουργοί των ομοσπονδιακών πολιτειών θέλουν να τους δοθούν περισσότερες επιλογές για να θεσπίσουν μέτρα εάν υπάρξουν τοπικά κρούσματα. Με αυτή τη νομοθεσία, μπορούν και πάλι να κάνουν υποχρεωτική τη μάσκα στα μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Οι νέοι κανόνες θα τεθούν σε ισχύ από την Κυριακή, αλλά τα γερμανικά ομοσπονδιακά κρατίδια επέλεξαν μια μεταβατική περίοδο, πράγμα που σημαίνει ότι οι κανόνες θα λήξουν στις 2 Απριλίου.

Στην Bundestag, τα κυβερνητικά κόμματα ψήφισαν υπέρ της απόφασης, η αντιπολίτευση καταψήφισε. Λίγο αργότερα, τα μέτρα εγκρίθηκαν από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι των δεκαέξι πολιτειών.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα μεγάλο ξέσπασμα αοράτου-19 στη Γερμανία, με αριθμό ρεκόρ σχεδόν 300.000 κρουσμάτων κορωνοϊού την Παρασκευή. Ο υπουργός Υγείας Karl Lauterbach αποκαλεί τα μέτρα ένα "συμβιβασμό". «Δεν μπορούμε πλέον να κλειδώσουμε μια ολόκληρη χώρα για να προστατεύσουμε μια μικρή ομάδα ανθρώπων που δεν θέλουν να εμβολιαστούν και δεν ακολουθούν τους κανόνες». Σύμφωνα με τον υπουργό, παίζει επίσης ρόλο το γεγονός ότι η κυρίαρχη μετάλλαξη omikron του κορωνοϊού προκαλεί λιγότερο σοβαρά προβλήματα υγείας από τις προηγούμενες.

Λόγω της άρσης των μέτρων, δεν είναι πλέον απαραίτητος ο έλεγχος ή εμβολιασμός για τη μετάβαση σε ορισμένες εκδηλώσεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις