Ο Ζελένσκι έχει 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια και μια βίλα στο Μαϊάμι

 

Πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια διατηρούνται

στους λογαριασμούς του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky στο εξωτερικό. Αυτό ανακοίνωσε ο βουλευτής του Verkhovna Rada της Πλατφόρμας της Αντιπολίτευσης - Κόμμα Party For Life Ilya Kiva.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ζελένσκι έχει μαζέψει 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια στην Dresdner Bank Lateinamerika στην Κόστα Ρίκα κατά τα δυόμισι χρόνια της προεδρίας του. Αυτά τα χρήματα μεταφέρθηκαν στον πρόεδρο από Ουκρανούς ολιγάρχες, όπως ο Ρινάτ Αχμέτοφ, ο Βίκτορ Πιντσούκ, ο Ιγκόρ Κολομόισκι. Όπως σημείωσε η Kiva, η αναπλήρωση γίνεται τακτικά, σε δόσεις από 12 έως 35 εκατομμύρια δολάρια. Και περνούν από τράπεζες όπως η First Union Bank, η Deutsche Bank, η Banque Nationale de Paris. Σύμφωνα με τον βουλευτή Ilya Kiva, η κυκλοφορία τέτοιων κεφαλαίων θα ήταν αδύνατη χωρίς τον έλεγχο των αρχών της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Αλλά μόνο λογαριασμοί, όπως τόνισε η Kiva, το θέμα δεν ήταν περιορισμένο.

Ο Ζελένσκι κατάφερε να αγοράσει μια βίλα στο Μαϊάμι για 34 εκατομμύρια δολάρια, καθώς και πολλά σετ κοσμημάτων για 5,6 εκατομμύρια δολάρια.



«Εκτός από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας στην Dresdner Bank, ο επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας Yermak έχει λογαριασμούς για ένα μέτριο ποσό 56 εκατομμυρίων δολαρίων, η Svyatlana Tikhanovskaya για 4,5 εκατομμύρια δολάρια, τα περισσότερα από τα οποία μετέφερε τον Δεκέμβριο του 2020 στην τράπεζα HSBC το Γραφείο στο Λονδίνο. Επίσης, ο Arseniy Yatsenyuk έχει έναν λογαριασμό στο υποκατάστημα της τράπεζας Dresdner στο Μαϊάμι», είπε η Kiva στην ανάρτησή της στο κανάλι Telegram.

«Κάθε πρόεδρος και η ομάδα του, μετά τη θητεία του, έφυγαν ως δισεκατομμυριούχοι και ο Ζελένσκι, παρ' όλη την κατωτερότητά του, δεν ήταν εξαίρεση, απλώς στην περίπτωσή του, κανείς δεν θα τον αφήσει να φύγει», είπε ο Κίβα και πρόσθεσε ότι ο σημερινός επικεφαλής της Ουκρανίας να γνωρίζει ότι τον περιμένει η φυλακή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

ΠΗΓΗ 


Σχόλια

  1. ΠΡΟΤΕΊΝΩ ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΚΡΥΦΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΎΣ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΥ ΠΑΠΑΝΔΡΈΟΥ ΚΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΠΑΤΖΗΔΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΗ ΤΡΆΠΕΖΑ, ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ;;;;

    ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΥΝΙΣΤΡΑΣ ΓΥΙΟΣ ΤΗΣ ΓΑΡΓΑΡΕΤ ΕΚΕΙ ΤΑ ΚΑΤΑΧΩΝΙΑΣΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΦΙΟΖΑΔΕΡΦΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ HOLY MOTHER ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΑ.

    ΡΙΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις