ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΚΡΥΦΟ ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΨΑΞΕΙΣ....!!!

 Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και κείμενο

 
Από τότε που εξελέγη Καγκελάριος, έψαχνα να βρω την καταγωγή του, αλλά δεν υπήρχε τίποτα, στην Βικιπέντια. Τελικά, βρήκα άκρη, στην Ρώσικη Βικιπέντια.
 
Ο Ολαφ Σολτς είναι εγγονός του Φριτς Φον Σολτς. Ταξίαρχος στην Εθελοντική Μηχανοκίνητη Μεραρχία των SS "Nordland",αποτελούμενη, από Νορβηγούς και Δανούς εθελοντές.
 
Πολέμησε στην Δυτική Ουκρανία (Γαλικία) στις μάχες κατά μήκος του Δνείπερου, Dnepropetrovsk. Τον Οκτώβριο του 1941, ο φον Σολτς προήχθη σε SS-Oberführer και έκλεισε τη χρονιά με σκληρές μάχες για το Ροστόφ-ον-Ντον. Τον Δεκέμβριο, η μεραρχία διατάχθηκε να εγκαταλείψει το Ροστόφ και να υποχωρήσει στη γραμμή του ποταμού Mius. Ένα χρόνο αργότερα, τον Δεκέμβριο του 1942, ο von Scholz προήχθη στον βαθμό του Ταξιάρχη, από τον Μάιο του 1943 διοικούσε την 11η Εθελοντική Μηχανοκίνητη Μεραρχία SS Nordland (από Νορβηγούς και Δανούς εθελοντές). Από τον Δεκέμβριο του 1943, η 11η μεραρχία SS πολεμά κοντά στο Λένινγκραντ, από τον Μάρτιο του 1944 - στην περιοχή Νάρβα. Τον Μάρτιο, στον Φον Σολτς απονεμήθηκε το μετάλλιο Φύλλα Δρυός (Αριθ. 423), και ο Σταυρός του Ιππότη. 
 
Τον Απρίλιο του 1944 προήχθη στο βαθμό του Gruppenführer και του Αντιστράτηγου των στρατευμάτων των SS. Στις 27 Ιουλίου 1944, ο φον Σολτς τραυματίστηκε στο κεφάλι από θραύσμα οβίδας στις μάχες κοντά στη Νάρβα της ΕΣΣΔ και πέθανε την επόμενη μέρα, σε ηλικία 47 ετών. Του απονεμήθηκαν μετά θάνατον τα ξίφη (Νο 85) και ο Σταυρός του Ιππότη με Φύλλα Δρυός.
 
Να που ένας ακόμη Σολτς βρέθηκε για δεύτερη φορά, στο πεδίο των μαχών της Ουκρανίας, εναντίον των Ρώσων.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

  1. Sinomosiologe ΨΑΞΕ ΨΑΞΕ ΤΙ ΚΟΥΡΆΖΕΣΑΙ;ΠΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΥΛΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΆ ΤΟΥΣ ΑΛΜΠΟΥΜΣΣΣ...ΝΑ ΔΕΙΣ ΕΣΥ.🤔ΠΑΠΟΥ ΠΡΟΣ ΠΑΠΟΥ ΤΡΕΝΆΚΙΑ...ΓΙΑΓΙΔΟΣΑΥΡΕΣ...

    ΜΑΝΤΑΜ ΞΟΥΞΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ Ε;ΤΟΣΟ ΝΕΟΣ;ΤΟ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ss ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΛΟΒΟΜΟΥΣΤΑΚΟ ΤΡΕΝΑΚΙ.ΨΟΦΙΣΕ ΣΤΑ 47? ΒΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ;ΜΕ ΚΑΝΑ ΒΡΟΜΟΠΕΙΡΑΜΑ;!🤮

    ΚΟΝΤΡΑΣ ΤΑΡΙΦΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΑΥΔΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.19 Μαρτίου, 2022 08:22

    ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ.
    ΟΠΟΤΕ ,ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ !
    ΑΛΛΩΣΤΕ ,ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.
    ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΛΑ ,ΤΟΝ ΧΕΡ ΣΤΟΛΖ...
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ !
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το έχουν βαθειά στο DNA τους το ναζιστικό οι Γερμαναραδες. Όπως επίσης και το ρουφιανιλικι. Ακόμη και σήμερα. Εάν οι συνθήκες τους ευνοήσουν χειρότερα αισχη θα πράξουν οι Αρειοι τρομάρα τους.
    Αριμνηστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις