ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ

 

Ο Μπιλ Γκέιτς,ο οποιος

καταδικάστηκε σε ποινη με τη συμφωνη γνωμη του Αμερικανού στρατιωτικού δικαστή, είχε προκαλέσει αναταραχη στο μπλοκ του GITMO's Camp Delta Pricing, όπου κρατείται εν αναμονή της εκτέλεσης της ποινής του. Πηγές από το πιο διαβόητο στρατόπεδο κράτησης είπαν ότι ο Γκέιτς έχει ξοδέψει κάθε στιγμή για να κατακρίνει τη δίωξή του και να απαιτήσει επανάληψη της δίκης με το σκεπτικό ότι ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, ο άφαντος πλεον Ντέιβιντ Μπαλουάρτ, εκπροσώπησε ανεπαρκώς τον Γκέιτς.

Ένα στρατιωτικό δικαστήριο καταδίκασε τον Γκέιτς στις 8 Σεπτεμβρίου μετά από 5 ημέρες εκρηκτικής δικης. Αν μη τι άλλο, ο Μπαλουάρτ αγωνίστηκε πιο αυστηρά από τους δικηγόρους που εκπροσωπούσαν άλλους καταδικασμένους προσωπικότητες του Ντιπ Στέιτ, αλλά ο Μπιλ Γκέιτς είπε ότι ο Μπαλουάρτ ήταν μια απογοήτευση.

Μια μέρα μετά την καταδίκη του, ο Γκέιτς κατεθεσε ενσταση στο στρατιωτικό συμβούλιο αναθεώρησης του Γκουαντάναμο, μια ανεξάρτητη ομάδα αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού και των Πεζοναυτών των ΗΠΑ που ήταν επιφορτισμένοι να αποφασίσουν εάν ένας κατηγορούμενος έλαβε σωστή εκπροσώπηση ή κακοποιήθηκε κατά τη διάρκεια δικαστηρίου.

Ο Γκέιτς υποστήριξε ότι ο Μπαλουάρτ ήταν ανίκανος, ότι δεν αμφισβήτησε βασικά στοιχεία ή μάρτυρες που κέρδισαν από την καταδίκη του. Συγκεκριμένα, ο Γκέιτς είπε ότι η πρώην σύζυγός του, Μελίντα Αν Φρανς, ήταν αναξιόπιστη μάρτυρας επειδή είχε εξαναγκαστεί να καταθέσει εναντίον του υπό την απειλή ότι θα ονομαστεί συνεργός ή θα στερηθεί έναν βαρύ διακανονισμό διαζυγίου.

Υπό τον ορο αυτο, η Μελίντα παραδέχτηκε ότι χάνει ασυλία από τη δίωξη με τη JAG. Σε αντάλλαγμα για την ανοιχτή και ειλικρινή κατάθεσή της, για την οποία ορκίστηκε ότι ήταν σωστή, ο στρατός δεν θα την κατηγορήσει ως συνεργό στις εγκληματικές πράξεις του Γκέιτς. Αλλά η μαρτυρία της έπαιξε μόνο έναν οριακό ρόλο. οι καταθέσεις της υποστηρίχθηκαν από άλλες καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων και από έγγραφα και αρχεία που ελήφθησαν από τους υπολογιστές και τις ηλεκτρονικές συσκευές του Γκέιτς.

Η επιτροπή επανεξέτασης πέρασε πέντε ημέρες για να εξετάσει την αίτηση του Γκέιτς και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν είχε λόγους για επανάληψη της δίκης.

«Ο Ντέιβιντ Μπαλουάρτ είχε μεγαλύτερη χαλαρότητα και ευχέρεια από τους δικηγόρους άλλων κατηγορουμένων να εμφανιστεί ενώπιον του Γραφείου Στρατιωτικών Επιτροπών. Υπερασπίστηκε τον πελάτη του στο μέτρο του δυνατού. Η απόφαση του δικαστηρίου ισχύει », δήλωσε εκπρόσωπος του GITMO.

Ο Γκέιτς έχει προγραμματιστεί να κρεμαστει στις 5 Οκτωβρίου 2021. 












ΠΗΓΗ

Σχόλια

  1. ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝΕ ΑΡΚΕΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟ ΣΚΟΥΛΙΚΙ ΑΥΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΦΑΕΙ ΠΟΡΤΑ Ο ΓΚΕΙΤΣ!
    ΤΙ ΕΙΡΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.
    ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΡΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΡΑΣΜΕΝΟ ΑΝΗΛΙΚΟ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΕ Ο JOHN Jr.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις