Σημεία των Καιρών: Το νερό γίνεται ΡΟΖ-ΚΟΚΚΙΝΟ κοντά στην αποξηραμένη Νεκρά Θάλασσα στην Ιορδανία.

 

Οι κάτοικοι της κοιλάδας του

Ιορδάνη (επαρχία του Καράκ), αιφνιδιάστηκαν από τις λίμνες νερού που έγιναν ροζ-κόκκινες κοντά στη Νεκρά Θάλασσα.

 

Το κόκκινο νερό γεμίζει μία από τις εκατοντάδες καταβόθρες που σχηματίστηκαν μετά την υποχώρηση της Νεκράς Θάλασσας. Εικόνα μέσω Facebook.

Το κανονικά παρθένο νερό προέρχεται από τα βουνά στο Ghor Al-Hadeetha και γεμίζει κρατήρες που σχηματίζονται στις ακτές της αποξηραμένης Νεκράς Θάλασσας.

 

 

Η αιτία του κόκκινου χρώματος είναι ακόμα ανεξήγητη. Εικόνα μέσω Facebook.

Η κόκκινη πισίνα είναι απομονωμένη από τη θάλασσα και δεν αποβάλλεται σε αυτήν (δεν είναι αλήθεια αν πιστεύετε στη γεωλογία και καταλαβαίνετε πώς λειτουργούν τα καρστικά περιβάλλοντα). Αυτή τη στιγμή το νερό ερευνάται από αξιωματούχους.

 νεκρό θαλασσινό νερό γίνεται κόκκινο, νεκρό θαλασσινό νερό γίνεται κόκκινο Ιορδανία, νεκρό θαλασσινό νερό γίνεται κόκκινο εικόνες, νεκρό θαλασσινό νερό γίνεται κόκκινο βίντεο, νεκρό θαλασσινό νερό γίνεται κόκκινο Σεπτέμβριος 2021

 

 

Επιπλέον, έχουν ξεκινήσει γεωλογικές και βιολογικές έρευνες για τον προσδιορισμό της αιτίας και της πηγής του κόκκινου χρώματος. Βακτήρια? Κόκκινα φύκια; Ορυκτή διάλυση;

Τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες πάνω από 6.000 καταβόθρες έχουν εμφανιστεί κατά μήκος της ισραηλινής πλευράς της Νεκράς Θάλασσας, καθιστώντας μεγάλα τμήματα της ακτής πολύ επικίνδυνα για να εισέλθουν.

Αυτό που μετέτρεψε αυτόν τον φυσικό θησαυρό σε παγίδα είναι απλό: η Νεκρά Θάλασσα εξαφανίζεται.

Στα 430 μέτρα κάτω από το επίπεδο της θάλασσας, η Νεκρά Θάλασσα είναι το χαμηλότερο σημείο στον πλανήτη, που βρίσκεται στο κάτω μέρος της κοιλάδας Great Rift.

Για χιλιετίες η λίμνη προσελκύει τους επισκέπτες να επιπλέουν στα ασυνήθιστα πλουσιότατα, πλούσια σε μεταλλικά νερά της, τα οποία ορισμένοι λένε ότι έχουν θεραπευτικές ιδιότητες.

Οι βραχώδεις λόφοι της γύρω ερήμου της Ιουδαίας έδωσαν το φόντο για πολλά από τα επικά γεγονότα που εξιστορούνται στην Αγία Γραφή.

Η στάθμη των νερών της Νεκράς Θάλασσας μειώνεται κατά περισσότερο από ένα μέτρο ετησίως και η έκτασή της συρρικνώθηκε κατά περίπου το ένα τρίτο από τη δεκαετία του 1960.

Συνορεύοντας με το Ισραήλ, την Ιορδανία και τη Δυτική Όχθη, η στάθμη του νερού της Νεκράς Θάλασσας διατηρείται σε μεγάλο βαθμό από εισροές από τη θάλασσα της Γαλιλαίας και τον ποταμό Ιορδάνη στα βόρεια.

Τις τελευταίες δεκαετίες η ροή αυτή έχει μειωθεί.

Η γεωργία και η εξόρυξη ορυκτών βιομηχανικής κλίμακας απομακρύνουν περισσότερο νερό από ό, τι μπορεί να αναπληρωθεί με φυσικά μέσα.

Πώς σχηματίζονται οι γιγαντιαίες καταβόθρες.

Καθώς η στάθμη του νερού της Νεκράς Θάλασσας πέφτει, τμήματα της προηγουμένως πλημμυρισμένης γης εκτίθενται πάνω από τη γραμμή του νερού.
Το πολύ αλατούχο νερό αφήνει πίσω ένα παχύ στρώμα υπόγειου αλατιού περίπου 20 μέτρα κάτω από την επιφάνεια καθώς υποχωρεί.
Όταν το γλυκό νερό από τις χειμερινές πλημμύρες ξεπλένεται από τα βουνά, διεισδύει στο έδαφος, διαλύοντας το στρώμα αλατιού και σχηματίζοντας μια υπόγεια κοιλότητα.
Η κοιλότητα τελικά καταρρέει, δημιουργώντας μια καταβόθρα.
Και τώρα, οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι οι καταβόθρες της Νεκράς Θάλασσας δεν είναι μεμονωμένες ή μικρές, αλλά αποτελούν μέρος γιγαντιαίων συστημάτων σπηλαίων που ονομάζονται καρστές, τα οποία μεταφέρουν νερό υπόγεια μεταξύ των καταβόθρων (όταν, για παράδειγμα, υπάρχει ένα φαινόμενο πλημμύρας).
Στη Βίβλο, οι Εβραίοι πέρασαν τον Ιορδάνη ποταμό για να μπουν στους Αγίους Τόπους. Εκεί βαφτίστηκε ο Ιησούς.
Τα νερά του, αν και πολύ μειωμένα, παραμένουν κεντρικά στις χριστιανικές τελετουργίες, ακόμη και αν είναι τώρα κυρίως λύματα και αλμυρές απορρίψεις από πηγές.
Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι λιγότερο από 100 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού φτάνουν στη Νεκρά Θάλασσα κάθε χρόνο, σε σύγκριση με τις ιστορικές ροές μεταξύ 1.200 και 1.300 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων.
Η νεκρή θάλασσα εξαφανίζεται και το νερό στις καταβόθρες κοκκινίζει… Αυτό είναι πολύ αποκαλυπτικό, έτσι δεν είναι;
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις