Θα επιστρέψει ο Τραμπ ως νικητής των εκλογών; Η Γερουσία της Αριζόνα, προχωρά σε εξονυχιστικό έλεγχο της εκλογικής διαδικασίας

Εκλογές ΗΠΑ : Πότε θα εγκαταλείψει ο Τραμπ τον Λευκό Οίκο - Ειδήσεις - νέα  - Το Βήμα Online 

Ήταν εκείνη η αποφράδα νύχτα της 3ης Νοεμβρίου, που το Fox News, έδωσε από πολύ νωρίς την Αριζόνα στο Τζο Μπάιντεν, πυροδοτώντας την παύση

της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων στις Πολιτείες – Κλειδιά, αφήνοντας το περιθώριο στους Δημοκρατικούς με εκατομμύρια κάλπικων ψηφοδελτίων, να νοθεύσουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Αυτή, είναι η ακλόνητη πεποίθηση του Προέδρου Τραμπ και της πλειοψηφίας των Αμερικανών, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Μετά από πολύ καιρό και πολλές δικαστικές μάχες, η Γερουσία της Αριζόνα, προχωρά σε εξονυχιστικό έλεγχο των ψηφοδελτίων και των μηχανών στην Κομητεία της Maricopa, η οποία είναι και η μεγαλύτερη στην Πολιτεία.

Εάν υποθέσουμε, ότι η διαδικασία αποκαλύψει εκτεταμένη νοθεία, η οποία αλλοίωσε το εκλογικό αποτέλεσμα υπέρ του Μπάιντεν, τότε ο Πολιτικός και Δικαστικός ασκός του Αιόλου, θα ανοίξει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εάν αποδειχθεί εκτεταμένη απάτη, τότε ο κόσμος και το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, θα απαιτήσουν άμεσο και ενδελεχή έλεγχο της εκλογικής διαδικασίας και στις υπόλοιπες Πολιτείες, όπου έχει καταγγελθεί νοθεία. Εάν η Maricopa επιβεβαιώσεις τις φήμες και τις υποψίες, τότε ανοίγει μία πληθώρα σεναρίων, που μπορούν να φέρουν πολύ σύντομα, τον Πρόεδρο Τραμπ ξανά στον Λευκό Οίκο.

Εάν στη Maricopa αποδειχθεί νοθεία και ξεκινήσει η συζήτηση και η έρευνα στις υπόλοιπες Πολιτείες, τότε οι ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο και τη Γερουσία το 2022, μπορούν να αναδείξουν μία Ρεπουμπλικανική πλειοψηφία που δύναται να καθαιρέσει το δίδυμο Μπάιντεν-Χάρις, με την κατηγορία της νόθευσης των εκλογών, εάν μέχρι τότε τα εκλογοδικεία και το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο, δεν έχουν παρέμβει στη διαδικασία αποκαλύψεως της αλήθειας.

Πλέον, θα υπάρχει η πολιτική και η δικαστική νομιμοποίηση για τα νομοθετικά σώματα και το Ανώτατο Δικαστήριο, να προχωρήσουν σε ενέργειες που θα αποκαταστήσουν τη Δημοκρατία και τη νομιμότητα στην Αμερική. Η Maricopa, μπορεί να αποδειχθεί ο καταπέλτης που θα στείλει τον Πρόεδρο Τραμπ κατευθείαν στο Οβάλ γραφείο.

Διαβάζουμε από το ρεπορτάζ του Just The News:

Οι γερουσιαστές της Αριζόνα είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν έναν μεγάλο έλεγχο σε περισσότερα από δύο εκατομμύρια ψηφοδέλτια που καταμετρήθηκαν στις εκλογές του 2020, στη μεγαλύτερη κομητεία της πολιτείας. Μία διαδικασία που ο πρόεδρος της πολιτειακής γερουσίας ισχυρίζεται, ότι έχει παρεμποδιστεί από τους αξιωματούχους της κομητείας και η οποία η κομητεία ισχυρίζεται ότι στηρίζεται σε νομικά αβέβαιο έδαφος.

Οι κλήσεις της Γερουσίας προς το εποπτικό συμβούλιο της κομητείας Maricopa για πληροφορίες και εξοπλισμό που απαιτούνται για τη διενέργεια του ελέγχου, εκκρεμούν από τις 15 Δεκεμβρίου 2020 και επικυρώθηκαν από δικαστή στις 25 Φεβρουαρίου. Στα μέσα Μαρτίου, η πολιτειακή Γερουσία ανακοίνωσε, ότι οι Ρεπουμπλικανοί του εν λόγω νομοθετικού σώματος, θα διενεργούσαν μία «ευρεία και λεπτομερή» εξέταση των ψηφοδελτίων της Maricopa, η οποία θα περιελάμβανε «δοκιμές των μηχανημάτων, σάρωση των ψηφοδελτίων, διά χειρός καταμέτρηση και έλεγχο για τυχόν ηλεκτρονικές παραβιάσεις».

Η πολιτειακή Γερουσία αντιμετώπισε μια μάχη στο δικαστήριο προκειμένου να προχωρήσει ο έλεγχος, σημείωσε η πρόεδρος της Πολιτειακής γερουσίας, Κάρεν Φαν, η οποία τελικά πήγε υπέρ των Ρεπουμπλικανών της Αριζόνα.

«Χρειάστηκαν δυόμισι μήνες για να κερδίσει η Γερουσία στο δικαστήριο για να διατηρήσουμε το δικαίωμά μας να εκδίδουμε κλήσεις για εκλογικό υλικό», είπε, «και άλλες 6 εβδομάδες έρευνας για να επιλέξουμε την ομάδα ελέγχου που θα διενεργήσει τον πλήρη εγκληματολογικό έλεγχο».

Η Φαν υποστήριξε ότι οι Ρεπουμπλικανοί της πολιτείας αντιμετώπισαν «σαμποτάζ» από το συμβούλιο των εποπτών της κομητείας Μαρικόπα.

Η Γερουσία πρόσφατα «εξασφάλισε μια εγκατάσταση 20.000 τετραγωνικών ποδιών γνωστή ως Coliseum στο χώρο της πολιτειακής μας έκθεσης για να πραγματοποιήσει τον έλεγχο», δήλωσε η Φαν. Οι αξιωματούχοι «έχουν φροντίσει για 24ωρη φυσική ασφάλεια και ζωντανή ροή», πρόσθεσε, και «οι ομάδες ελέγχου συναρμολογούν και μεταφέρουν τον εξοπλισμό και το προσωπικό στην Αριζόνα με αναμενόμενη ημερομηνία έναρξης την 22α Απριλίου».

«Η Γερουσία της Αριζόνα και οι ελεγκτές δεν έχουν “προσδοκίες” για τα ευρήματα», δήλωσε η Φαν. «Διεξάγουμε τον πλήρη εγκληματολογικό έλεγχο για να διαλύσουμε τις ανησυχίες των ψηφοφόρων μας ή, αν αποκαλυφθεί κάποιο πρόβλημα, πρέπει να διορθώσουμε τα προβλήματα πριν από τις επόμενες εκλογές».

«Ποτέ δεν κατηγορήσαμε κανέναν για απάτη ή παράβαση καθήκοντος, είτε πρόκειται για το υλικό, το λογισμικό ή τις ενέργειες του προσωπικού», πρόσθεσε. «Ελπίζουμε ότι δεν υπάρχει σκόπιμη παράνομη αλλοίωση, αλλά, αν διαπιστωθεί, θα παραδώσουμε τις πληροφορίες στους γενικούς εισαγγελείς της πολιτείας και του ομοσπονδιακού κράτους για τις περαιτέρω νομικές ενέργειές τους και θα προχωρήσουμε στις κατάλληλες διορθώσεις».

Ο εκπρόσωπος της κομητείας Maricopa, Fields Moseley, με τον οποίο επικοινωνήσαμε για να σχολιάσει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί της Φαν, σχετικά με τις αντιδράσεις της κομητείας «δεν αποτελούν έκπληξη».

Ο Moseley δήλωσε, ότι οι Ρεπουμπλικανοί της Αριζόνα, «αποφάσισαν να καταφρονήσουν τα μέλη του συμβουλίου, καθώς το συμβούλιο ζητούσε σαφήνεια από το δικαστήριο σχετικά με τις κλητεύσεις για τα ψηφοδέλτια, τα μηχανήματα καταμέτρησης και ορισμένα άλλα εκλογικά υλικά».

Ο Moseley, έστειλε στο Just the News ένα ηλεκτρονικό μήνυμα από τον εισαγγελέα της κομητείας Maricopa, Allister Adel στον σύνδεσμο της Γερουσίας για τον έλεγχο, στο οποίο αναφέρεται ότι, αν και η κομητεία αρχικά παρείχε στη Γερουσία εκατοντάδες χιλιάδες σελίδες με κλητευθέντα έγγραφα, «αρνήθηκε να προσκομίσει τα ψηφισμένα ψηφοδέλτια, τα τάμπλετ και άλλο κλητευθέν υλικό, επειδή η κομητεία δεν πίστευε ότι ήταν νόμιμο να το κάνει».

Οι προσπάθειες να διερευνηθούν τα αποτελέσματα των εκλογών στην κομητεία Μαρικόπα – τη μεγαλύτερη κομητεία της Αριζόνα – οδήγησαν τους Ρεπουμπλικανούς νομοθέτες να μηνύσουν την κομητεία το Δεκέμβριο και να κερδίσουν τη δικαστική μάχη τελικά το Φεβρουάριο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. Στην Ουκρανία όμως ήδη η κατάσταση βρωμοκοπάει κηροζίνη. Ένα λάθος και όλα τινάζονται. Που θα οφελήσει τον πλανήτη μετά η τυχόν δικαίωση του Τράμπ; Πολύ αργά. Αρίμνηστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις