Νέα παρενέργεια εμβολίου. Αναπτύσσει έρπητα ζωστήρα.

 

Νέα παρενέργεια εμβολίου. Στο Ισραήλ, έξι άτομα

αναπτύσσουν έρπητα ζωστήρα.
Το HZ χαρακτηρίζεται από ένα μικρό, κόκκινο εξάνθημα που αναπτύσσεται στο δέρμα και προκαλεί κνησμό. Εάν εμφανιστούν επιπλοκές, μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα νεύρα και πόνο, συμπεριλαμβανομένου εκτενούς καψίματος στο δέρμα.

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε αυτό το μήνα από ερευνητές από το Ιατρικό Κέντρο του Τελ Αβίβ Sourasky και το Ιατρικό Κέντρο Carmel στη Χάιφα διαπίστωσε ότι ο κίνδυνος μόλυνσης από έρπητα ζωστήρα (HZ) μετά από εμβολιασμό για ψευδοκορονοιό σε άτομα με αυτοάνοσες φλεγμονώδεις ρευματικές παθήσεις (AIIRD) αυξάνεται.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 491 ασθενείς με AIIRD και 99 ελέγχους στα νοσοκομεία. Από τους 491 ασθενείς, 1,2% ή έξι άτομα εμφάνισαν HZ. Πέντε από αυτούς εμφάνισαν μόλυνση από έρπητα μετά την πρώτη δόση και 1 μετά τη δεύτερη.

Η Furer είπε ότι πέντε από τους έξι ασθενείς που ανέπτυξαν HZ ήταν νέοι, είχαν ήπια περιστατικά αυτοάνοσης νόσου και έπαιρναν ελάχιστα αν υπήρχαν φάρμακα για αυτό, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα έπρεπε να είχαν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης HZ. «Γι ‘αυτό το αναφέραμε», είπε.

Η HZ τείνει να αναπτύσσεται περισσότερο σε άτομα άνω των 50. Η Furer είπε ότι από το άρθρο της, το οποίο δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Rheumatology, στις 12 Απριλίου, έχει λάβει email από ασθενείς σε όλο τον κόσμο που εμφάνισαν HZ μετά το εμβόλιο.

«Φαίνεται ότι ο λόγος είναι ότι υπάρχει κάποιος συσχετισμός», δήλωσε η Furer στο Jpost . Είπε ότι απαιτείται περαιτέρω έρευνα, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγαλύτερης επιδημιολογικής μελέτης, για να αποδειχθεί αιτία και αποτέλεσμα. Είπε ότι μια πρακτική επίπτωση μπορεί να είναι να προτείνουμε στους ασθενείς με AIIRD να εμβολιαστούν κατά του HZ πριν λάβουν τον εμβολιασμό COVID-19 για να μειωθεί ο κίνδυνος.

Επίσης ένας γιατρός από τη Γαλλία καταγγέλλει: «Είχα μια ασθενή εμβολιασμένη στις 30 Μάρτη ήταν η β΄δόση με Pfizer. Παρουσίαζε έρπητα ζωστήρα στο εμβολιασμένο μπράτσο στο μέρος που δέχθηκε το εμβόλιο και μέχρι τα δάχτυλα σε όλο το χέρι και μια εβδομάδα μετά και στο στήθος..».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

 

Σχόλια

  1. Βρε δεν πά να λέμε, όσοι αποφάσισαν να το κάνουν έχουν αγύριστο κεφάλι, άσε που τους δημιουργούν ενοχές και όσοι πρόκειται να τους επισκευτούν και θεωρούν οτι κινδυνεύουν απο έναν ανεμβολίαστο.
    -Κάνε τέστ, τουλάχιστον πριν ταξιδέψεις.
    -Όχι, θέλω να έχω ήσυχο το κεφάλι μου.
    -...
    Capricorn

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις