ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΜΥΑΛΟ.....!!!

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι 
 
Ο Καποδίτριας δολοφονήθηκε έξω απ' την εκκλησία. 
 
Ο Κολοκοτρώνης, έχασε τον γιό του Πάνο (από Έλληνες που τον δολοφόνησαν), στη συνέχεια κατηγορήθηκε για εσχάτη προδοσία, καταδικάστηκε σε θάνατο, φυλακίστηκε και κάποια στιγμή πήρε χάρη. 
 
Ο Νικηταράς, φυλακίστηκε, βασανίστηκε, έχασε την όρασή του (από ζάκχαρο) και τελικά του δόθηκε "άδεια επαιτείας". 
 
Ο Καραϊσκάκης κρίθηκε ένοχος "εσχάτης προδοσίας" άνευ δίκης, συνέχισε τον αγώνα και παρά την προειδοποίηση του Κολοκοτρώνη να προσέχει γιατί τους οπλαρχηγούς τους "κυνηγάει το βόλι", σε μια αψιμαχία έφαγε ένα βόλι στην κοιλιά και λίγο αργότερα πέθανε. Λέγεται ότι το βόλι ήρθε απ' την μεριά των Ελλήνων αλλά δεν είναι εξακριβωμένο. 
 
Η Μπουμπουλίνα, όταν πήρε το μέρος του Κολοκοτρώνη, που δικάζονταν, συνελήφθη, φυλακίστηκε, έχασε τον κλήρο της και εξορίστηκε πάμφτωχη στις Σπέτσες, όπου σκοτώθηκε σε μια συμπλοκή με Τούρκους. 
 
Η Μαντώ Μαυρογένους, κυνηγημένη από τον Κωλλέτη, εξορίστηκε στη Μύκονο όπου πέθανε πάμφτωχη και ξεχασμένη απ' όλους. 
 
Το ίδιο η Δόμνα Βιζβύζη, η αρχόντισσα και καπετάνισσα απ' την Αίνο που πολέμησε και ξόδεψε ότι είχε για τον αγώνα και πέθανε πάμφτωχη και ξεχασμένη ακόμα κι απ' την ιστορία. 
 
Αλήθεια θυμάται κανείς εκτός από τις μάνες τους, τους νεκρούς Έλληνες στην Κύπρο. 
 
Θυμάμαι ένας επιζών, ανάπηρος, πάλευε χρόνια με την Ελληνική γραφειοκρατία για μια αναπηρική σύνταξη που δεν του δόθηκε ποτέ, απ' όσο ξέρω. Για γιορτές και δεξιώσεις επισήμων όμως, είμαστε μανούλες. Λεφτά -για κάτι τέτοια- υπάρχουν...
 
Σ' αυτό το μπουντρούμι στο Παλαμήδι είχανε φυλακίσει τον Κολοκοτρώνη οι προγονοι όλων αυτών των επισήμων που χειροκροτούσανε στην παρέλαση, για να μην ξεχνάμε...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. Οσον αφορα τον στρατηγο Γ.Καραισκακη ο πρωσοπικος του γραμματεας Αινιανος αν δεν κανω λαθος στο ονομα του μαρτυρει οτι ο καραισκακης του το εκμυστηρευτηκε οτι το φονικο βολι ηταν φιλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι η τηλεοραση και τα ξεπουλημενα βοθροκαναλα που επιζουν εις βαρος μας..
    Αφυπνιση , αφυπνιση , ΑΦΥΠΝΙΣΗ για οσους εχουν αυτια..
    Εξαιρουνται οι υπνοβατες και οι στρουθοκαμηλιτες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτος ο λαος σημερα οδηγειται στον αυτοαφανισμο του με το μπολι. Ισως να ειναι η Θεια Δικη για το οτι παντα στρεφοταν εναντιον των Αριστων της φυλης του και τους εξοντωνε. Μεγιστη Υβρις προς τον Συμπαντικο νομο. Η αγνωμοσυνη. Και τωρα, οσοι ζουσαν παντα για την παρτη τους, για τον εαυτουλη τους αδικωντας τους γυρω τους, ολοι αυτοι μη εχοντες πια σωας τας φρενας, τρεχουν να λαβουν το μπολι. Ο Θεος κανει χειρουργειο στην Ελληνικη φυλη. Αριμνηστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις