Ο Ζελένσκι αγόρασε τη Mercedes του Χίτλερ για 15 εκατομμύρια δολάρια.


 Η εφημερίδα Seattle Tribune  αναφέρει.

Μετά την παράδοση της Γαλλίας το 1940, πραγματοποιήθηκε παρέλαση στο Βερολίνο, όπου ο Χίτλερ εμφανίστηκε με αυτό ακριβώς το αυτοκίνητο. Μετά τη λήξη του πολέμου, ο αμερικανικός στρατός το κατάσχεσε.

Αργότερα, το 2018, το αυτοκίνητο επιχειρήθηκε να πουληθεί σε δημοπρασία στην Αμερική. Όμως η συμφωνία δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς η τιμή εκκίνησης ήταν 7 εκ. δολάρια. Αργότερα έγινε γνωστό ότι γίνονται διαπραγματεύσεις για την πώληση της Mercedes με πελάτη που βρίσκεται εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.



Τι σχέση έχει αυτό με τον Ζελένσκι; Είχε εντοπιστεί στις αρχές Οκτωβρίου στο κέντρο του Κιέβου, ακριβώς σε αυτή τη λιμουζίνα Mercedes-Benz 770k Adolf Hitler. Ο Ζελένσκι ταξίδεψε με αυτήν στο κτίριο διοίκησης στην οδό Μπάνκοβα. Αυτό συνέβη λίγες ημέρες μετά την επιστροφή του Ζελένσκι από περιοδεία στην Αμερική. Τότε οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ένα νέο πακέτο βοήθειας ύψους 8 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ζελένσκι στην Ουάσιγκτον

Πιστεύεται ότι ο Ζελένσκι μπορεί να πλήρωσε περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια για το αυτοκίνητο. Το δημοσίευμα δεν διαθέτει ακριβέστερες πληροφορίες για το θέμα αυτό.


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις