Καταρρέουν το ένα μετά το άλλο τα πιόνια της Νέας Τάξης – “Καρφιά” στην woke κυβέρνηση του Τριντό και ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές

 

“Καρφιά” έχουν δηλωθεί

στον πρωθυπουργικό θρόνο του φιλελεύθερου Τζάστιν Τριντό, κατόπιν δήλωσης του προέδρου του Νέου Δημοκρατικού Κόμματος, που μέχρι πριν είχε στενές σχέσεις με το κόμμα των Φιλελευθέρων, ότι “έσπασε” την εμπιστοσύνη του προς τον Καναδό πρωθυπουργό, αφήνοντας την κυβέρνηση σε ευάλωτη θέση.

Ο αρχηγός του Νέου Δημοκρατικού Κόμματος, Jagmeet Singh, ανάρτησε στον λογαριασμό του στο X βίντεο στο οποίο δηλώνει, πως σταματά την υποστήριξη του στο κόμμα των φιλελευθέρων του Τζάστιν Τριντό.

“Η συμφωνία έχει γίνει.

Οι Φιλελεύθεροι είναι πολύ αδύναμοι, πολύ εγωιστές και υπερβολικά προσηλωμένοι στα εταιρικά συμφέροντα για να σταματήσουν τους Συντηρητικούς και τα σχέδιά τους για περικοπή. Αλλά το NDP μπορεί.

Οι μεγάλες εταιρείες και οι διευθύνοντες σύμβουλοι είχαν τις κυβερνήσεις τους. Είναι η ώρα του λαού.”

Με την κίνηση αυτή, το κόμμα των Φιλελευθέρων του Καναδά θα χρειαστεί όλο και περισσότερο την υποστήριξη των άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων καθώς έχει μόνο 160 έδρες (170 απαιτούνται για κυβέρνηση πλειοψηφίας) ενώ συμπλήρωνε 184 έδρες υπό την συμμαχία του Νέου Δημοκρατικού Κόμματος (24 έδρες)

Παρότι το γεγονός αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο Καναδάς θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές πριν το Φθινόπωρο του επόμενου έτους, αυξάνει την πιθανότητα ωστόσο ανάλογα με τα αποτελέσματα των επερχόμενων πολιτικών που θα περάσει η Καναδική κυβέρνηση μέσα στην νέα κοινοβουλευτική πραγματικότητα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις