Γιατί άραγε αυτοκτόνησε η γυναίκα του Στάλιν, Ναντιέζντα Αλληλούγεβα...?

Εικόνα  

Πολλές φωτογραφίες

του Στάλιν κυκλοφορούν στο διαδίκτυο (σε ιστορικά αφιερώματα, ή από νοσταλγούς του - στην Ελλάδα έχουμε μπόλικους από δαύτους!), αλλά σε καμμιά δεν υπάρχει γυναικεία παρουσία. Μόνο άνδρες! Κι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο!

 Ο "πατερούλης" των σταλινικών, παντρεύτηκε δύο φορές στην ζωή του. Η πρώτη του γυναίκα, ήταν η Αικατερίνα Σβανίτζε, Γεωργιανή και θρησκευόμενη. Μάλιστα, ο γάμος έγινε σε εκκλησία, προκαλώντας τα ειρωνικά σχόλια του Τρότσκυ: "ο Στάλιν είναι ο μόνος μπολσεβίκος που παντρεύτηκε με θρησκευτικό γάμο". Το 1907, η Αικατερίνα του χάρισε έναν γιό, τον Γιάκοβ. Την ίδια χρονιά, προσβλήθηκε από τύφο και πέθανε.

 Τέτοιες μέρες (στις 9 Σεπτεμβρίου) του 1901, ήρθε στην ζωή η Ναντιέζντα Σεργκέγεβνα Αλληλούγεβα, που έμελλε να γίνει η δεύτερη γυναίκα του Στάλιν. Ο πατέρας της, ήταν ενεργό στέλεχος του κόμματος των μπολσεβίκων. Μάλιστα, τον Ιούλιο του 1917, είχε "κρύψει" στο σπίτι του τον Λένιν, εναντίον του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης. Ο Στάλιν γνώριζε από παλιά την οικογένεια Αλληλούγεφ και κατέφυγε στο σπίτι τους τον Αύγουστο του 1917. Εκεί ήρθε κοντά με την Ναντιέζντα, του καλάρεσε και 2 χρόνια αργότερα την παντρεύτηκε. Αυτός 41 χρονών, αυτή μόλις 18!

 Η Ναντιέζντα έπιασε δουλειά στην γραμματεία του Λένιν, αλλά ο "πατερούλης" την ήθελε κλεισμένη στο σπίτι, κι έτσι σύντομα αναγκάστηκε ν' αφήσει την δουλειά της. Το θέμα της εργασίας, φαίνεται πως ήταν μόνιμο σημείο τριβής για το ζευγάρι. Η Ναντιέζντα έκανε δύο παιδιά, τον Βασίλι και την Σβετλάνα. Ωστόσο, η παραμονή στο σπίτι την "έπνιγε", κι έτσι το 1929 γράφτηκε στη Βιομηχανική Ακαδημία, μάλλον για να ξεφεύγει από την κλεισούρα του σπιτιού.

 Επιπλέον, φαίνεται πως ο Στάλιν δεν της έδινε καμμιά σημασία, κι όπως αποκάλυψε αργότερα η κόρη τους, Σβετλάνα (στο βιβλίο "Twenty Letters to a Friend" που εξέδωσε όταν αυτομόλησε στις ΗΠΑ), οι καυγάδες στο σπίτι ήταν συχνοί και η συμπεριφορά του Στάλιν άξεστη και προσβλητική. Σύμφωνα πάντα με την Σβετλάνα, αυτή η δυσάρεστη κατάσταση είχε προκαλέσει κατάθλιψη στην μητέρα της. Προσθέτει επίσης πως:

 «Η μαμά όλο και πιο συχνά σκεφτόταν να παρατήσει τον πατέρα»

 Πάμε τώρα στο μοιραίο βράδυ, της 8ης Νοεμβρίου 1932. Το ζεύγος πήγε σε δεξίωση στο σπίτι του συνεργάτη του Στάλιν, Βοροσίλωφ. Εκεί βρίσκονταν όλα τα ηγετικά στελέχη του κόμματος - κράτους, μετά συζύγων. Ο κορυφαίος Ρώσσος βιογράφος, Έντβαρντ Ρατζίνσι, έχει κάνει σοβαρή έρευνα για την υπόθεση της αυτοκτονίας και μετέφερε στο βιβλίο του ("Στάλιν") σημαντικές μαρτυρίες. Όλες οι μαρτυρίες, συγκλίνουν στο ότι η Ναντιέζντα σηκώθηκε ξαφνικά κι έφυγε απ' το τραπέζι, εξαιτίας της προσβλητικής συμπεριφοράς του Στάλιν.

 Σύμφωνα με την Σβετλάνα:

 «Της απευθύνθηκε μ' ένα "Ε, εσύ". Εκείνη του απάντησε "δεν σου είμαι κανένα "Ε", κι έφυγε απ' το τραπέζι»

 Σύμφωνα με τον Μολότωφ:

 «Εκείνη την περίοδο ήταν λίγο νευρασθενική. Εκείνο το βράδυ έφυγαν μαζί με τη γυναίκα μου, στην οποία παραπονιόταν για τη συμπεριφορά του Στάλιν»

 Σύμφωνα με την γυναίκα του Μπουχάριν, Άννα Λάρινα:

 «Εκείνο το βράδυ κάθονταν ο ένας απέναντι στον άλλον. Ο μισομεθυσμένος Στάλιν πετούσε στο πρόσωπο της Ναντιέζντα μπαλίτσες από ψωμί και φλούδες πορτοκαλιού. Αυτή δεν άντεξε τόση αγαρμποσύνη, σηκώθηκε κι έφυγε»

 Το πρωί, η Ναντιέζντα βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της. Είχε αυτοκτονήσει μ' ένα μικρό πιστόλι, που της είχε κάνει δώρο ο αδερφός της. Επίσημη αιτία θανάτου της: κρίση σκωληκοειδίτιδας. Πραγματική αιτία: δεν μπορούσε να υποφέρει άλλο τις προσβολές και την τυραννία του συζύγου της!

 Συμπέρασμα: η γυναίκα του δεν τον άντεξε και αυτοκτόνησε. Ο γιός του Γιάκοβ, παραδόθηκε στους Γερμανούς, για να τον εκδικηθεί. Η κόρη του Σβετλάνα, αυτομόλησε στις ΗΠΑ και τον αποκήρυξε. Ο γιός του, Βασίλι, έγινε αλκοολικός και πέθανε σε ηλικία 41 ετών. Αυτόν τον απαίσιο τύραννο, που δεν τον άντεξαν ούτε η γυναίκα και τα παιδιά του, υμνούν και δοξάζουν οι εν Ελλάδι αριστεροί!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

  1. ΡΕ ΤΑ ΟΝΌΜΑΤΑ!
    ΡΕ ΤΑ ΟΝΌΜΑΤΑ!

    ΈΧΟΥΝ ΠΛΆΚΑ...
    ΛΈΜΕ!




    Ι'Μ ΠΩΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν(σημαινει ατσαλι) πραγματικό επώνυμο Τζουγκασβίλι του Βυσαριωνα γεννημενος στο Γκορι της Γεωργιας(αποικια τοτε της ΕΣΣΔ)

      Διαγραφή
  3. λεπτομερεια. μισουν τοσο πολυ την ελλαδα και τον ελληνικο λαο και ενω γνωριζουν το ποσο σφαγεας ομοιως με τον χιτλερ ηταν ο σταλιν το μισος τους δια την χωρα που τους ταισε και ταιζει δεν τους αφηνει περιθωριο λογικης παρα μονο δια καθε ειδους προδοσιες. ειναι χειροτεροι απο τους δεξιους.στον ιδιο βαθμο με τον σταλιν και τον χιτλερ ειναι και ο ναπολεων αλλα και ο ουιλσον που διεταξε την ριψη των ατομικων βομβων. παντελης 6978174827

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις