Μια μπαταρία 2000 ετών
Θα εκπλαγείτε, αλλά η ανθρωπότητα μπορεί να έχει κατακτήσει πρωτόγονες μορφές ηλεκτρισμού πριν από πολλές χιλιετίες. Πρόσφατα, οι επιστήμονες βρήκαν ένα τεχνούργημα που αμφισβητεί τις αποδεκτές ιδέες για την ιστορία του ηλεκτρισμού.
Στη σημερινή Μεσοποταμία ανακαλύφθηκε αντικείμενο που μοιάζει με στενόμακρο δοχείο, το οποίο, προφανώς, είναι ένα αρχαίο ανάλογο μιας σύγχρονης μπαταρίας. Αυτό το αντικείμενο αποτελείται από έναν πυρήνα σιδήρου τυλιγμένο σε χαλκό και πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε για την αποθήκευση οξέος ή άλλου υγρού. Αυτό κατέστησε δυνατή την εκτόξευση ενός μηχανισμού που είναι ικανός να παράγει ηλεκτρική ενέργεια.
Εάν αυτή η υπόθεση είναι σωστή, υποδηλώνει ότι οι αρχαίοι πολιτισμοί είχαν κάποια κατανόηση και εφαρμογή του ηλεκτρισμού πολύ πριν σκεφτούμε. Αυτό το τεχνούργημα ανοίγει νέους ορίζοντες για έρευνα και αναθεώρηση της ιστορίας της ανθρώπινης τεχνολογίας.
"THE BEST NAME"
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι αν αυτα ειναι ευρηματα που δεν δειχνουν οτι κατι ξεραμε στο παρελθον, αλλα....εχουν βρεθει στοιχεια οτι στο παρελθον εχει γινει ισως και πυρηνικος πολεμος.
Οποτε αν αυτη η μπαταρια ειναι απλα η νεα εκκινηση μετα τον τοτε πολεμο, ειχε δηλαδη ο ανθρωπος τεχνολογια αλλα την εχασε λογο του πολεμου, και αυτο ειναι ενα τεχνουργημα προσπαθειας να ξαναφτασουμε σε υψηλα τεχνολογικα επιπεδα.
Σκεψου λιγο τι θα γινει σημερα αν πεσουν πυρηνικα, γυρναμε στο 1700?1800?
Τωρα ξερουμε πως ειναι οι μπαταριες, ομως χωρις τεχνολογια μηχανικης,μεταλουργειας,χημειας, κλπ οι νεες μας μπαταριες θα μπορουσανε για αρχη να ειναι καπως ετσι μετα απο εναν πυρηνικο πολεμο.
Θα ελεγα λοιπον οτι δεν ειναι σιγουρο τι ξεραμε τοτε η τι προσπαθουσαμε να ξανακανουμε.
Μια απλη θεωρια βεβαια, γιατι η δεν μας τα λενε ολα η ουτε αυτοι ξερουν τι εγινε εδω πανω.
Πληροφορίες πού καλό θα ήταν να εξακριβωθούν από κάποιον λένε πως εάν ακολουθήσει κάποιος πιστά τις οδηγίες κατασκευής που ο θεός των Εβραίων έδωσε στον Μωυσή για να φτιάξει την Κιβωτό της διαθήκης τότε θα προκύψει ένας μηχανισμός ικανός να παράγει ρεύμα τάσης χιλιάδων βολτ
ΑπάντησηΔιαγραφή