Η JAG καταδικάζει τον Alvin Bragg

 

 Τρεις αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ

την περασμένη Τρίτη καταδίκασαν ομόφωνα τον Άλβιν Μπραγκ για προδοσία και προτειναν να αντιμετωπίσει τη θηλιά επειδή πρόδωσε τον όρκο του, εξαπάτησε τη χώρα και χρησιμοποίησε το γραφείο του εισαγγελέα για να κάνει προσωπική βεντέτα κατά του προέδρου Ντόναλντ Τζ. Τραμπ.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο Άλβιν Μπραγκ συνελήφθη από το Τμήμα Εγκληματικών Ερευνών του Στρατού των ΗΠΑ τον Ιούνιο και στάλθηκε στο Γκουαντάναμο για ανάκριση. Αναμενόμενα, δεν ήταν συνεργάσιμος και είχε επιμείνει ότι οι κατηγορίες του γραφείου του κατά του Προέδρου Τραμπ ήταν νόμιμες, νόμιμες και ασυναγώνιστες.

Ο JAG είδε την κατάσταση διαφορετικά: ο Μπραγκ όπλισε το γραφείο του για να παραβιάσει τα Συνταγματικά και Νομικά Δικαιώματα του Προέδρου Ντόναλντ Τζ. Τραμπ, επέλεξε προκατειλημμένους δικαστές και στοίβαξε μεγάλα δικαστήρια με υποστηρικτές του Deep State που ήταν πρόθυμοι να κατηγορήσουν έναν αθώο άνδρα.

Κάθε άτομο που ασκεί δικηγορία στη Νέα Υόρκη πρέπει να δώσει «συνταγματικό όρκο», ορκιζόμενος ή επιβεβαιώνοντας ότι «υποστηρίζει το σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών και το Σύνταγμα της Πολιτείας της Νέας Υόρκης». Δίνοντας αυτόν τον όρκο ο Άλβιν Μπραγκ ήταν νομικά «δεσμευμένος σε μια συνταγματική πορεία συμπεριφοράς». Στις πολιτικοποιημένες προσπάθειές του να κατηγορήσει και να καταδικάσει τον Πρόεδρο Τραμπ, απέτυχε με τους όρκους του και διέπραξε προδοσία.

Η δίκη του στο Γκουαντάναμο δεν ήταν αξιοσημείωτη, όσον αφορά τα δικαστήρια του Deep State, που σημαίνει ότι δεν της έλειπε η συχνά θεατρικότητα και η ηλίθια επιδεικτικότητα που επιδεικνύονταν τόσο κοινά και κωμικά από τους Deep Staters των οποίων οι ζωές κρέμονταν σε μια κλωστη. Ο Μπραγκ, ο οποίος είχε επιλέξει να εκπροσωπήσει τον εαυτό του, ισχυριζόμενος ότι ήταν το πιο αιχμηρό νομικό μυαλό που υπήρχε, παρακολούθησε βουρκωμένος την εναρκτήρια δήλωση του αντιναύαρχου Darse E. Crandall. Ο ναύαρχος αποκάλεσε τον Μπραγκ «πολιτικό οπορτουνιστή» που είχε μεγαλεπήβολα οράματα να υπηρετήσει ως μέλος του υπουργικού συμβουλίου του Μπάιντεν —ή της Χάρις— το 2024, ίσως ως γενικός εισαγγελέας.

Οι αποδείξεις του ναυάρχου φάνηκαν αδιαμφισβήτητες. Κάλεσε στο εδωλιο έναν «μυστικο» που είχε τοποθετήσει η JAG μέσα στο γραφείο του εισαγγελέα στις αρχές του 2023, καθώς το μεγάλο δικαστήριο του Μπραγκ άρχισε να ακούει μαρτυρία σχετικά με τα "μαυρα" χρήματα. Ο μυστικος, δικηγόρος της JAG, είχε κάνει αίτηση για δουλειά και εργαζόταν υπό τον υπασπιστή του Μπραγκ, Μάθιου Κολάντζελο (τώρα υπό κράτηση στο GITMO), προηγούμενο υπάλληλο του Υπουργείου Δικαιοσύνης και πριν από αυτό εργαζόταν στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης. ήταν μέλος της ομάδας που διερεύνησε το Ίδρυμα Τραμπ.

Ο μάρτυρας κατέθεσε ενόρκως ότι βρισκόταν στο γραφείο του Μπραγκ όταν ο Μπραγκ και ο Κολαντζέλο συζήτησαν «να γαμήσουν τον Τραμπ» και να τον βάλουν στη φυλακή, ανεξάρτητα από το αν είχε παραβιάσει νόμους. Είπε ότι ο Μπραγκ είχε επικεντρωθεί αποκλειστικά στο να σταματήσει τον Τραμπ να γίνει υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών το 2024, αφού αναφέρθηκε στον Τραμπ ως απειλή για τη δημοκρατία. Ο Μπραγκ, είπε ο μάρτυρας, αφιέρωσε τη ζωή του στην καταστροφή του Τραμπ.

Είχε στοιχεία για να υποστηρίξει τα λόγια του, όπως μια κάρτα SD που διεξήγαγε ηχητικές συνομιλίες μεταξύ του Μπραγκ και διαφόρων υπαλλήλων. Σε μια ηχογράφηση του Μαρτίου 2023, ο Μπραγκ είπε στον Κολάντζελο ότι θα «θάψει τον Τραμπ» και «θα κατείχε το Μαρ-α-Λάγκο» μόλις ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν χρεοκοπούσε τον Τραμπ, τα παιδιά του και τον Οργανισμό Τραμπ. Επιπλέον, ο Μπραγκ παραδέχτηκε στην ηχογράφηση ότι δεν είχε ουσιαστικές αποδείξεις εναντίον του Τραμπ, αλλά θα «λυγίσει» ό,τι έπρεπε για να εξασφαλίσει μια επίσημη κατηγορία. Ο Μπραγκ είχε συζητήσει τα πάντα, από το να ψάξει στα σκουπίδια του Τραμπ για «βρωμιά» μέχρι να παραβιάσει τα γραφεία των δικηγόρων του. Σε ένα άλλο ηχογραφημένο τμήμα, ο Μπραγκ συζήτησε τη στελέχωση μιας μεγάλης κριτικής επιτροπής που αποτελείται μόνο από εγγεγραμμένους Δημοκρατικούς.

Ο μάρτυρας είπε ότι άκουσε προσωπικά τον Μπραγκ να δίνει αντισυνταγματικές οδηγίες σε οκτώ στελέχη, συμπεριλαμβανομένης της φυλακισμένης πλέον Σούζαν Χόφινγκερ. Ούτε αυτή ούτε ο Colangelo εμφανίστηκαν στη δίκη του Bragg.

Καθώς ο ναύαρχος Κράνταλ ρώτησε τον μάρτυρα, ο Μπραγκ κάθισε σχεδόν ακίνητος στο τραπέζι υπεράσπισης, με τα μάτια του καρφωμένα στον μάρτυρα. Η μόνη του ένσταση ήρθε αφού ο ναύαρχος ολοκλήρωσε την άμεση εξέτασή του.

Ένας ήπιος Μπραγκ δεν διέψευσε τη μαρτυρία ούτε αμφισβήτησε την αυθεντικότητα της ηχογράφησης. Ωστόσο, υποστήριξε ότι το όνομα του μάρτυρα δεν εμφανίστηκε στον φάκελο της δικης και, ως εκ τούτου, η κατάθεσή του κηρύχθηκε απαράδεκτη.

«Αυτη η καταθεση ενος "βαλτου" δεν θα επιτρεπόταν ποτέ στη δικαιοδοσία μου», είπε ο Μπραγκ.

Ο ναύαρχος τον κατέβασε μια βαθμίδα. «Σε περίπτωση που δεν το έχετε προσέξει, κρατούμενε Μπραγκ, δεν βρίσκεστε στη νότια συνοικία της Νέας Υόρκης και δεν έχετε δικαιοδοσία».

«Καταφέρατε να φυτέψετε έναν κατάσκοπο και συμμετείχατε σε παράνομες υποκλοπές-»

Ο ναύαρχος τον έκοψε. «Ένας κατάσκοπος, αν αυτή είναι η λέξη που χρησιμοποιείτε, σίγουρα. Παράνομες υποκλοπές; Πρέπει να ξέρεις τους νόμους στη δική σου πολιτεία, κρατούμενε Μπραγκ. Η Νέα Υόρκη είναι μια μονοκομματική πολιτεία συναίνεσης. Και τα στοιχεία είναι παραδεκτά».

Έδωσε στον Μπραγκ την ευκαιρία να αντεξετάσει τον μάρτυρα.

«Πώς ήρθες να δουλέψεις στο γραφείο μου;» ρώτησε ο Μπραγκ.

«Υπέβαλα αίτηση, έκανα δύο διαδικτυακές και αυτοπροσώπως συνεντεύξεις», είπε ο μάρτυρας.

"Χρησιμοποιείτε δόλια διαπιστευτήρια;" ρώτησε ο Μπραγκ.

«Είμαι δικηγόρος, με νόμιμη άδεια σε πολλές πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης», είπε ο μάρτυρας.

 «Αποκάλυψες στην αίτησή σου ή στις συνεντεύξεις σου ότι είσαι επίσης αξιωματικός της JAG στο Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών;» ρώτησε ο Μπραγκ.

«Στην πραγματικότητα, ναι, το έκανα. Στην πραγματικότητα, έχω ένα αντίγραφό του εδώ. Εάν οι στρατολόγοι σας έκαναν τη δέουσα επιμέλεια, θα έπρεπε να το έχουν καταλάβει», είπε ο μάρτυρας.

«Ένσταση: επιχειρηματολογει», είπε ο Μπραγκ.

Ο ναύαρχος τον απέκρουσε.

«Μιλήσαμε ή συναντηθήκαμε ποτέ πριν πιάσεις τη δουλειά;» ρώτησε ο Μπραγκ.

«Όχι, δεν το κάναμε. Απλώς υπέθεσα ότι ήσουν πολύ απασχολημένος για να συναντήσεις ή να πάρεις προσωπικά συνέντευξη από υποψήφιους υπαλλήλους», είπε ψύχραιμα ο μάρτυρας.

«Καταλαβαίνετε τι σημαίνει η λέξη «ηθική» και τι είναι η σύγκρουση συμφερόντων;» ρώτησε ο Μπραγκ.

«Εγώ», είπε ο μάρτυρας.

«Και δεν ένιωθες ότι ήταν σε κίνδυνο;» ρώτησε ο Μπραγκ.

«Είμαι δικηγόρος, αλλά είμαι επίσης αξιωματικός που έδωσε όρκο να τηρήσει το Σύνταγμα, έναν όρκο που παίρνω πολύ σοβαρά», είπε ο μάρτυρας.

«Εννοείς έναν όρκο στον Ντόναλντ Τραμπ», παρενέβη ο Μπραγκ.

«Όχι, η πίστη μου είναι στη χώρα και το σύνταγμα, όχι ένα άτομο, κανένα άτομο», είπε ο μάρτυρας.

«Αυτό είναι άσκοπο», είπε ο Μπραγκ καθώς κάθισε. «Τελείωσα εδώ».

Οι αξιωματικοί που αποφάσιζαν για τη μοίρα του Μπραγκ ένιωσαν επίσης ότι είχε τελειώσει. Τον βρήκαν ένοχο για προδοσία και για μικρότερες κατηγορίες και είπαν στον ναύαρχο Κράνταλ ότι ο Μπραγκ έπρεπε να απαγχονιστεί για τα εγκλήματά του, μια απόφαση που ο ναύαρχος είπε ότι ήταν λογική και δίκαιη.

Ο Μπραγκ κούνησε το κεφάλι του καθώς διαβάζονταν η ετυμηγορία αλλά δεν είπε τίποτα.

Ο ναύαρχος προγραμμάτισε την εκτέλεσή του για τις 17 Σεπτεμβρίου.

 

 

 

 

 

  ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις